Kabouters Tricht veel te sterk voor BZS mini’s!

Eindelijk was het zover voor de kabouters; ze mochten een echte wedstrijd spelen op een echt F-pupillenveld met grote doelen. Milan en Joris ontbraken wegens ziekte, Jurre werd te jong bevonden door z’n papa en Dyon was al eerder afgehaakt wegens familieverplichtingen. Krijn kwam te laat, maar werd alsnog 2 minuten voor aanvang in het groen/witte shirt gehesen.

BZS had voor deze wedstrijd het hoofdveld gereserveerd en massaal was Beusichem uitgelopen om hun helden aan te moedigen. De meegereisde supporters van Tricht waren echter veel luidruchtiger en elk doelpunt werd bejubeld of hun kanjers de Champions Leauge hadden gewonnen, tenminste….tot de 0-10, daarna vond men het wat genant worden voor de tegenstander en werd er alleen nog netjes geklapt!

Met 9 tegen 9 begonnen we aan de wedstrijd. Na eerst 3x gescoord te hebben op de grote goal van het hoofdveld (2x BZS en 1x Tricht), begrepen de jongens dat deze goals niet telden, maar alleen die kleine goaltje op de zijlijn meetelden in de score! Al snel waren de Groen/witten alleen maar voor het doel van BZS te vinden. Als coach kan je dan schreeuwen wat je wil, maar ze horen je echt niet als je bij je eigen keeper staat, omdat je denkt dat die wel wat coaching kan gebruiken. Om Julian, die de eerste helft op doel stond, toch een beetje warm te houden hebben we ‘m maar hardloopwedstrijdjes naar de goal van de tegenstander en terug laten lopen! Onze kinderen in het veld begrepen daar helemaal niets van, maar ook onze tegenstander was volledig in verwarring en schreeuwde dat Julian terug moest naar z’n doel!

De BZS mini’s speelden hun eerste wedstrijd en veel jongetjes hadden slechts een enkele training gehad, terwijl de kabouters van Tricht op het allerhoogste niveau trainen met de meest vakkundige leiding die je als jong talent maar kunt wensen!! Het verschil was daarom eigenlijk te groot en de leiding besloot om er maar twee jongens van BZS bij te zetten. Toen de 7-0 ruststand was bereikt hebben we ook die laatste twee reserves van BZS maar mee laten doen, waardoor ons 9-tal het in de 2e helft moest opnemen tegen 13 jongetjes van BZS.

Stijf van de adrenaline hebben de kids een bekertje met aanmaaklimonade naar binnen gekiept met een aardige hoeveelheid suiker zodat alle 9 jongens tegen het plafond van het kleedlokaal stuiterden al hyperventilerend, terwijl de trainer probeerde om nog wat kleine tips te geven. De ‘heren’ hadden daar natuurlijk volkomen lak aan, want wat waren ze toch verschrikkelijk goed tegen die ‘kleine baby’s’(citaat)!

In de 2e helft hebben we er alles aan gedaan om BZS een goal te laten maken; we hielden besprekingen bij de cornervlag, zodat BZS vanaf de aftrap recht op ons doel af kon lopen, maar niets mocht helpen. Steeds was er wel een speler van ons, die tijdens die ‘tactische bespreking’ zo gewiekst was om net op tijd de bespreking te verlaten om alsnog de aanval te onderbreken en vervolgens de trainer voor gek te verklaren!! Onze jongens hebben gewoon het winnaarsvirus en zelfs als BZS pardoes in eigen doel schoot, werd het doelpunt uitbundig gevierd (tevens door de eigen spelers van BZS).

De teller stopte pas bij 0-15 door goals van Rutger 7x, Sam 4x, Tommy, 2x, Jorrit 1x en een eigen goal.

De penalty’s na afloop werden door onze boys ook zeer goed genomen. De heldenrol was echter dit keer voor Merijn, die als keeper na elke duik in de modder enorm stoer naar z’n moeder keek, die ook glunderend en zo trots als een pauw, de trainer bijna aan de kant duwde om het geheel nog beter te kunnen volgen.

We hebben ons vandaag, ondanks de regen, kostelijk vermaakt met een heerlijk potje sportief voetbalspel, waarin de ‘onzen’ nét wat beter waren als de tegenstander.

De Reporter