Er waren eens 8 kleine geitjes…

In een klein dorpje diep in het Betuwse land woonden eens 8 kleine geitjes. Elke week kwamen ze op maandag, woensdag en zaterdag op een weiland samen om een gezamenlijk spelletje te spelen met een bal. Natuurlijk was niet alleen het spel met de bal belangrijk op deze Kraaienweide, maar ook de gefrituurde aardappelschijfjes, de gesuikerde banaantjes en het gezoete fruitsap na het spelen was geweldig. Vadergeiten en moederschapen zaten dan meestal goedkeurend in ’t Schapennest of de Geitine aan de zwarte schapenmelk.

Maar het werd later in het jaar en het werd kouder en kouder; de horrorwinter was in aantocht. Sommige schaapjes werden ziek van de regen, hagel en sneeuw of zakten door hun pootjes tijdens het spelen op de bevroren grond. Er was zelfs een geitje dat met z’n tongetje vastgevroren zat aan de omheining! Dit kon echt niet langer zo doorgaan, want als de geitjes nog wilden blijven spelen, dan moesten ze wel warmere kleding hebben om aan te trekken.

Dankzij een oproep op het plaatselijke schapenweb, was er meteen iemand die onze geitjes wel nieuwe vachtjes wilden schenken. Deze barmhartige Samaritaan uit het naburige dorp Geldermalsen, nam prachtige groene velletjes mee om deze winter door te komen.

Er was ook nog een grote groep oudere geiten, die altijd na onze geitjes in de weide speelden,  die het dramatische tafereel van de geitjes hadden meegekregen. Ze hebben al hun gespaarde statiegeld ingewisseld om de geitjes prachtige tasjes te schenken, om hun handschoentjes en mutsjes in mee te nemen. De geitjes waren zo enorm blij met al die gulle giften, dat ze ook meteen hun wedstrijd tegen de geitjes uit Tiel (Theole) met 1-0 hebben gewonnen. Het doelpunt werd door geitje Dejan gemaakt, die trouwen ook helemaal geen last meer had van z’n tongetje!

Als straks de heetste zomer van deze eeuw zijn intrede doet, hebben de geitjes ook al warmloopshirtjes gekregen, maar daar vertellen we de volgende keer wel over….

Vadergeit

Ps. Tricht JO9-1 wil het Gelders Stukadoors Bedrijf (trainingspakken), Tricht 2 (rugtassen) en Frans van Toorn (teamkratje) heel erg  bedanken voor de prachtige materialen!

Er waren eens 8 kleine geitjes… | Voetbal Vereniging Tricht

Waarschuwingsbericht

The htaccess seems to be altered.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.