Kostbare 3-1 winst voor Tricht

Tricht-Hardinxveld 3-1

TRICHT – In een rommelig duel behaalde Tricht zaterdag op het eigen kunstgras tegen Hardinxveld een kostbare 3-1 overwinning. Arjan Hakkert, Marijn Bransen en Wesley van Maurik maakten de Trichtse goals. Tricht rukte zo in de tweede klasse ineens op naar de achtste plaats en kwam daardoor boven de rode streep van de degradatiezone. Hardinxveld bleef voorlaatste op de ranglijst.

Het duel in de onderste regionen bracht in Tricht geen hoogstaand voetbal. Hardinxveld deed qua veldspel zeker niet voor de thuisclub onder maar kwam stootkracht tekort. Voor beide teams was het na de winterpauze een stroeve start. Verdediger Ruben Lambregts raakte bij Tricht al in de warming-up geblesseerd, zodat Tim Hakkert alsnog in de beginformatie kwam. Na twintig minuten moest Tim Hakkert zelf geblesseerd ook al op zijn beurt door Robin de Raadt worden vervangen. In het begin van de erg matige wedstrijd gebeurde er weinig. Bij een ver Trichts schot van Wesley van Maurik was keeper Sjoerd de Groot paraat en aan de andere zijde liet doelman Jon van Oort zich niet door een doorkopbal van Hardinxveld verrassen.

Doelpunt

Vijf minuten voor rust nam Tricht uit een penalty de leiding. Wesley van Maurik werd onderuit getrokken en de ervaren arbiter Toon Fitters uit Nieuwkuijk gaf de thuisclub daarvoor een penalty, die door Arjan Hakkert goed werd benut: 1-0. Tweemaal kreeg Hardinxveld in de eerste helft nog kans op de gelijkmaker. Richard Zwakhals schoot helemaal voor open doel echter naast en een vrije trap van Robin de Kok ging voorlangs. Kort na de pauze kopte Arjan Hakkert uit een corner van Sven van Maurik de bal voor de thuisclub in het zijnet. Een kwartier na rust liep Tricht toch tot 2-0 uit. Marijn Bransen passeerde op snelheid twee man en schoot hard raak: 2-0. Hiermee was het pleit echter nog niet beslist want daarna kreeg Hardinxveld liefst vier kansen op een goal.

Spanning

Rick Lodder kopte de bal nog over het Trichtse doel heen, maar halfweg de tweede helft kwam de spanning met 2-1 weer helemaal terug in de partij. Keeper Jon van Oort verkeek zich op een ver schot van Robin de Kok dat vlak langs de paal in het doel verdween: 2-1. Umut Takac kwam met een kopbal al snel nadien dichtbij de gelijkmaker, doch ditmaal redde keeper Jon van Oort knap in de bovenhoek. Ook Roy van’t Hoog kreeg voor de bezoekers nog een reële kans maar hij schoot onbeheerst voorlangs het doel. Een kwartier voor tijd liet Tricht offensief zien hoe de afwerking wel moest. Rick van Haarlem schoot eerst nog tegen keeper Sjoerd de Groot op maar Wesley van Maurik benutte de rebound wel. De protesten van de grensrechter van Hardinxveld voor buitenspel werden door scheidsrechter Fitters niet gehonoreerd. Met een 3-1 score was het duel wel beslist en had Tricht voor de tweede keer in deze competitie van Hardinxveld gewonnen. Marijn Hak kreeg voor de thuisclub zelfs nog twee kansen maar hij schoot eerst voorlangs en zag daarna de keeper redden. Met Pepijn Lambregts en Rein Bastiaanse als nieuwe verse krachten trok Tricht de nuttige 3-1 winst over de streep. Komende zaterdag voetbalt Tricht in Wijk bij Duurstede tegen CDW en moet daar proberen revanche te nemen voor de 1-3 thuisnederlaag want er zijn nog veel punten nodig om in de tweede klasse veilig te komen.

Opstelling spelers en begeleiding. Doel, Jon van Oort. Spelers;  Sven van Maurik, Floris van Monfoort,  Kevin van Burk, Kevin van den Bergh, Arjan Hakkert, Marijn Hak, Wesley van Maurik( Pepijn Lambrechts) Rick van Haarlem( Rein Bastiaanse) Marijn Bransen, Tim Hakkert (Robin de Raadt), Verder Wissels Ramon van Soelen, Dante de Jong.Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen.Verzorger Roef van der Poel. Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. A.J.M Fitters, Ass. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.