Gelijkspel voor Tricht

178 users have voted, including you.

Leerdam Sport-Tricht 1-1

TRICHT – Tricht verzuimde zaterdag in Leerdam te winnen. René van Soelen gaf Tricht de leiding maar nadien kreeg Leerdam Sport twee strafschoppen waarvan Marko Luksen er slechts één benutte. Tricht was in het laatste halfuur veel sterker maar moest toch met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen GRC’14.

Zonder de geschorste Kevin van Burk en de geblesseerde Ramon van Soelen en Rein Bastiaanse was Tricht nogal gehavend. Toch kwam René van Soelen al vroeg net iets tekort om na een trekbal van Rens Vermeltfoort voor een snelle voorsprong te kunnen zorgen. Aan de overzijde redde Trichts keeper Rian Drost goed toen Marko Luksen uit een vrije trap van Eloys Tapirima inkopte. Een vrije trap van Sven van Maurik ging net over het Leerdamse doel heen. Voor de thuisclub was Cyrill Menges nog eenmaal gevaarlijk maar na een half uur nam Tricht in de gelijkopgaande eerste helft met 0-1 de leiding. Na goed voorbereidend werk op links van Aiman Seqqal schoot René van Soelen vanaf tien meter raak : 0-1.

Twee penalties

Drie minuten voor rust kreeg Leerdam Sport na een overtreding van Tim Hakkert een penalty, die door Marko Luksen hoog werd benut: 1-1. Met de wind in de rug domineerde Tricht in de tweede helft maar kort na een door de thuisclub niet afgeronde voorzet van Wouter Jetses kreeg Leerdam Sport in de 61e minuut opnieuw een strafschop. Ditmaal wees de Zeeuwse arbiter Sjarko van den Bergen naar de stip omdat keeper Rian Drost tegen Luksen een overtreding zou hebben begaan. Drost stopte de halfhoog ingeschoten penalty van Marko Luksen echter knap. Tegen een aandringend Tricht (met Matti de Gram als vervanger voor Tim Hakkert) raakte Leerdam Sport nogal eens in paniek. Leerdams keeper Rdivan Elamci dook een vrije trap van Leroy Peelen echter net weg voordat René van Soelen kon scoren. Ook bij een schot van Wesley van Maurik redde die doelman. Robin de Raadt mikte te hoog en Sven van Maurik trof uit een vrije trap de bovenkant van de lat. De rebound van invaller Rick van Haarlem na een vrije trap van Wesley van Maurik strandde in een kluwen van spelers. Op aangeven van Rens Vermeltfoort zag René van Soelen de bal net voor zijn neus weggetikt. In de slotfase kwam Tricht uit vrije trappen nog tweemaal dichtbij de verdiende zege. Keeper Ridvan Elmaci redde echter zowel bij een knal van Sven van Maurik in de kruising als bij een schot van Leroy Peelen prima. Dus moest Tricht met 1-1 genoegen nemen en is nog steeds het wachten op de eerste Trichtse zege na de winterpauze.

Tricht; Doel, Rian Drost. Achter; Sven van Maurik, Tim Hakkert( Matti de Gram) Leroy Peelen en Mark van Zijl. Midden: René van Soelen, Robin de Raadt( Rik van Haarlem) en Arjan Hakkert. Voor: Wesley van Maurik, Rens Vermeltfoort(Prebibo Okunwie) en Aimen Seqqal. Wisselspeler, Ruben Lambrechts.

Staf, Trainer Jan van Setten, 2de trainer Herman Hol. Verzorger Roef van de Poel. Scheidsrechter, dhr. S.van den Bergen Ass. Scheidsrechter voor Tricht Marco Stam.