Gehavend Tricht verliest in slotfase.

Nivo Sparta-Tricht 2-0

TRICHT – In Zaltbommel leed een door invallers flink gehavend Tricht in een matig duel in de slotfase een 2-0 nederlaag. Nivo Sparta scoorde in de laatste vijf minuten tweemaal en boekte zo in de tweede klasse drie kostbare punten. Voor Tricht was het late verlies een lelijke streep door de aspiraties in de derde periode. Komende zaterdag zal er nu thuis tegen SC Amstelwijck uit Dordrecht beslist moeten worden gewonnen maar dan is het weer een duel tegen een ploeg die nog niet veilig is.

Invallers

Vanwege schorsingen moest Tricht het zaterdag zonder Wesley van Maurik, Aimen Seqqal en Dylan Victory doen. Ook Mike van Kraaij en Ramon van Soelen konden vanwege blessures niet meedoen. Tricht kwam nu vooral aanvallend kwaliteit tekort en scoorde voor het eerst in deze competitie zaterdag helemaal niet. Het was trouwens in Zaltbommel een erg matig en saai duel met weinig scoringskansen. Trichtse pogingen van Leroy Peelen, Rein Bastiaanse en Robin de Raadt leverden in de eerste twintig minuten niets op. Na een gele kaart voor Nivo-speler Jordi Ruisch en een blessurebehandeling voor Trichts verdediger Dirk-Jan in den Eng kreeg de thuisclub twee mogelijkheden doch Bas van der Star en Jeroen Sterrenburg mikten voorlangs. Uit een voorzet van Tim Hakkert kreeg Tricht nog de beste kans maar Arjan Hakkert kopte de bal in de handen van keeper Dennis Westerlaken. Een kwartier na rust werd Kevin van Burk bij de gasten door Sven van Maurik vervangen. In een kleurloos duel met veel spel op het middenveld kreeg Tricht-speler Leroy Peelen een gele kaart. Bas van der Star miste met zijn hoofd de bal na een voorzet van Jeroen Sterrenburg. Halfweg de tweede helft kreeg Niels Blom als lid van de begeleidingsstaf op de Bommelse bank de rode kaart van arbiter M.P.van Dijk uit Etten Leur. Een ver schot van Nivo Sparta werd door Trichts keeper Glenn Robbemondt uit zijn doel gedoken.

Twee late goals

Toen bijna iedereen al aan een bloedeloze 0-0 remise dacht en routinier Julian van Dijken bij Tricht net als vervanger voor Ruben Lambregts was aangetreden, sloeg Nivo Sparta in de slotfase toch nog tweemaal toe. Eerst was de Bommelse keeper Dennis Westerlaken nog geblesseerd door Thomas van Eijk vervangen. Toen opende Bart Geurts in de 85e minuut met 1-0 alsnog de score. Hij tikte de bal na een redding van keeper Glenn Robbemondt en een flipperkastsituatie in de Trichtse doelmond binnen: 1-0. Tricht nam daarna alle risico’s voor de gelijkmaker en bofte dat Jordi de Wit voor Nivo Sparta de paal trof en dat een boogbal van Bas van der Star net naast ging. In de 89e minuut maakte Trichts doelman Glenn Robbemondt een met een gele kaart en een penalty bestrafte overtreding. Uit die strafschop stelde Jordi de Wit met 2-0 de winst voor Nivo Sparta veilig.

De spelers; Doel Glenn Robbemondt, verder Kevin van Burk( Sven van Maurik) Dirk-Jan in den Eng, Leroy Peelen, Rein Bastiaanse, Tim Hakkert, Robin de Raadt, Ruben Lambregts( Julian van Dijken)Rene van Soelen, Arjan Hakkert, Rico de Ridder.  Wissels: Kevin van de Bergh, Jesse Kok.

Staf: Trainer Marco Verbeek, Leider Jan Willemsen, Verzorger Roef van der Poel, Materiaalman Marco Stam. Scheidsrechter  Dhr M.P van Dijk uit Etten Leur, Ass. Scheidsrechter voor Tricht Walter van Toorn.