Alsnog winst voor JO17-2 bij Theole

Afgelopen zaterdag speelde JO17-2 zijn laatste wedstrijd uit tegen Theole 17-3. Wedstrijd was om 15.00 gepland op kunstgras, maar gelukkig konden we uitwijken naar het hoofdveld waar gewoon gras opligt. Maar ook dit veld had zijn nadelen. Later hier meer over. We waren op stap met 12 man, op de heetste dag van het jaar tot nu toe dan, dus veel wisselen zat er niet in. Ramon had al snel een goede redding op een hard schot van een Theole speler, maar na een kwartier spelen kwamen we op voorsprong door Menno, na een mooie pass op snelheid van Jules-Louis. Het lijkt wel of dat onze tegenstanders het weten, want ook Theole speelde vaak de lange bal en daar hadden we ook vandaag weer problemen mee, om die goed in te schatten. Het veld was nogal hard en de bal stuitte soms raar op, waar onze verdediging problemen mee had. Zo kwam na 20 minuten alweer de 1-1 op het scorebord. Radwan was lekker bezig vandaag en had hem, tijdens de drink pauze, geadviseerd ook eens een keer buitenom te gaan bij de back en danThijs die naar de eerste paal dan moest komen. En zie daar 3 minuten later was het op die manier 1-2. Even later veroorzaakte Stefan een penalty, maar die wist Ramon uit zijn doel te ranselen ! Een goeie solo op links van Menno eindigde op paal, maar was het een koud kunstje voor Radwan om 1-3 te maken. Net voor het rustsignaal werd het nog 2-3. Al gauw maakte Ruben na rust 2-4 en Jules-Louis 5 minuten later 2-5 na goed voorbereidend werk op links van Radwan en Menno. Thomas bracht toch weer spanning terug in de wedstrijd door te laconiek uit te verdedigen 3-5. Maar Radwan maakte 20 minuten voor tijd weer een doelpunt 3-6 en dachten we dat we deze wedstrijd wel zouden gaan winnen. Maar dat liep even heel anders. We kregen weer een penalty tegen, na vermeend hands van Stefan. Dit soort penalties krijg je in uitwedstrijden altijd tegen. 4-6 dus. Maar we lieten ze nog terug komen tot 5-6 omdat ook Bas moeite had om weer zo'n lange bal juist in te schatten. En nog hadden we niet genoeg geleerd van dit soort fouten, want helaas ging Thomas toch te makkelijk weer het duel aan om te proberen het voetballend op te lossen, maar kwam bedrogen uit 6-6 in de eerste minuut van de blessure tijd. Toch moet ik de jongens ook zeker een compliment maken, dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten en met deze warmte er nog een keer een goede aanval op te zetten en via de binnenkant paal maakte Jules-Louis 6-7. Eindelijk zat het ons ook een keer mee. Maar een extra pluim verdient Radwan, die door de Ramadan geen water mocht drinken, maar 80 minuten prima heeft gevoetbald. Chapeau man !

Hiermee komt er een einde aan deze tweede seizoenshelft die enigzins teleurstellend voor ons is verlopen. Paar keer door arbitrale beslissingen verloren en wedstrijden waar het soms echt niet meezat, zoals het nu in de laatste wedstrijd wel een keer mee zat.

De coach.