Eervol verlies van Tricht tegen koploper.

Tricht-Roda Boys 1-2

TRICHT – Tricht leed zaterdag in de tweede klasse thuis tegen koploper Roda Boys een eervolle 1-2 nederlaag. Na een 0-2 achterstand bij de pauze kwam Tricht meteen na rust door Pepijn Lambregts al tot 1-2 terug maar met tien man zat een gelijkspel voor de thuisclub er net niet in al hadden ze dat eigenlijk wel verdiend.  Komende zaterdag speelt Tricht de belangrijke uitmatch tegen NOAD’32 in Wijk en Aalburg.

Voor rust was Roda Boys met de wind in de rug duidelijk sterker dan de thuisclub. Al na zeven minuten namen de gasten de leiding. Uit een scherpe voorzet van Christiaan van Aalst rondde Nick Linnenbank deze mooie aanval goed af: 0-1. Al snel kreeg Marijn Bransen in een duel met de keeper van Roda Boys een kans op de gelijkmaker maar de arbiter zag in de actie van doelman Paul van den Elzen geen overtreding. Al na twaalf minuten moest Tom Diender bij de bezoekers wegens een hamstringblessure door Rico Grandia worden vervangen. Na twintig minuten kwam Tricht dichtbij succes maar een schot van topscorer Marijn Bransen werd geblokt en bij het daarop volgende harde schot van Arjan Hakkert redde de keeper. Halfweg de eerste helft miste Jordi de Wit een mooie kans op een tweede goal van Roda Boys. Even later liepen de betere gasten toch tot 0-2 uit. Rick van Pinxten schoot de bal van zeker 25 meter afstand prachtig en onhoudbaar in de bovenhoek: 0-2. Tricht kon er alleen nog een net iets te hoge kopbal van Rani Abouna tegenover stellen en liep via Robin de Raadt een gele kaart op.

Spanning terug

Na de thee was de spanning in het duel snel terug. Al twee minuten na rust schampte Pepijn Lambregts een corner van Marijn Bransen dusdanig dat de bal via een Roda Boys-speler in doel verdween: 1-2. Met Harm van Brenk als jonge vervanger voor de geblesseerd geraakte Luuk Monker streed Tricht nadien manmoedig voor de gelijkmaker. Een tegenvaller was wel dat invaller Harm van Brenk binnen acht minuten na zijn entree tweemaal een gele kaart kreeg en dus door de goed leidende arbiter Matthijs Klerks uit Drunen uit het veld werd gestuurd. Ook met tien man deed Tricht het echter prima en de koploper had met defensief spel alle inzet nodig om de nipte winst vast te houden. Grote mogelijkheden kon Tricht niet afdwingen maar via een vrije trap van Rani Abouna en enkele acties van Marijn Bransen op de rand van het 16 meter gebied was er wel steeds aanvallende dreiging. Aan de misschien wel verdiende gelijkmaker kwam Tricht na rust ondanks alle ijver en een solide defensie echter niet toe.

De spelers van deze week; Keeper Nicky Jassen spelers Rani Abouna, Luuk Monker{ Harm van Brenk)Ruben Lambrechts, Arjan Hakkert, Robin de Raadt, Marijn Bransen, Tim Schook, Rick van Gameren, Pepijn Lambregts, Tim van Dijken. Res. keeper Wolter Scheurwater, speler Tim Wijgers, Bjorn Bambacht.

De scheidsrechter was dhr. Matthijs Klerks uit Drunen. Staf Tricht: Trainer Marcel van Steenis, Ass. Trainer Marco Hol, Verzorger Roef van der Poel, Leider Mario van Gelderen,  Ass,. Scheidsrechter voor Tricht André Wahl.