De meest trouwe supporter!

Zaterdag zag ik ze weer op de tribune bij de wedstrijd Drechtstreek – vvTricht (3-3), Mijntje en Wim van Soelen, samen met zoon Bert van Soelen (oud 1e elftal) en kleinzoon Remco van Soelen (sponsor). Mijntje is langer dan 75 jaar supporter van vv Tricht en staat bijna altijd langs de lijn in thuis- en uitwedstrijden. Hoe precies die begin jaren zijn geweest weten we niet, maar het begon nog voor de wereldoorlog van 40/45. Ze was schijnbaar gek van voetbal want op heel jonge leeftijd ging ze met haar vader voorop de fiets mee naar het voetbalveld. Haar vader Aart Kerkhof was scheidsrechter en had taken bij de voetbbalvereniging Tricht. Als kind kon ze zich schijnbaar goed vermaken op het voetbalveld. Hoe verder die begin jaren zijn geweest weet ik niet maar op een gegeven moment is ze haar man Wim van Soelen tegen gekomen waar ze mee getrouwd is. Zoals dat meestal gaat komen er kinderen, dat waren 2 jongens Bert en Arthur en laten die nu ook helemaal gek zijn van het spelletje.  Mijntje is altijd sterk verbonden geweest met de vereniging en was altijd bereid om te helpen. Zo heeft ze jaren mee geholpen in de kantine en keuken. Wim haar man sloot zich toen ze getrouwd waren bij haar aan. De kinderen gingen natuurlijk voetballen en daar brachten ze de nodige tijd mee door, maar zij zette zich ook voor andere zaken bij de voetbal in. En zo gaan de jaren voorbij, maar wie kom je altijd tegen? Mijntje en Wim van Soelen. Als het kan slaan ze geen wedstrijd over, zowel thuis als uit. We zijn pas bij voetbalvereniging Pelikaan in Zwijndrecht geweest, afgelopen weekend in Papendrecht en wie kom je tegen Mijntje en Wim en dan zeg ik, "Hee! Zijn jullie er ook weer?!" Mijntje is de absolute recordhoudster qua bezoeken van wedstrijden bij Tricht 1 en het werd wel eens tijd dat we haar en haar daarvoor hartelijk danken!
 We hopen jullie nog heel lang bij onze wedstrijden te zien.

Jan van Arkel