MO15 - Sprookjes lopen gelukkig altijd goed af

Sprookjes lopen gelukkig altijd goed af!

Lang lang geleden was er eens een draken team genaamd MO15. Deze draakjes hadden een heel seizoen geen wedstrijd gewonnen. Op een doordeweekse maandagavond mochten ze voor het laatst in de competitie een wedstrijd voetballen. Toen de tegenstander het complex op kwam lopen dachten we even dat Dames 1 ook een wedstrijd moest spelen. Ze waren nog net niet zelf met de auto. Met een frisse tegenzin vertrokken we naar veldje 4. Doemscenario's zoals een 8-0 ruststand spookte al door die mooie puber koppies. Met de 12 voorgaande wedstrijden nog vers in het geheugen was ook de technische staf niet geheel gerust op een goede afloop van dit sprookje. De boze tovenaar met zijn twee gemene stiefzusters hadden weer een mooie opstelling uit de hoge hoed getoverd. Daphne mocht samen met Isabel Visser centraal achterin staan en zo Isabel A assisteren in het doelgebied. Isa mocht haar vertrouwde plekje rechts achterin innemen en Lucy aan de andere kant. Naast Guusje werd Amy gezet. Wel zo gezellig. Chevelle links en Jo-Ann rechtshalf. Gelukkig was Inge weer terug van een hoop blessureleed en mocht samen met Maxim in de spits staan. Senna mocht samen met Sophie de technische staf helpen op de bank. Met de wijze woorden, samen, strijden, werken en je best doen begonnen ze aan de wedstrijd. Waar we verwachten dat Roda boys direct zou gaan aanvallen waren het de brutale draken die ten strijde trokken. Jo-Ann bleef als een Usain Bolt langs de flanken gaan. Weggestuurd door Isa of Guusje zocht ze constant de achterlijn om een goede voorzet af te geven. Inge was helemaal terug en draaide de verdediging helemaal tureluurs. Daphne, de kleinste van het stel stond als een echte leider haar vrouwschappen neer te zetten. Maxime en Chevelle gooide alle schroom van zich af en bemoeide zich meer en meer met het spel. Roda kwam er een enkele keer goed doorheen maar dan stond onze verdediging goed opgesteld of anders had Isabel A het stuk leer wel te pakken. Helaas raakte Lucy geblesseerd en moesten de Stiefzusters ingrijpen. De boze tovenaar stond namelijk met zijn vlagje langs de kalklijn. Dit omdat Roj er niet was. Hij werd node gemist. Amy ging naar rechtsback en Sophie, spits pur sang, mocht naast Guusje op het middenveld. Gek genoeg bleek ze hier fantastisch te voetballen en haar beste wedstrijd ooit te voetballen bleek later. Nadat Jo-Ann weer eens langs de zijkant raasde en de bal voorgaf wist Guusje hem achter de goed spelende keeper van Roda te prikken. Wat een feest! En wat onverwacht. In de rust er op gehamerd dat het fantastisch zou zijn om de laatste wedstrijd eindelijk te winnen en het echt geweldig zou zijn om zichzelf te belonen voor een mooi maar zwaar seizoen. Na rust stoomde de draken gewoon door en bleven aanvallen. Inge en Jo-Ann probeerde het maar net een beetje geluk ontbrak, Uiteindelijk werd Jo-Ann neergehaald binnen de zestien en de prima fluitende Thijs wees naar de stip. Guusje was de gelukkige en mocht vanaf elf meter schieten, Onhoudbaar joeg ze de bal tegen het net. Nog geen wedstrijd gewonnen en dan met 2-0 voor staan! Gaat dit sprookje dan echt goed aflopen? De laatste minuten kropen voorbij maar toen er voor de laatste keer werd gefloten ontstond er een waar volksfeest. Met opgetrokken wenkbrauwen bekeek onze tegenstander dit tafereel maar de meiden van de MO15 feesten nog lang en gelukkig!

Ontzettend trots op de meiden wat ze vandaag hebben laten zien, Het zijn draken, neem dat maar van mij aan, maar wel de leukste van het land. #mooiteampie

Gerhard