JO17-1 wint met 2-8 in Sleeuwijk!

Fanzone

omhoog
25 users have voted.

Met vier overwinningen en twee nederlagen in de 2e helft van dit seizoen, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen Sleeuwijk JO17-1.
Tijdens de warming-up op het mooie nieuwe kunstgrasveld van Sleeuwijk, vonden we al dat er wat weinig spelers van de tegenstander aanwezig waren. Later bleek ook dat zij een aantal spelers hadden moeten afstaan aan de JO19-1. In tegenstelling tot onze tegenstander waren wij juist voor het eerst dit seizoen met een volledig fitte selectie aan de aftrap verschenen.
 
Het was bloedheet op het rubberen veld en daarom had de scheidsrechter besloten om een drinkpauze in te lassen na 20 minuten; geen overbodige luxe!

De bal lag al na een paar minuten in het netje van de tegenstander. Harm jaagde goed door en veroverde de bal, waarna hij een perfecte voorzet met links op Tim afleverde. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Luke legde de bal uit een vrije trap op de punt van de 5-meter en Harm liet zijn specialiteit zien, door prachtig binnen te koppen. De 0-3 was echt een plaatje; over vijf schijven kwam de bal bij Tim terecht die de bal op de 16-meterlijn teruglegde op Harm, die verwoestend uithaalde en in de linker bovenhoek doel trof. Sleeuwijk moest daarna zelfs even met 10 man spelen, want een speler stond over te geven aan de zijlijn vanwege de warmte. Toch kwamen ze er even verassend uit en een onoplettendheidje van Joran zorgde ervoor dat zijn middenvelder vrij voor Danielle mocht opduiken; de boogbal over haar heen kon ze niet keren.
Er bleek niets aan de hand te zijn, want na een aanval over links kon Arjen een mooie voorzet geven op Wouter, die netjes de 1-4 binnen kopte. Na de 1-5 en 1-6 die beide door Tim werden gemaakt, waarvan eentje een penalty was, konden we met een gerust hart in de rust onze twee sterkhouders Luke en Harm laten vertrekken naar het 1e elftal dat moest aantreden in Vianen tegen Brederodes. 
In de tweede helft werd het wat gezapiger en na twee goals van Tim en een tegendoelpunt door onnoplettend verdedigen, stond de eindstand op het bord; 2-8.

Zaterdag 19 mei spelen we tegen de nummer drie van de competitie Nieuwkuik JO17-1, die één puntje meer heeft dan wij. Dat wordt dus een spannend potje om 10.30 uur op sportpark Crayestein!

De reporter