Meerkerk effectiever dan Tricht

Meerkerk-Tricht 2-1

TRICHT – Tricht kon zaterdag in Meerkerk het herstel in de tweede klasse niet voortzetten. Ondanks beter veldspel moest Tricht toestaan dat Meerkerk met 2-1 ook zijn vijfde thuisduel won. Komende zaterdag zal Tricht thuis tegen de Bossche debutant BLC nu beslist moeten winnen om uit de degradatiezone te kunnen komen.

Al vroeg kwam Tricht in Meerkerk in de gelijkopgaande eerste helft achter want de van vierdeklasser Peursum overgekomen spits Wilmar van Bruggen schoot reeds na zes minuten raak: 1-0. Een knal van Sander Vink belandde op de vuisten van Trichts keeper Jon van Oort. Een vrije trap van Rein Bastiaanse ging nog voorlangs maar na 25 minuten kwam Tricht verdiend toch tot 1-1 langszij. Een schot van Rein Bastiaanse vanaf twintig meter werd door Sander Vink dusdanig van richting veranderd dat keeper Klaas Jan van Zessen het nakijken had: 1-1. Dick Kooiman kreeg voor Meerkerk nog een kans maar hij kopte over. Verder dwong een beter Tricht wel veel corners af, maar het aanvalsrendement was onder de maat. Met Marijn Bransen als verse kracht bleef Tricht ook na de pauze aandringen. De Trichtse pressie leverde evenwel te weinig kansen op. Na een actie van Tim Hakkert tikte keeper Klaas Jan van Zessen de bal net voor de voeten van Arjan Hakkert weg. Marijn Bransen mikte net te hoog. Ook pogingen van Wesley van Maurik en Ruben Lambregts leverden Tricht niks op; de stootkracht was gewoon onvoldoende zodat een beloning  voor het goede veldspel uitbleef. Ook na het inbrengen van de nog niet topfitte spits Marijn Hak.

Penalty

Een overtreding van verdediger Kevin van Burk tegen Wilmar van Bruggen bij een snelle tegenstoot van Meerkerk kostte Tricht in de 76e minuut zelfs ook nog het ene punt. De prima leidende Zeeuwse arbiter Ngoumout gaf Meerkerk namelijk een penalty, die door Wilmar van Bruggen zelf werd benut: 2-1. Die klap kwam Tricht ook na het inbrengen van Sven van Maurik als derde wisselspeler niet meer te boven. Arbiter Ngoumout deelde vijf gele kaarten uit; twee aan Tricht en drie aan Meerkerk in deze overigens erg sportieve wedstrijd.

Opsteling spelers en begeleiding.

Doel, Jon van Oort. Spelers; Ruben Lambregts, Kevin van den Bergh(Marijn Hak)Tim Hakkert, Kervin van Burk(Sven van Maurik) Floris Monfoort, Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert, Wesley van Maurik, Prebibo Okunwie, Ramon van Soelen(Marijn Bransen) Reserve spelers, Mitchel van der Plaat, René van Soelen en keeper Robert van Ooijen.

Staf; Trainer; Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Verzorger Roef van der Poel. Leider Mario van Gelderen. Assistent Scheidsrechter Tricht Walter van Toorn.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. Ngoumout uit s’Gravenpolder.