Late 3 - 2 winst voor Tricht

Fanzone

omhoog
111 users have voted.

 

Tricht-Brederodes 3-2

 

TRICHT – In een wedstrijd met veel doelgevaar sleepte Tricht zaterdag in de tweede klasse tegen debutant Brederodes in de slotfase met 3-2 de tweede competitiezege uit het vuur. Tweemaal werkten de bezoekers uit Vianen een achterstand weg, maar uitblinker René van Soelen bezorgde Tricht zes minuten voor tijd nog een 3-2 overwinning. Komende zaterdag speelt Tricht in Zaltbommel tegen Nivo Sparta.

 

Tricht werkte hard maar het spel was vaak te gehaast en defensief nogal onzeker. Na twintig minuten trof Mike de Groot voor Brederodes de lat. Even later nam Tricht toch met 1-0 de leiding. Keeper Bastiaan Spriel redde eerst nog maar in de rebound had Arjan Hakkert wel succes met zijn tweede poging: 1-0. Vier minuten later was het echter al weer gelijk. Een verre inworp van specialist Kevin Kroeze werd goed doorgekopt en verdween via verdediger Rico de Ridder in het eigen Trichtse doel: 1-1.

 

Productieve fase

In deze productieve fase heroverde Tricht evenwel al snel weer met 2-1 zijn voorsprong. Na een inworp van Arjan Hakkert kopte Prebibo Okunwie de bal in de 28e minuut door naar Marijn Hak, die met een goed schot zijn tweede competitiedoelpunt voor Tricht maakte: 2-1. Bij een nieuw schot van Marijn Hak redde de keeper. Brederodes was vooral door de verre inworpen van Kevin Kroeze en erg direct voetbal steeds dreigend tegen de kwetsbare Trichtse defensie. Meteen na rust trof René de Blok voor de bezoekers de paal en kwam Tricht goed weg. Ook bij een misgreep van keeper Glenn Robbemondt haalde Tricht opgelucht adem. Marijn Hak schoot nog eens net naast, maar de 2-2 gelijkmaker kwam in de 58e minuut toch niet als een verrassing. René de Blok kopte na een verre bal raak: 2-2. Wesley van Maurik had de thuisclub na aangeven van Prebibo Okunwie weer op voorsprong moeten zetten, maar tot driemaal toe lukte hem dat niet en schoot hij tegen de keeper of een verdediger op. Ook René van Soelen en Arjan Hakkert lieten Trichtse mogelijkheden onbenut. Pogingen van Marijn Hak en invaller Ramon van Soelen brachten evenmin succes.

 

Beslissing

Uit een voorzet van de ook ingevallen Thomas van Vark was het in de 84e minuut eindelijk voor de thuisclub wel raak, want René van Soelen schoot Tricht toen koel naar 3-2. Bijna was Brederodes vlak voor tijd na weer eens een verre ingooi overigens voor de derde maal langszij gekomen, maar de kopkans voor Ivo Toxopeus leverde gelukkig voor Tricht geen doelpunt op. Zo bleef het 3-2 tot het slotsignaal van de goed leidende scheidsrechter Arno van Dalen uit Brakel. Daardoor is debutant Brederodes nog steeds puntloos en staat Tricht met zes punten in het linkerrijtje van de ranglijst. Het Trichtse spel is evenwel nog voor een flinke verbetering vatbaar. Dat zal trainer Marcel van Steenis zich ondanks nu al twee kleine overwinningen ook wel beseffen.

 

 

Opsteling spelers en begeleiding.

Doel: Glenn Robbemondt, Spelers Ruben Lambregts, Rico de Ridder, Kevin van Burk, Tim Wijgers (Thomas van Vark) Rein Bastiaanse, Arjan Hakkert, René van Soelen, Prebibo Okunwie( Ramon van Soelen) Wesley van Maurik( Ronald Zondag) Marijn Hak. Wissels: Marijn Brandsen en keeper Dante de Jong.

 

Staf; Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Verzorger Roef van der Poel. Leider Mario van Gelderen.

Scheidsrechter A van Dalen uit Brakel en assistent scheidsrechter voor Tricht André Wahl.