Gelijkspel 1 - 1 voor Tricht

88 users have voted, including you.

Tricht-Roda Boys 1-1

TRICHT – Met diverse invallers behaalde Tricht zaterdag in de tweede klasse thuis tegen het sterke Roda Boys een kostbaar 1-1 gelijkspel. Arjan Hakkert gaf Tricht kort voor rust de leiding maar bijna twintig minuten na de pauze scoorde Niels Loef voor de gasten de verdiende 1-1 gelijkmaker.

Vanwege ziekte van keeper Jon van Oort stond routinier Rian Drost weer in het Trichtse doel. Verder was verdediger Ruben Lambregts niet fit genoeg om te starten en stond Rick van Gameren daarom in de defensie. Naast Marijn Hak was ook Rein Bastiaanse geblesseerd en Ramon van Soelen ontbrak door een schorsing. Al in de eerste minuut was Niels Loef vanaf links met een scherpe voorzet voor Roda Boys gevaarlijk maar iedereen miste de bal. Trichts spits Leonardo Aguiar moest na een botsing en een knieblessure al vroeg worden opgelapt. De felle wedstrijd ging voor rust aardig gelijkop. Marijn Bransen kon goed inleidend werk van Arjan Hakkert en Leonardo Aguiar niet afronden want Roda’s keeper Geert Verhoeven redde. Halfweg de eerste helft kregen de bezoekers na een voorzet van Richard Palm een kans maar Bart Goesten kopte naast. Tien minuten voor rust verscheen Tricht met twee man vrij voor doel, doch Wesley van Maurik verzuimde zelf te scoren en bediende Leonardo Aguiar die tegen keeper Verhoeven opschoot. In de 38e minuut nam Tricht toch met 1-0 de leiding. Leonardo Aguiar werd in de diepte gelanceerd en uit zijn voorzet knalde Arjan Hakkert fraai raak: 1-0 . Twee keer kreeg Roda Boys voor de pauze nog de kans langszij te komen, maar Bart Goesten schoot voorlangs en Richard Palm trof uit een verre vrije trap de onderkant van de lat. Tricht mocht dus blij zijn dat het tot de rust 1-0 bleef.

Gelijkmaker

Al drie minuten na de thee moest Kevin van de Bergh bij Tricht geblesseerd door Ruben Lambregts worden vervangen. Roda Boys drong in de tweede helft fel aan en kreeg in de 64e minuut met de 1-1 gelijkmaker hiervoor de verdiende beloning. Na een corner werd de bal in de doelmond tot driemaal toe ingeschoten en bij de derde poging was het via Niels Loef ook raak: 1-1. Tricht moest toen fel strijden voor behoud van het ene punt, zeker nadat invaller Ruben Lambregts in de 70e minuut met zijn tweede gele kaart kort achtereen door arbiter Arie van Honk uit Zuilichem uit het veld werd gestuurd. Roda Boys kwam het dichtst bij de zege maar Bart Goesten miste twee kansen, waarbij Trichts keeper Rian Drost eenmaal goed redde. Kort na de vervanging van Marijn Bransen door Pepijn Lambregts was Tricht uit een verre vrije trap nog één keer gevaarlijk doch het schot van Sven van Maurik ging net naast. In het veld waren er wel de nodige irritaties, die het scheidsrechter Van Honk zeker niet makkelijk maakten. Het kostte naast de sancties voor Ruben Lambregts zowel Leonardo Aguiar als twee Roda Boys-spelers zaterdag ook een gele kaart. Met het uiteindelijke 1-1 gelijkspel mocht Tricht vooral gezien het spelbeeld in de tweede helft wel tevreden zijn. Tricht blijft zo in de tweede klasse net boven de rode streep, maar veilig is Tricht nog lang niet. In de laatste vier duels tegen BLC (uit), Wilhelmina’26 (thuis), GJS (uit) en Altena (thuis) zal Tricht moeten proberen zich definitief veilig te stellen.

Opstelling spelers en begeleiding. Doel, Rian Drost, Spelers;  Kevin van Burk, Floris van Monfoort, Kevin van de Bergh( Ruben Lambregts) Sven van Maurik, René van Soelen, Arjan Hakkert, Leonardo Aguiar( Arnoud Datema)  Wesley van Maurik, Marijn Bransen( Pepijn Lambrechts) Rick van Gameren.

Trainer Marcel van Steenis en Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen. Verzorger Roef van der Poel.Scheidsrechter voor deze wedstrijd was dhr. A.L. van Honk, ass.Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.