Kostbare winst voor Tricht

Fanzone

omhoog
61 users have voted.

Altena-Tricht 1-2

TRICHT – Tricht boekte zaterdag in Nieuwendijk in de tweede klasse een heel kostbare zege. Na een vroege achterstand werd door een sterke tweede helft toch met 1-2 verdiend van Altena gewonnen. Samen met GDC en Heukelum bezit Tricht nu op of net onder de rand van de veilige zone halfweg de competitie precies vijftien punten.

Al na vijf minuten stond Tricht met 1-0 achter. Na een vrije trap kopte Hans de Haan de bal prachtig net onder de lat binnen. Routinier Rian Drost, die bij Tricht in plaats van de verhinderde goalie Jon van Oort voor één keer weer eens het doel verdedigde, was kansloos: 1-0. Na twaalf minuten had Tricht pech dat de lat de gelijkmaker van Ramon van Soelen bij een vrije trap in de weg stond. Wesley van Maurik zag zijn schot op de vuisten van keeper Bas Visser eindigen. Altena kreeg voor rust zeker ook kansen maar Richard de Laat mikte te hoog en Dennis van Munster schoot naast. Een ver schot van Ruben Lambregts belandde in handen van keeper Visser. Vlak voor rust moest Kevin van Burk bij Tricht geblesseerd door Robin de Raadt worden vervangen.

Herstel

Na een vroege redding van keeper Rian Drost bij een Brabantse vrije trap herstelde Tricht zich in de tweede helft prima. Een voorzet van Marijn Bransen na een mooie solo bij de achterlijn werd nog door iedereen gemist, maar tien minuten na rust werd het verdiend toch gelijk. Uit een pass van Wesley van Maurik schoot Marijn Bransen de bal vanaf rechts fraai in de verste hoek: 1-1. Met Pepijn Lambergts en Rick van Haarlem als extra verse krachten werd Tricht nadien steeds sterker. Arjan Hakkert kopte nog voorlangs en zag ook een schot nog net geblokkeerd. Bij een schot van Marijn Hak redde keeper Visser. Toen die Altena-doelman de bal tegen Bransen aanschoot, mikte Marijn Bransen de bal vanaf de zijkant van ver net naast een onbeschermd doel. Dat zou een heel mooi doelpunt zijn geweest maar drie minuten later kwam de dikverdiende winnende treffer van Tricht er toch nog. Na een vlotte combinatie met Ruben Lambregts rondde Arjan Hakkert met een schot die goede aanval in de 80e minuut af: 1-2. Tijdens de slotfase bleef het 1-2 tot het laatste fluitsignaal van arbiter Willem Kuijntjes die alleen aan Tricht-speler Ramon van Soelen een gele kaart hoefde te geven. Komende zaterdag oefent Tricht thuis tegen de sterke vierdeklasser De Meteoor uit Amsterdam. De competitie wordt pas eind januari hervat.

Opsteling spelers en begeleiding.

Doel, Rian Drost, Spelers; Ruben Lambregts, Sven van Maurik, Tim Wijgers(Pepijn Lambregts) Kevin van Burk( Robin de Raadt) Rico de Ridder,  Arjan Hakkert, Marijn Hak, Marijn Bransen, Ramon van Soelen( Rick van Haarlem)Wesley van Maurik,

Staf; Trainer; Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Verzorger Roef van der Poel. Leider Mario van Gelderen. Assistent Scheidsrechter Tricht André Wahl.

Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. W.H Kuijntjes.