'Laat maar waaien, laat maar waaien...'

Fanzone

omhoog
15 users have voted.

'Laat maar waaien, laat maar waaien...'

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen onze buren uit Meteren, een wedstrijd waar het (uiteraard) al weken over ging aan beide kanten. Zo was er aan de kant van Meteren 1 zo zenuwachtig geworden dat hij naast zijn welbekende neef nog 3 leden van Tricht 4 heeft lastig gevallen over een mogelijke opstelling. Helaas was het tevens deze welbekende neef, Sjaak, die vandaag nog ontbrak door een blessure. Dit was daarentegen wel goed nieuws voor het verkeer op de A15, daar wij op veld 4 zouden starten en dit een wel te overbruggen afstand is voor Sjaak met zijn welbekende shuffle. Daarnaast zouden in de eerste helft Roef en Tim beginnen bij het derde elftal om zo wat routine toe te voegen aan het elftal van oefenmeester Bas. 

De opstelling:
Wolter; Redouan, Mike, Mark, Bix; Niels, WP, Gregory, Stan; Haan en Rob. Op de bank hadden we met Tonny en Boer nog de nodige routine en zelfs talent Ruben zou nog aansluiten in de rust. 

Vanaf het eerste fluitsignaal, gesterkt door de straffe wind, was het duidelijk met welke intentie in ieder geval Meteren de wedstrijd begon. Snel druk zetten, lange loeien naar veuren om zo de wedstrijd nog in de eerste helft te beslissen. Dit leverde behoudens een vrije trap op een metertje of 20 niet heel veel op, zonde dat deze vrije trap dan wel direct een doelpunt betekende. De bal werd kiezelhard achter doelwachter Wolter in de verre kruising geschoten, schitterend doelpunt. Meteren was niet van plan om het hierbij te laten en kwam even later zelfs nog op een gelukkige 2-0 voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Angelo Ridderhof, met enige geluk, tussen 20 benen door in de hoek gewerkt. Een hele ongelukkige achterstand daar er verder niet heel veel kansen werden weggeven. Nu had de scheidsrechter, bij een handsbal in de 16 van Trichtse zijde, wellicht anders kunnen beslissen maar op aanraden van William Heikoop, die bekend staat om zijn timmermansoog, floot hij toch af voor buitenspel. Tricht kwam hierna wel iets beter in de wedstrijd maar grote kansen werden er niet gecreëerd behalve een kopbal van Redouan uit een van onze corners. 

In de rust werd, nadat we het niet echt eens konden worden over de 1e helft, een plan gemaakt voor de 2e helft. Niet meer ten koste van alles opbouwen, soms de bal gewoon lang spelen en meer duels proberen te winnen. 

Dit strijdplan, doorspekt van de dooddoeners uiteraard, zou bijna meteen zijn vruchten afwerpen na 2 minuten in de 2e helft. Haan ontsnapte aan de linkerkant, omspeelde de keeper maar schoot gehaast en dus over het doel heen. Sportief van Meteren dat ze de wind niet hadden uitgezet en met de Betuwelijn in de rug kwam we steeds beter in de wedstrijd. Er werden enkele mogelijkheden gecreëerd en door de tegenwind kwam Meteren steeds minder van eigen helft af. Met Ruben voor Niels in de ploeg probeerden we nog meer druk naar voren zetten om de aansluitingstreffer te produceren, echter leverde dit geen hele grote kansen op. Met het inbrengen van Tim, Tonny en Roef probeerde tactisch meesterbrein Stam de wedstrijd naar zijn hand te draaien en uiteindelijk wisten we zelfs de 2-1 te maken. Uit een scherpe vrije trap stond Redouan klaar als een jonge Taeke Taekema voor de tip-in. Met nog enkele minuten op de klok werd de blauw-zwarte equipe toch zenuwachtig en na weer een gevaarlijke vrije trap wist WP zelfs de gelijkmaker te maken. Helaas werd deze treffer afgevlagd door de onvolprezen Leon de Ritter en wist hij er dus wel een gelijkspel uit te halen tegen zijn collega assistent en fulltime legende William Heikoop; 1-1.

Na afloop werd de kantine van Meteren opgeleukt met de deuntjes van de immer vrolijke DJ Scheur en kon de nabeschouwing tussen beide partijen beginnen. Omdat nog niet alle leden van Meteren het VV Tricht voetbalplaatjesboek compleet hadden werden er vrolijk stickers over en weer gewisseld en hopelijk zijn de mannen nu nog dichter bij een vol boek! Een mooi einde van een sportieve middag, tot volgende week want dan wacht Vuren 2.