MO15 is er weer klaar voor

MO15 is er weer klaar voor!

Alleen van 16 tot 16 trainen! Maak geen gebruik van veld 3! Alleen kunstgras! Alles hebben we van onze top consul al weer voorbij zien komen op de site. Eerst was het te droog, later weer te nat.

Maar ondanks dat er deze zomer geen water meer door de Lek stroomde, je alleen door de waal konden rijden en iedere boer die het in zijn botte harses haalde maar ook een drupje water bij zijn boompjes te gooien meteen werd verbannen, wisten de krasse knarren van de plaatselijke VV een paar top matten af te leveren.

Nu mocht afgelopen zaterdag de MO15 aantreden op het kunstgras en dat ligt er altijd goed bij. Helaas waren we op een half veld ingedeeld. Nu kan een ieder die eens goed kijkt naar deze dames direct zien dat dit geen kleine meisjes meer zijn die over een half veldje huppelen maar bakvissen die zelf denken al heel zelfstandig te zijn en zo groot zijn dat ze de hele wereld aankunnen dus al lang op een heel veld spelen. Gelukkig was het mooiste veldje van de Betuwe nog vrij en zo liet Renate Makking om 08:30 de wedstrijd met een krachtige fluit op veld 4 beginnen. Na welgeteld 45 seconden hadden we de voorsprong al te pakken. Wie er scoorde is me even ontgaan. Normaal hoeven trainers, leiders, ouders en andere geïnteresseerde niet op te letten want Laura houdt dit altijd bij maar omdat ze een probleemkindje heeft (De jongste heeft namelijk gekozen om te gaan korfballen??? Is verder wel een heel lief kind hoor.) die net zoveel liefde en aandacht krijgt als de andere kinderen heeft ze ervoor gekozen om af en toe langs de lijn bij het korfballen te gaan staan schreeuwen. Ze zal het wel druk hebben om daar de standen door te appen want een 25-19 is geen ongebruikelijke eindstand in het bal door het korfje werpen.

Over de gehele wedstrijd gezien waren we een stuk beter en werden er zo af en toe prachtige aanvallen op de mat gelegd. In de eerste helft kwam de tegenstander er 1 keer door heen en liet Isabel A. weer even zien dat zij de terechte nr. 1 is bij de MO15. Met ‘andere’ Isabel, Reza, Lucy en Isa vertrouwd voor haar neus loopt het weer top maar helemaal mooi is dit seizoen onze nieuwe aanwinst Daphne. Gerijpt tussen de jongens heeft ze dit seizoen voor het meidenvoetbal gekozen. Met dezelfde passie en strijd als haar vader is dit met recht een aanwinst te noemen. Lieke versterkte deze wedstrijd Guusje en Amy op het middenveld. Eigenlijk staat Jo-Ann ook op het middenveld maar met al haar aanvallende inspiraties is ze maar weinig op eigen helft te zien. Voorin staat ze dan met Inge en Manou of Senna. Maar naast Daphne is er nog een aankoop gedaan door Tiny en Lau. Ze hebben namelijk Chavelle aangekocht. Ze heeft nog weinig ervaring op het voetbalveld maar na een paar balcontacten is al duidelijk dat dit helemaal goed gaat komen. Met deze 13 meiden gaan we er weer een topseizoen van maken.

Maar snel terug naar de wedstrijd, de randinformatie is natuurlijk niet zo belangrijk. Uiteindelijk wonnen we met maar liefst 8-1!! Inge wist er 3 te maken, Guusje en Lieke beide 2 en Jo-Ann eenmaal. In welke volgorde is dus niet duidelijk. Buiten het feit dat het een goede wedstrijd was, is nog mooier om te zien dat het plezier er weer vanaf spat. Waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt van het voetbalspelletje en wie weet waar dit allemaal toe leidt….

Gerhard