Kostbare winst voor Tricht

Zwaluwe-Tricht 0-2

TRICHT – Tricht deed zaterdag in de tweede klasse zaken door in Lage Zwaluwe verdiend met 0-2 van Zwluwe te winnen. Marijn Bransen en Tim van Dijken maakten na rust de goals. Daardoor staat Tricht nu drie punten boven de streep in de onderste regionen.

Voor rust had Tricht meer balbezit. Toch moest keeper Rian Drost, die de afwezige Nicky Janssen in het doel verving, een voorzet van Yanick Vos tegen de lat tikken. Bij schoten van Ramon van Soelen en Tim van Dijken voorkwam Zwluwe-keeper Wesley Dekkers nog dat Tricht de leiding nam. Vlak voor rust kwam Tricht na een te zachte terugspeelbal van Rani Abouna goed weg omdat Pim Schonk alleen voor doel naast schoot.

Doelpunten

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er weinig. Achttien minuten na de thee nam Tricht met 0-1 de leiding. Tim van Dijken lanceerde Marijn Bransen die naar binnen liep, een man passeerde en goed raak schoot: 0-1. Bij een schot van Wouter de Laat voorkwam keeper Rian Drost de gelijkmaker. Kort nadat Gerjan van Haarlem als eerste verse kracht bij Tricht was ingebracht, liep Tricht in de 70e minuut tot 0-2 uit. Na een verre pass van Ruben Lambregts bediende Marijn Bransen op maat Tim van Dijken die vanaf rechts diagonaal raak schoot: 0-2. Een vrije trap van Zwaluwe werd door keeper Rian Drost tegen de lat gewerkt en bij de rebound maakte de thuisclub een overtreding waarvoor arbiter Matthijs Klerks uit Waalwijk terecht affloot. Met Harm van Brenk en Bjorn Bambacht bracht Tricht tijdens de slotfase nog twee verse krachten in het veld. Het bleef 0-2 waardoor Tricht in Brabant drie heel kostbare punten pakte. Scheidsrechter Klerks kon volstaan met twee gele kaarten voor Zwaluwe. Voor Tricht waren er geen kaarten. Over twee weken vervolgt Tricht in Dordrecht tegen EBOH de competitie.

De selectie van Tricht voor deze wedstrijd: Doel, Rian Drost, Verder Achter, Sven van Maurik, Rani Abouna, Luuk Monker, Tim Schook(Ger Jan van Haarlem)  midden Ruben Lambregts, Pepijn Lambrechts(Harm van Brenk) Robin de Raadt, Ramon van Soelen, voor, Tim van Dijken en Marijn Bransen(Bjorn Bambacht). Res. Keeper Glen Bobbemondt.

Staf; Trainer Marco Hol, Leider Mario van Gelderen, verzorger Roef van der Poel.  Ass. Scheidsrechter Tricht  André Wahl.