Gelijkspel 1 - 1 voor Tricht

SC Amstelwijck - Tricht 1-1

TRICHT – Na vijf zeges op rij speelde Tricht zaterdag in Dordrecht tegen middenmoter SC Aamstelwijck met 1-1 gelijk. Tricht kwam na rust met 1-0 achter maar Dirk Jan in den Eng zorgde in de slotfase nog voor de gelijkmaker. De eerstvolgende competitiematch van Tricht is na de komende inhaaldag pas op zaterdag 28 november thuis tegen De Zwerver uit Kinderdijk.

Bij Tricht ontbrak zaterdag de geschorste Tim Hakkert en in het doel verving Jason Smit de bij de training geblesseerd geraakte keeper Glenn Robbemondt. SC Amstelwijck kon na een schorsing weer over haar snelle spitsen John Granger en Tonnie Stok beschikken.

Beter

In het eerste half uur was Tricht beter dan de thuisclub, maar Arjan Hakkert kopte over en de alleen doorbrekende Wesley van Maurik stuitte op keeper Mehmet Tokul. Halfweg de eerste helft moest Leroy Peelen overigens op de Trichtse doellijn naast de paal goed redden toen John Granger na een Dordtse corner inkopte. Tricht forceerde zelf ook diverse hoekschoppen maar een schot van Arjan Hakkert bracht geen succes. Zijn mooie hakbal na een actie van Aimen Seqqal op rechts trouwens evenmin want de bal van Hakkert ging net over het doel heen. SC Amstelwijck was inmiddels zeker gelijkwaardig aan Tricht geworden en Tonnie Stok mikte na een vrije trap van Ruben Dijkema net te hoog. Dus bleef het 0-0 tot de pauze.

Achterstand

In wind en regen was het eerste half uur na de thee duidelijk voor de thuisclub. Keeper Jason Smit en verdediger Dirk Jan in den Eng moesten in de doelmond een kans voor Tonnie Stok verijdelen. Tricht zat in de verdrukking en kwam in de 57e minuut met 1-0 achter. Na een vrije trap van Rik Kramer kopte Tonnie Stok de bal onhoudbaar in de verste hoek: 1-0. Bij een nieuwe doorbraak van John Granger voorkwam de goed uitlopende doelman Jason Smit dat Tricht nog verder achterop raakte. Hij stopte het schot van Granger. Met aanvaller Remco de Haan als vervanger voor Mike van Kraaij streed Tricht in het slotkwartier fel voor de gelijkmaker. Na een vlotte aanval via Aimen Seqqal en René van Soelen schoot Rein Bastiaanse de bal via de keeper echter over het doel heen.

Gelijkmaker

In de 80e minuut werd het na een corner en een enorme scrimmage met een kluwen van spelers toch 1-1 omdat Dirk Jan in den Eng na diverse caramboles in de doelmond het beslissende tikje gaf. Even later werd hij in de Trichtse defensie door Sven van Maurik vervangen. Tijdens de hectische slotfase kregen beide teams nog zegekansen. De thuisclub kopte een bal na een vrije trap net naast en Tricht had zelfs twee mogelijkheden. Een schot van Wesley van Maurik op aangeven van Seqqal werd echter geblokt en keeper Tokul redde goed met een sliding toen Arjan Hakkert doorbrak. Zo bleef het 1-1 en dat was ook een billijk resultaat in een duel waarin arbiter Nagtegaal aan beide ploegen twee gele kaarten gaf.

Selectie. Keeper Jason Smit Veld spelers, Robin de Raadt, Dirk Jan in den Eng( Sven van Maurik) Leroy Peelen  Rein Bastiaanse, René van Soelen. Aimen Seqqal, Mike van Kraaij( Remco de Haan) Arjan Hakkert, Wesley van Maurik, Rico de Ridder Res. Kevin van Burk.

Staf, Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaal Marco Stam. Scheidsrechter dhr. M.J Nagtegaal, Ass. Scheidsrechter Tricht Marco Stam.