Late winst voor Tricht 3 - 2

Tricht-NOAD’32 3-2

TRICHT – Tricht kwam zaterdag thuis in een  matig duel tegen hekkensluiter NOAD’32 tweemaal op achterstand maar behaalde tijdens de slotfase toch nog een dure 3-2 zege. Marijn Bransen benutte twee penalty’s en Ramon van Soelen scoorde voor Tricht eenmaal. Door deze kostbare winst staat Tricht nu samen met Drechtstreek zes punten boven de streep in de tweede klasse.

Tricht speelde ditmaal overigens geen beste wedstrijd. NOAD’32 startte veel sterker en kwam via Ruben Bouman en Remy Schouwenaar al vroeg dichtbij een voorsprong. Keeper Nicky Janssen redde de thuisclub eerst nog maar in de zesde minuut keerde hij een halfhoge kopbal van Sven Bleijenberg volgens de Zeeuwse arbiter Sjarco van den Bergen pas net achter de doellijn: 0-1. Na kopkansen van Ramon van Soelen voor Tricht en van Remy Schouwenaar voor NOAD’32 was de voorzet van Marijn Bransen bij de thuisclub net te lastig voor Tim van Dijken om af te ronden.

Strafschop

Na 25 minuten werd het uit een strafschop met 1-1 toch gelijk. Rik Bouman haalde Ramon van Soelen onderuit en topscorer Marijn Bransen benutte de penalty: 1-1. Bij een kans voor Tim van Dijken bracht de Brabantse keeper Denzel de Wit redding. Het laatste doelgevaar voor rust kwam na een vrije trap van Ruben Bouman voor de gasten. Uitblinker Nicky Janssen voorkwam als keeper voor Tricht in de bovenhoek prachtig een doelpunt. Ook na de thee had NOAD’32 na eerst nog een vroege Trichtse kopbal van Ramon van Soelen toch weer een veel betere start. Ruben Bouman verzuimde evenwel een voorzet van Remy Schouwenaar af te ronden en een verre vrije trap van Schouwenaar ging net naast. Uit een corner kopte Mark Bouman voor NOAD’32 over. De wedstrijd ging daarna meer op en neer, waarbij keeper Denzel de Wit een Trichts schot van Marijn Bransen goed keerde. In de 77e minuut nam NOAD’32 niet onverdiend met een prachtig doelpunt andermaal de leiding. Invaller Yannick Schuurmans schoot de bal vanaf zestien meter onhoudbaar in de verste hoek: 1-2.

Slotfase

Dankzij twee fouten van NOAD’32 in de slotfase werd Tricht verrassend alsnog winnaar van dit cruciale kelderduel. Eerst verspeelde NOAD’32-verdediger Ruben de Waal de bal en Ramon van Soelen strafte dit goed af met een raak schot vlak langs de paal: 2-2. Een domme overtreding van Wessel van den Boom jegens Marijn Bransen kostte de bezoekers anderhalve minuut later ook nog het ene punt. De scheidsrechter gaf Tricht een tweede penalty en weer was Marijn Bransen vanaf de stip trefzeker: 3-2. Al zijn veertiende competitiegoal. Bij Tricht werd Luuk Monker nog vervangen door Pepijn Lambregts en even later Luke van Dijken voor Tim van Dijken. NOAD’32 was te veel van slag om ook in drie minuten extra tijd nog wat te kunnen terugdoen. Scheidsrechter Sjarco van den Bergen had één gele kaart voor Tricht voor Gerjan van Haarlem en gaf NOAD’32 vier gele kaarten. Komende zaterdag vervolgt Tricht de competitie met een uitmatch tegen Roda Boys in Aalst.

Doel Nicky Janssen, verder Rani Abouna, Luuk Monker(Pepijn Lambregts)  Ruben Lambregts, GerJan van Haarlem, Ramon van Soelen, Tim van Dijken(Luke van Dijken)Arjen Hakkert, Marijn Bransen, Sven van Maurik, Tim Schook,