Late gelijkmaker Tricht met 10 man.

Tricht-Altena 1-1

TRICHT – Tricht kwam zaterdag thuis tegen Altena op het eigen kunstgras al in de eerste minuut door Luuk Molenschot met 0-1 achter. Erg lang bleef het 0-1. Pas vlak voor tijd kort na een rode kaart voor Trichts invaller Dylan Victory bezorgde Wesley van Maurik het resterende tiental van Tricht uit een vrije trap op de valreep alsnog een laat 1-1 gelijkspel. Dit was opvallend genoeg precies hetzelfde resultaat als bij de aflevering van Tricht-Altena van ruim twee jaar terug met voor beide teams ook nog exact dezelfde doelpuntenmakers.

Slecht begin

Het duel begon voor Tricht overigens heel slecht. Binnen een halve minuut na de Brabantse aftrap nam Altena al de leiding. Leroy Peelen kreeg de bal niet onder controle en Luuk Molenschot schoot de bal  effectvol voorbij de op het verkeerde been staande keeper Glenn Robbemondt in het doel: 0-1. In een gelijkopgaande eerste helft streed Tricht nadien vergeefs voor de gelijkmaker. Na een dieptepass van Mike van Kraaij schoot Arjan Hakkert na twaalf minuten tegen de lat. Robin de Raadt mikte ook net te hoog. Een paniekerig moment voor het Trichtse doel liep voor de thuisclub goed af. Even later kwam René van Soelen net iets tekort om een voorzet van Aimen Seqqal af te ronden. Na een half uur kopte Dennis van Munster voor de bezoekers uit een voorzet van Dylan van der Pluijm in het zijnet. Met een 0-1 stand ging ook de rust in. Na de pauze werd Aimen Seqqal bij de thuisclub wegens een blessure vervangen door Dylan Victory. Om diezelfde reden konden Rein Bastiaanse en Tim Hakkert ook al niet in de Trichtse basiself starten.

Overwicht

Ondanks een duidelijk overwicht van Tricht bleef het in de tweede helft erg lang 0-1 en was een Trichtse revanche voor de vroege 5-1 competitienederlaag in Nieuwendijk zo uit zicht. Bij een schot van Dylan Victory redde de ervaren keeper Ronald Oskam. Een schot van Arjan Hakkert kon doelman Oskam vijf minuten na rust niet klemvast keren maar in de rebound mikte Wesley van Maurik de bal hoog over een open doel heen. Ook pogingen van Arjan Hakkert en René van Soelen leverden Tricht geen succes op. In de 85e minuut zag het er voor de thuisclub helemaal somber uit toen Dylan Victory na een onbeheerste overtreding  door de Brabantse arbiter Quinten uit Oirschot terecht met een directe rode kaart uit het veld werd gestuurd. Met tien man kwam Tricht in de 88e minuut alsnog tot 1-1 langszij. Een vrije trap van Wesley van Maurik viel toen ongehinderd zomaar in de verste hoek van het doel binnen: 1-1. Daarmee werd een tweede competitienederlaag na de winterpauze door Tricht nog wel goed voorkomen maar dit resultaat is voor Tricht niet genoeg om de aansluiting met de kopgroep te kunnen hervinden. Na het Carnaval hervat Tricht op zaterdag 13 februari in Giessen tegen fusieclub GRC’14 de competitie in de tweede klasse.

Selectie. Keeper Glenn Robbemondt. Veldsplers, Dirk Jan in den Eng, Aimen Seqqal( Dylan Victory) Leroy Peelen, Arjan Hakkert, Kevin van Burk, Mike van Kraaij,  Robin de Raadt, René van Soelen, Wesley van Maurik, Rico de Ridder.

Res.Tim Hakkert, Sven van Maurik, Rian Drost, Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. J.J.L.W.Quinten,  Ass. Scheidsrechter Tricht Walter van Toorn.