MO13 wint van Meteren

Na een welverdiende maar wel errug lange winterstop stond direct een kraker van jewelste op het program. Tricht MO13 tegen MVV! Niet erg verrassend dat we weer aan elkaar gekoppeld zijn door de KNVB. Al twee seizoenen spelen we oefenwedstrijden, bekerwedstrijden, competitie en als het meezit nog wat toernooien tegen elkaar. Helaas trokken we de laatste 3 maal aan het kortste eind.  In principe is het natuurlijk gewoon een tegenstander als alle andere en willen we gewoon winnen maar nu toch net even meer. Eerste wedstrijd van de nieuwe competitie en dan starten met een driepunter is wel ideaal. Voor de mensen uit Meteren geldt natuurlijk hetzelfde maar op de een of andere manier krijg ik toch het idee dat het daar net wat meer leeft. De vorige editie stond het publiek zo hard op de reclameborden te slaan dat onze meiden angstvallig de linkerflank meden.  Dat vinden wij niet raar, maar wij vinden dat alleen maar heel bijzonder.

Yana had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten (geen brood) en had de hele week ziek op bed gelegen maar wilde perse bij deze wedstrijd zijn. Liz heeft al lange tijd last van haar voet maar ging het ook weer proberen. Michaela was afwezig en daardoor werden Rinske en Daphne aan onze selectie toegevoegd. Wim Walderveen had ś nachts zijn personeel eens hard aan het werk gezet zodat hij wat energie kon sparen om deze wedstrijd te fluiten. Nogmaals dank bakker! Waar we wel van schrokken waren de wallen van Laura. Lau had de hele nacht niet geslapen van de spanning. De meest vreselijke scenario's waren in de vorm van nachtmerries door haar hoofd geschoten. Van ongelukken onderweg naar het voetbalveld tot een uitbraak van het norovirus overgewaaid vanuit Pyeongchang welke de gehele selectie zou uitschakelen. Zodra het balletje rolt is ze gelukkig de rust zelve.

Vanaf de eerste minuut waren de meiden van Tricht fel en zette MVV onder druk. Al bleven de spitsen van Meteren snel en gevaarlijk en wisten ze het Reza en Isabel V lastig te maken. Gelukkig hebben we nog een Isabel. Zij kwam haar doel goed uit en wist zo de kansen van MVV onschadelijk te maken. Nou ja de meeste dan want ondanks de kansen voor Tricht wisten zij de score te openen. Ze konden er welgeteld 30 seconde van genieten want toen scoorde Rinske al de gelijkmaker. Met die stand gingen we ook rusten.

Na de rust een zelfde situatie. MVV scoorde de 1-2 en direct vanaf de aftrap wist ditmaal Jo-Ann de feestvreugde te verstieren door schitterend de 2-2 te scoren. Inge scoorde op zeer bijzondere wijze de 3-2. met een combi van een kopbal en een schouderbal. Deze wedstrijd las als een spannend meisjesboek, MVV scoorde namelijk even later de 3-3. Blij dat we op het kunstgras speelde want daar hangen namelijk geen reclameborden. Viel het voordeeltje van intimidatie toch mooi even weg voor MVV. Het beste werd voor het laatst bewaard, Rinske wist als een soort Marco van Basten de winnende te maken. Bijna op de achterlijn schoot ze de bal over de goede keepster van MVV heen.

Heerlijk begin van de competitie want we staan nu namelijk bovenaan! (en Meteren onderaan) De rest heeft nog niet gespeeld dus voor wat het waard is.

Volgende week naar Sint-Michielgestel jonguh! kijken of we hier een mooi vervolg aan kunnen geven.

Gerhard