Kostbare zege bij NOAD32 1 - 2. Een mooie afsluiting van het jaar.

NOAD’32-Tricht 1-2

TRICHT – Tricht behaalde zaterdag in Wijk en Aalburg in de tweede klasse tegen NOAD’32 een kostbare zege. Na een 1-0 achterstand uit een omstreden penalty werd door een goede tweede helft en goals van Arjan Hakkert en Marijn Bransen met 1-2 alsnog gewonnen. Daardoor nam Tricht verder afstand van de gevarenzone.

Met de jonge Luke van Dijken in de basiself in plaats van de aan zijn ribben geblesseerde Robin de Raadt kwam Tricht nog zozeer niet in de eerste helft maar pas na rust op dreef. NOAD’32 mikte in het begin te hoog en bij een Trichts schot van Ruben Lambregts was de Brabantse keeper Denzel de Wit paraat. Voor rust ging de matige partij op en neer.

Penalty

Scheidsrechter Roel Metsemakers uit Geleen blies geen beste wedstrijd en zag als vrijwel enige in de 18e minuut in een actie van Trichts verdediger Rani Abouna een penalty wegens vermeend vasthouden van een tegenstander aan het shirt. Die omstreden strafschop werd door Soufiane Bakkali benut: 1-0. Schoten van Tim van Dijken en Marijn Bransen brachten Tricht geen succes en Rick van Gameren kreeg een voorzet van Ruben Lambregts te verkeerd op zijn hoofd om te kunnen afronden. Dus bleef het 1-0 tot de pauze. Kort na rust kwam Tricht bij de enige kans van NOAD’32 in de hele tweede helft goed weg want Soufiane Bakkali schoot voorlangs. Nadien was Tricht de rest van de wedstrijd met veel inzet echter veel sterker. Keeper Denzel de Wit hield NOAD’32 bij kansen voor Marijn Bransen en Tim van Dijken nog lang overeind. Arjan Hakkert trof voor Tricht uit een vrije trap de lat.

Gelijkmaker

In de 71e minuut viel de dikverdiende 1-1 gelijkmaker voor Tricht alsnog. Luuk Monker gaf vanaf rechts de verre voorzet waaruit de vanaf links inlopende Arjan Hakkert voor 1-1 zorgde. Met veel inzet streed het jonge Tricht daarna door voor de volle winst. Ruben Lambregts en Tim van Dijken kwamen daar al dichtbij maar die winnende goal viel pas in de 85e minuut. Uit een verre pass van achteren ging Marijn Bransen alleen op het Brabantse doel af en hij schoot de bal zuiver in de hoek: 1-2. Met Björn Bambacht in de slotfase nog als verse kracht stelde Tricht tijdens de slotfase de zo belangrijke winst veilig. Met dertien punten uit twaalf duels gaat Tricht nu de winterpauze in

De spelers van deze week; Keeper Nicky Jassen spelers Rani Abouna, Luuk Monker, Ruben Lambrechts, Arjan Hakkert, Luke van Dijken, Marijn Bransen, Tim Schook, Rick van Gameren, Pepijn Lambregts, Tim van Dijken(Bjorn Bambacht) Res. keeper Wolter Scheurwater, speler Sil van den Brand, Lukas van Elteren

De scheidsrechter was dhr. Roel Metsemakers uit Geleen. Staf Tricht: Trainer Marcel van Steenis, Ass. Trainer Marco Hol, Verzorger Ton Vermeulen, Leider Mario van Gelderen,  Ass,. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.