Duidelijke winst voor Tricht (BLC-Tricht 3-6)

Fanzone

omhoog
73 users have voted.

Dankzij een duidelijke 3-6 overwinning tegen hekkensluiter BLC in Den Bosch nam Tricht met nu zes punten ruim afstand van de gevarenzone in de tweede klasse. Bovendien gooit Tricht ook hoge ogen in de derde periode maar dat is in de strijd voor handhaving voorlopig leuke bijvangst.

Binnen twintig minuten vielen er in Den Bosch al vier goals. Reeds na dertien minuten opende René van Soelen uit een voorzet van Ruben Lambregts vanaf rechts met 0-1 de score. Al twee minuten later maakte Teun Kessens echter reeds gelijk: 1-1. Drie minuten nadien stond Tricht evenwel al weer op voorsprong. Opnieuw tikte René van Soelen de bal in het Bossche doel (1-2), ditmaal na een corner van Sven van Maurik. Bijna had René van Soelen na een pass van Arjan Hakkert al snel nog een derde keer gescoord maar BLC-keeper Thijmen van Schaaijk voorkwam dat. Uit een verre pass van uitblinker René van Soelen liep Tricht na 26 minuten toch tot 1-3 uit. Marijn Bransen was de Bossche defensie te snel af en scoorde. Met 1-3 leek de partij reeds vroeg beslist maar niks bleek minder waar. Het al gedegradeerde BLC weerde zich kranig en stichtte ook veel gevaar. Na een vlotte Bossche combinatie kon Trichts keeper Jon van Oort eerst nog redden, doch Thomas Mesu scoorde met 2-3 alsnog. De laatste kans voor rust was echter weer voor Tricht maar uit een vrije trap van Sven van Maurik kopte Kevin van Burk voorlangs. Na de thee was de jonge Milan de Vor bij Tricht door routinier Michiel Heikoop vervangen. Nadat de BLC-doelman een goal van Marijn Bransen had voorkomen, beleefde Tricht een moeilijke wedstrijdfase. De gasten kwamen onder druk en doelman Jon van Oort moest zijn ploeg voor de gelijkmaker behoeden. Even voorbij halfweg de tweede helft kwam de 2-4 voor Tricht dan ook als een opluchting. Na een goede aanval via René van Soelen en Marijn Bransen zorgde Wesley van Maurik voor de afronding: 2-4. Nog gaf BLC echter niet op. Keeper Jon van Oort moest knap een schot over de lat tikken en na een gemiste Trichtse kans van Wesley van Maurik kwam BLC in de 78e minuut toch tot 3-4 terug. Met een ver schot via de paal maakte Thomas Mesu toen zijn tweede doelpunt van de middag. Pas de 3-5 van Arjan Hakkert loodste Tricht vier minuten later definitief in de zegehaven. Hij rondde een voorzet van Marijn Bransen goed af.  Na een mooie combinatie met weer Marijn Bransen zorgde Sven van Maurik vlak voor tijd voor de nog royale 3-6 eindstand. De Brabantse arbiter Quinten uit Oirschot had in dit faire duel geen kaarten nodig. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen het eveneens aan een sterke opmars bezig zijnde Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg.

 Keeper Jon van Oort.  Spelers: Rick van Gameren,  Kevin van Burk, Sven van Maurik, Kevin van den Bergh,  Arjan Hakkert, Rene van Soelen,  Wesley van Maurik, Marijn Bransen, Ruben Lambrechts, Milan de Vor. 
 Wissels, Keeper Dante de Jong, spelers Bjorn Bambacht, Michiel Heikoop en Tim Wijgers.
Staf: Trainer Marcel van Steenis, 2de Trainer Wilco van der Plaat, Leider Mario van Gelderen, verzorger Roef van der Poel. Assistent Scheidsrechter voor Tricht  André Wahl.