Herstel van Tricht met 2 - 0 zege

Herstel van Tricht met 2-0 zege

TRICHT – Tricht herstelde zich zaterdag in de tweede klasse door thuis met 2-0 van Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg te winnen. De goals van Dirk Jan in den Eng en Dylan Victory vielen overigens pas in het slotkwartier. Komende zaterdag speelt Tricht weer thuis, dan tegen kampioen Almkerk.

Tricht moest het zaterdag doen zonder de geschorste Tim Hakkert en de geblesseerde Arjan Hakkert. In een gelijkopgaande eerste helft waren er weinig hoogtepunten. Bij een vrije trap van Wesley van Maurik stompte keeper Mitchell Kerkwijk de bal goed uit de verste hoek. Een Brabantse boogbal van Kevin van Esch werd een simpele prooi voor Trichts keeper Glenn Robbemondt. De dubbelblanke 0-0 ruststand was een logisch gevolg van de matige vertoning. Na de thee werd het duel wat levendiger. Een kwartier na rust werd Sven van Maurik bij de thuisclub door Robin de Raadt vervangen. Vroege acties van Rein Bastiaanse en Aimen Seqqal leverden nog geen resultaat op. Een omhaal van Wesley van Maurik na een inworp van Dylan Victory ging voorlangs. Wilhelmina’26 antwoordde met een schot van Ruben Bouman maar keeper Glenn Robbemondt dook de bal uit zijn doel. Met aanvaller Remco de Haan als tweede verse kracht streed Tricht in het slotkwartier voor de volle winst. René van Soelen kon alleen op doel af maar keeper Mitchell Kerkwijk redde met zijn voet. In de 77e minuut werd het eindelijk toch 1-0. Na een afgeslagen corner zette Wesley van Maurik de bal weer voor en bij de verste paal kopte verdediger Dirk Jan in den Eng raak: 1-0. Acht minuten later besliste Tricht met 2-0 de partij. Uit een voorzet van Aimen Seqqal kopte Remco de Haan de bal terug naar Dylan Victory die de bal in de verste hoek kopte: 2-0. Bij die 2-0 score bleef het tot het slotsignaal van de Zeeuwse arbiter Ngoumout. Voor de prijzen in de tweede klasse komt de Trichtse zege vrijwel zeker echter net te laat want de nederlagen uit bij Nivo Sparta en Meerkerk wegen daarvoor nog te zwaar door.