Kostbare overwinning 2 - 3 voor Tricht

\Hardinxveld-Tricht 2-3

TRICHT – Tricht deed zaterdag een flinke stap op weg naar handhaving in de tweede klasse. Na een hectische week werd in Hardinxveld een kostbare 2-3 zege behaald vooral door een sterke eerste helft. Na de vroege openingsgoal van Rick van Gameren scoorde aanvoerder René van Soelen in de eerste helft tweemaal. Met één wedstrijd meer gespeeld heeft Tricht nu zes punten voorsprong op SV Meerkerk, dat vlak onder de streep staat.

Al na drie minuten kopte Rick van Gameren uit een corner van Sven van Maurik raak: 0-1. Na elf minuten was het reeds 0-2 doordat René van Soelen de bal na een vlotte combinatie vanaf twintig meter fraai in de bovenhoek schoot. Uit een vrije trap kwam Hardinxveld na bijna een half uur echter tot 1-2 terug. Robin de Kok schoot de bal onhoudbaar in de verste hoek. Tricht speelde echter in de eerste helft beter en keeper Marc Koning had moeite om goals van René van Soelen, Leonardo Aguiar en Ramon van Soelen te voorkomen. Vijf minuten voor rust maakte René van Soelen uit een voorzet van Leonardo Aguiar met een goed schot toch zijn tweede goal: 1-3.

Na rust drong Hardinxveld vol risico’s fel aan. Trichts keeper Nicky Janssen moest al vroeg bij een kopbal van Richard Zwakhals redden. Tricht stelde er nog een ver schot van René van Soelen net voorlangs het doel tegenover maar verder domineerde de fysiek sterke thuisclub. Invaller Johan Woltman trof voor Hardinxveld van ver de paal. Kort nadat Lucas van Elteren als eerste verse kracht bij Tricht binnen de lijnen was gekomen, kwam Hardinxveld halfweg de tweede helft tot 2-3 terug. Uit een mooie aanval trof Johan Woltman in de verre hoek de roos: 2-3. Tricht kreeg het toen erg zwaar maar met een enorme inzet hielden de gasten als hecht collectief knap stand. Rick van Haarlem en Marijn Bransen kwamen bij Tricht ook nog als nieuwe verse krachten in actie in de slotfase. Vlak voor tijd redde de jonge Mitchel van der Plaat de kostbare Trichtse winst door een boogbal van Danny van den Bout op de doellijn weg te werken. Zo won Tricht met 2-3 in een spannend duel waarin arbiter T. Lock uit het Limburgse Neerbeek twee gele kaarten aan Tricht gaf en vier gele kaarten aan Hardinxveld. Komende zaterdag vervolgt Tricht de competitie thuis tegen Drechtstreek uit Papendrecht.

Selectie voor deze wedstrijd: Doel Nicky Janssen, Achter Sven van Maurik( lukas van Elteren)  Rick  van Gameren,  Michel van der Plaat, Kevin van Burk(Rick van Haarlem)  Ruben Lambregts, Gerjan van Haarlem, Arjan Hakkert, René van Soelen, Ramon van Soelen, Leonardo Aguiar(Marijn Bransen)  Reserve; Keeper Patrick van de Koppel.

Staf: Trainer Marcel van Steenis,  Keepers trainer Ben van Baaren, Trainer Marco Hol, Leider Mario van Gelderen, Verzorger Roef van der Poel.

Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.  Scheidrechter voor deze wedstrijd, De hr. T. Lock uit Beek Limburg.