MO13 blijft Well

Zaterdag gingen we met Elise maar zonder Reza die naar de Spaanse zon is en de zieke Lucy naar Well om daar een wedstrijd te spelen in deze vreemde meidencompetitie.

Deze is zo vreemd doordat we eerst tegen ASH hadden gespeeld en nogal geschrokken waren van die grote meiden. Een weekje later bleek dat ze verdwenen waren en verder gingen als MO15. Deze verliespartij werd gelukkig geschrapt. De daarop volgende wedstrijd hadden we de elfklapper tegen Hedel. Wij blij maar zij kwamen deze klap ook niet meer te boven en zijn inmiddels ook vertrokken uit onze competitie. Als we in dit tempo doorgaan met het uitschakelen van tegenstanders zijn we zeker kampioen aan het eind van de rit. Vorige week wisten we met 1-0 te winnen van Nivo Sparta. Op moment van dit schrijven is mij nog niet bekend of zij nog wel doorgaan.

Maar gisteren naar Well dus.  Een aantal meiden had een slaapfeestje gehad op vrijdag. Ik ben er nog niet aan toegekomen om het gehele regeerakkoord van het nieuwe kabinet te lezen maar hoop van harte dat dit soort feestjes verboden wordt om op vrijdagavond, dus de dag voor een wedstrijd, te organiseren. Zo niet gaan we met alle leiders van Nederland volgende week naar het Malieveld.

De voorbespreking moest in het Nederlands en in het Engels. Isa was met school een week naar Engeland geweest en moest nog even schakelen tussen de talen.

De wedstrijd was rommelig en van een niet heel groots niveau. Kansen gaven we niet weg maar ik schat dat we meer tijd aan het ingooien kwijt waren dan dat er werd gevoetbald. Met 20 meiden op een kluitje en ballen lukraak naar voren. Nee het enige wat miste was een goede herfststorm met wind en regen zodat het hele plaatje klopte. In plaats daarvan was het heerlijk voetbalweer. Elise van der Neut kon het niet meer aanzien vanuit de verdediging en stak het veld over om de bal snoeihard diagonaal binnen te schieten. Inge schiet al weken met scherp maar kon de bal maar niet langs de goede keeper van Well krijgen. Met het vizier op het doel gericht ontging het haar ook dat Jo-Ann een goede optie was geweest om de bal toe te spelen. Gelukkig is het een snelle leerling en zag ze net voor rust wel dat Jo-Ann goed was doorgelopen en zij schoot via de binnenkant van de paal in het doel.

De tweede helft was ongeveer hetzelfde als de eerste. Behalve natuurlijk dat we nu de andere kant op speelde. Isabel Arensman werd maar met mondjesmaat getest. Amy en Isabel Visser lieten zien dat het fysieke spel ook steeds beter wordt beheerst. Zonder gemeen spel werd er prima gebruik gemaakt van het lichaam.

Jo-ann en Inge vonden elkaar weer goed en zo scoorde eerstgenoemde haar tweede van de dag en kwam de stand op 0-3. Zou dit dan de eerste wedstrijd worden dat Inge het net niet weet te vinden? Nee hoor, Guusje draaide goed weg en stuurde Inge weg die beheerst de 0-4 binnenschoot.

Zo hebben we na 4 gespeelde wedstrijden, waar we er 3 van wonnen en 1 verloren 6 punten na 2 wedstrijden. Heerlijke duidelijke competitie zo.

Nu een weekje vrij en dan spelen we thuis tegen MVV. Ik zou zeggen, komt allen en steun de heldinnen!

MO13 blijft Well | Voetbal Vereniging Tricht

Waarschuwingsbericht

The htaccess seems to be altered.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.