Kostbare 2 - 1 winst voor Tricht.

Fanzone

omhoog
25 users have voted.

Tricht-Woudrichem 2-1

TRICHT – Tricht speelde zaterdag thuis tegen Woudrichem een goede wedstrijd en behaalde een kostbare 2-1 zege. Na een erg vroege Trichtse openingsgoal van Marijn Bransen kwam Woudrichem in de slotfase door Wilty Schaap nog tot 1-1 langszij maar vlak voor het begin van de extra tijd bezorgde Marijn Bransen de thuisclub met zijn tweede doelpunt alsnog de verdiende 2-1 overwinning.

Dankzij deze derde competitiezege klom Tricht in de tweede klasse met negen punten naar de tiende plaats. Die winst was ook heel welkom want de onderste drie ploegen pakten allemaal één of meer punten. Komende zaterdag speelt Tricht in Papendrecht tegen het op de ranglijst vrijwel gelijkwaardige Drechtstreek.

Vroege goal

Al na negen minuten nam Tricht de leiding. Uit een steekpass van Robin de Raadt opende Marijn Bransen met een raak schot de score: 1-0. Met goed spel creëerde Tricht veel meer kansen maar Marijn Bransen stond bij de afwerking niet meer op scherp en Rick van Gameren kon een vrije trap van Arjan Hakkert net niet afronden. De eerste kans voor Woudrichem kwam pas na 25 minuten doch Joeri Duijzer kopte na een corner van Corné Nijhof over. Tim van Dijken bood Marijn Bransen nog twee mooie kansen maar de Trichtse topscorer benutte die mogelijkheden niet. Ook een riante kans na goed inleidend werk van Pepijn Lambregts liet Bransen onbenut. Woudrichem moest het vooral van schoten en vrije trappen van Tim Saaman hebben maar Trichts keeper Nicky Janssen was goed op dreef en eigenlijk was de 1-0 ruststand voor de thuisclub gezien het veel betere veldspel nog een te magere voorsprong.

Spannend

Na de thee bleef het lang 1-0 en daardoor erg spannend. Met twee schoten naast het Brabantse doel verzuimde Marijn Bransen opnieuw om Tricht al snel in de tweede helft in veiliger haven te brengen. Voor de gasten kopte Danny van de Matten over, belandde een nieuwe vrije trap van specialist Tim Saaman in de muur en schoot Dillis de Vries voorlangs. Na een goede redding van keeper Nicky Janssen mocht Tim van Dijken aan de overzijde alleen op het doel van Woudrichem af, doch goalie Aljan Dekker voorkwam een tweede Trichts doelpunt. Twee minuten later had Tricht wel bijna succes maar uit een pass van Ruben Lambregts trof Marijn Bransen ditmaal de paal. De koude douche volgde voor Tricht in de 84e minuut. Een ver schot van Wilty Schaap werd toen van richting veranderd en verdween in de verste hoek: 1-1. Zo leek het jonge Tricht ondanks goed spel na een karrenvracht aan kansen de volle winst toch nog te verspelen maar in de 89e minuut greep de thuisclub alsnog de verdiende zege. Tim van Dijken zette Marijn Bransen toen keurig vrij voor doel en die kans benutte Bransen wel, zodat het via zijn tweede treffer van de middag en zijn zevende competitiegoal nog terecht 2-1 voor Tricht werd. Arbiter Willem van Bleek uit Tiel trok er nog vijf minuten extra tijd bij. In die fase bracht Tricht met Lukas van Elteren als eerste wissel nog een verse kracht in de partij. Het bleef 2-1 en dat was voor Tricht een kostbare zege in een duel waarin scheidsrechter Van Bleek de zaak kort hield met ook drie gele kaarten voor Tricht en twee voor Woudrichem.

De spelers van deze week; Keeper Nicky Jassen spelers Rani Abouna, Luuk Monker, Ruben Lambrechts, Arjan Hakkert, Robin de Raadt, Marijn Bransen, Tim Schook, Rick van Gameren,Pepijn Lambregts, Tim van Dijken{Lukas van Elteren). Res. Harm van Brenk en keeper Wolter Scheurwater

De scheidsrechter was dhr Bleek uit Tiel. Staf: Trainer Marcel van Steenis, Ass. Trainer Marco Hol, Verzorger Roef van der Poel, Leider Mario van Gelderen,  Ass,. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.