Koploper Tricht JO 15-1 wint topper

Ik zij hier om te winnen, niet om te verliezen”

Het was zaterdag weer een koude dag om te voetballen. De auto waaide onderweg naar Den Dungen haast van de weg, dat betekende niet veel goeds voor de talenten van jo15-1. Toch moest er vandaag gewonnen worden om de eerste plaats weer terug te krijgen. Den Dungen staat ook in de top 6 en heeft maar twee wedstrijden verloren. Om die koppositie terug te krijgen zou er dus wel gewerkt moeten worden. Ook was Rick lekker met familie een weekend weg . Leuk voor hem, maar een aderlating in ons aanvalstrio. Toen Levi ook nog geblesseerd raakte tijdens de warming up, bleef alleen Owen nog over als volwaardig speler van het aanvalstrio. De, volgens sommige jongens, verwachte 1-6 zou nu wel een lastige opgave worden.

Met Anthony Kardol in de basis, die de uitblinker in de verdediging was, ging Tricht van start. Ze begonnen wat slapjes aan de wedstrijd. De scheidsrechter floot gauw en zo ook op een lichte overtreding op Owen. We konden blij zijn met deze makkelijk gegeven overtreding want Tycho schoot de bal laag dwarrelend in het doel. Vanaf dat moment werd het een zware pot voor Tricht. Omdat  de kilometervreters (Anthony v/d Heuvel en Levi) vandaag wegens ziekte en blessure  niet het werk konden verzetten dat ze normaal doen, was het hele spel een beetje zoek. De spelers hadden het echt lastig vandaag en daar hielp het weer met de ijzige wind en regenbuitjes ook niet echt aan mee. Het was dan ook wachten op een tegengoal en dat werden er in de eerste helft twee. Tricht voetbalde de eerste helft uit, met name vechtend tegen zichzelf.

Sebastiaan kwam na rust in het veld voor Levi doordat hij niet meer verder kon voetballen. En met Sebastiaan in het veld kwam het vuur weer terug in het team. Het spel bleef onsamenhangend en het werd zeker geen hoogstaand voetbal, maar er werd gevochten voor de winst. Sebas zat overal tussen en zorgde op het middenveld  voor een frisse impuls waar de rest goed op reageerde. Zeker toen Tycho een corner rechtstreeks tot doelpunt bombardeerde gingen de jongens onder leiding van Sebas tot het naadje. Met 2-2 op het bord en nog genoeg tijd over, kon Tricht echt nog voor de winst gaan.

Maar met alleen Owen nog als echte aanvaller was het lastig. Owen stond constant alleen tussen de verdedigers in en kwam er dan ook haast niet doorheen. Toch kreeg hij het voor elkaar om op schitterende wijze de 3-2 in te schieten en daarmee sleepte Tricht toch de zuurverdiende punten weg uit Den Dungen. Één van onze supporters zei tijdens de wedstrijd “ik zij hier om te winnen, niet om te verliezen” en daarmee was de intentie van vandaag in één zin samengevat.

Emmylou