2e klasse F journaal (zaterdag 7 april 2018)

Fanzone

omhoog
14 users have voted.

Goed bezig mannen !!! We zijn goed op weg om ons te handhaven, maar we zijn er nog niet.

 

Onthoofd Nivo Sparta weet taai Almkerk niet te verslaan:

ZALTBOMMEL – De topper tussen Nivo Sparta en Almkerk is zaterdag mede dankzij een wereldgoal van Jelle Strijtveen in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

De wedstrijd op sportpark De Watertoren ving aan met een indrukwekkende minuut stilte en een aantal fakkels. Op die manier stond de thuisploeg stil bij het overlijden van Nivo Sparta 8-speler Mebrie Melake. Hij was één van de twee inzittenden van de auto die donderdagavond nabij sportpark ’t Veer de Waal inreed en daarbij om het leven kwam. Door het tragische sterfgeval van de 28-jarige vluchteling uit Eritrea hingen de vlaggen dan ook halfstok en speelde Nivo Sparta met rouwbanden.

Verrekking
Voor menig voetballiefhebber uit de regio was de topper een mooie gelegenheid om naar Zaltbommel af te reizen. Tot teleurstelling van de Nivo Sparta-supporters ontbrak topscorer Willem Looijen in de basiself van trainer Theo de Boon. Hij liep recentelijk een verrekking in zijn bovenbeen op en moest vanaf de bank toekijken hoe gelegenheidsaanvoerder Frenk Schaap zijn rol zo goed als mogelijk invulde.

Toch maakte Nivo Sparta vooral in de beginfase een onthoofde indruk. Schaap was duidelijk zoekende op zijn nieuwe positie en dat ontging ook De Boon niet, die probeerde zijn aanvoerder met een paar ferme schreeuwen te bereiken. Schaap reageerde geagiteerd door keihard ‘JAAAA’ terug te roepen. Het was vooral Almkerk dat via Derk Hakkers, Niels Nieuwesteeg en Jurre van Laarhoven dreigend was, maar na het verbale geweld tussen De Boon en Schaap kwam Nivo Sparta wat meer in het spel voor.

Even van slag
De getergde Schaap mocht na 24 minuten aanleggen voor een vrije trap. Vanaf de rechterhoek van het zestienmetergebied schoot hij de bal strak en laag in de linkerhoek. Vanaf de tribune zwol het ‘Kampioenen, olé, olé’ aan en het doorgaans zo georganiseerde Almkerk was na die openingsgoal even van slag.

Lang duurde dat overigens niet, want tien minuten na de goal van Schaap zorgde Jelle Strijtveen op fabelachtige wijze voor de gelijkmaker. Hij troefde op de rechterflank Nivo Sparta-back David Ruane af en schoot vervolgens geweldig binnen, over de verbouwereerde Ruud de Groot heen.

Toch zou de thuisploeg nog voor rust de voorsprong grijpen. Rond de 43e minuut nam Jordi Ruijsch plaats achter de bal, om met een geplaatste vrije trap Maikel Korebrits te verschalken. Waar de eerste goal nog enigszins van richting werd veranderd, zag de Almkerk-doelman er bij de goal van Ruijsch ‘niet goed uit’, aangezien deze in zijn hoek verdween.

Strijdbaar
In de tweede helft gingen beide ploegen onverminderd strijdbaar door met het zoeken naar een doelpunt. Almkerk drong via Nieuwesteeg en aanvoerder Jelle Stalenhoef flink aan, maar De Groot bleef op de been. Net na het uur was dan toch de gelijkmaker een feit. Het was wederom Ruane die zijn directe tegenstander niet wist af te stoppen. Diens voorzet belandde bij Nieuwesteeg die de bal met gemak in het doel werkte.

Om niet tegen puntenverlies in eigen huis aan te lopen, moest Nivo Sparta in het resterende half uur nog tot scoren zien te komen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Een degelijk en goed georganiseerd Almkerk maakte het de thuisploeg nagenoeg onmogelijk om tot echte grote kansen te komen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een kwartier voor tijd het ‘Wij willen Looijen zien, wij willen Looijen zien’ vanaf de tribune werd ingezet. De spits was inmiddels al tien minuten bezig met de warming-up en rond de 80e minuut maakte de man van 21 competitietreffers dan toch zijn opwachting.

In de resterende tien minuten wist ook hij de status-quo niet meer te doorbreken, waardoor Almkerk de ongeslagen status nog altijd voortzet.

Vier thuiswedstrijden
Toch was Almkerk-trainer Robert Roest niet geheel tevreden met het resultaat: “In deze wedstrijd kan het alle kanten op. Ik vond dat we het in de eerste helft aardig op orde hadden, maar met twee vrije trappen weet Nivo te scoren. Behalve dat hebben we weinig weggegeven. We hebben alleen wel te weinig initiatief getoond om wat vaker gevaarlijk te worden. Het voorbeeld daarvoor was de goal van Strijtveen. Hij nam juist wél goed initiatief door diep te lopen. Dan heb je vertrouwen, krijg je de bal en schiet je ‘m binnen. Is het geluk, is het kwaliteit? Ik denk dat het kwaliteit is als je dit op zo’n moment doet”, aldus Roest, die met zijn ploeg een bijzondere serie in gaat: “Door de afgelastingen hebben we vier thuiswedstrijden op rij. Ik denk dat dat wel een voordeel is.”

Details
Aan de andere kant was De Boon van mening dat zijn ploeg meer had verdiend: “Ik durf wel te zeggen dat wij twee punten verloren hebben. Is dat arrogant? Ik vond dat wij iets meer probeerden te voetballen en zij proberen te counteren. En oké, een gelijkspel is misschien wel terecht, maar wij mogen die fouten niet maken. We geven gewoon twee goals weg. Dan zie je dat dit soort wedstrijden worden beslist in details.”

 

SVW redt in slotminuut punt in spektakelstuk tegen Woudrichem (3-3):

GORINCHEM - SVW speelde tegen Woudrichem een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust speelde het een prima wedstrijd en had het de score op kunnen voeren tot 3-0 of zelfs 4-0. Na rust zakte de ploeg ver weg en stapten de streepjes uiteindelijk nog als morele winnaar van het veld, dankzij een zeer late 3-3 gelijkmaker van Fitim Meha.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Leen Sleeuwenhoek was het eerste kwartier van de wedstrijd nog volledig voor Woudrichem. De Woerkumse middenmoter zette vol druk op SVW, dat nauwelijks van eigen helft af kwam in deze fase. Na twee minuten leek Woudrichem al op 0-1 te komen, maar arbiter Molenaar keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Gaandeweg de eerste helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ging ook SVW de weg naar voren zoeken. Dat lukte prima na een half uur. De goed spelende Yasar Canta ontving de bal op de linkerflank, schoot op doel en zag de bal in de verre hoek binnen ploffen, 1-0. Vlak na deze opsteker lobte Fitim Meha de bal net naast het Woerkumse doel.

Even voor rust was diezelfde Meha wel verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. Hij roste vanaf randje zestien de bal op doel en doelman Lex Kramers had geen afdoende antwoord, 2-0.

Aangeslagen
In de tweede helft was het aanvankelijk één en al Woudrichem dat de klok sloeg en aanviel, op jacht naar doelpunten. En die kwamen er. In de 48e minuut stond de lat een treffer nog in de weg, maar in de 53e minuut trof invaller Aron Timmer wel doel, 2-1. Na dik een uur knalde Jamy Goemaat van grote afstand de 2-2 in de touwen.

SVW hing als een geslagen bokser in de touwen, maar kreeg al snel weer lucht. Een minuut na zijn doelpunt ging Jamy Goemaat namelijk in de fout. Met al geel op zak, stopte hij onrechtmatig een SVW-aanval. Arbiter Molenaar kon niets anders dan terecht een tweede gele kaart te trekken en dus kon Goemaat met rood vertrekken.

In de 68e minuut was SVW in de persoon van Meha dichtbij de 3-2, maar hij kopte de bal van dichtbij over het doel. De slotfase was spectaculair. In de 87e minuut leek Woudrichem de zege alsnog binnen te slepen, toen Danny Schaap de bal in de verre hoek binnen krulde, 2-3. Toch redde SVW in de 90e minuut nog een punt, dankzij een bekeken puntertje van Fitim Meha, 3-3.

Met dit resultaat kruipen de streepjes weer een puntje dichterbij Hardinxveld, dat op eigen veld met 0-2 verloor van Brederodes. Volgende week speelt SVW een uitduel in en tegen SV Meerkerk. De aftrap is om 14.30 uur.

SVW - Woudrichem 3-3 (2-0)
30. Yasar Canta 1-0
39. Fitim Meha 2-0
53. Aron Timmer 2-1
63. Jamy Goemaat 2-2
87. Danny Schaap 2-3
90. Fitim Meha 3-3

64. Rode kaart: Jamy Goemaat (Woudrichem, 2x geel)

 

Hardinxveld kan negatieve reeks ook tegen Brederodes niet doorbreken:

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld heeft in de thuiswedstrijd tegen Brederodes de negatieve reeks niet kunnen doorbreken. Door de 0-2 aan de eigen Sluisweg leed Hardinxveld de zesde nederlaag op rij en blijft het totaal aantal punten op 8 staan.

Tussen Hardinxveld en Brederodes was er in de eerste helft geen enkel krachtsverschil en verliep het doelpuntloos. In de eerste tien minuten van de tweede helft sloegen de gasten binnen een tijdsbestek van een paar minuten tweemaal toe en duwden de ploeg van trainer Arjan de Vries daarmee dieper in de zorgen.

Blessures
Hardinxveld, dat opnieuw moest aantreden zonder een aantal geblesseerde basisspelers, kwam scherp uit de startblokken tegen middenmoter Brederodes. In de eerste 5 minuten resulteerde dat in een viertal hoekschoppen, die echter weinig meer opleverden dan een kopbal van Aron van Andel op het doel van de gasten. Met een schot van Thomas Rozeboom Bos net over de lat en een harde schuiver van Jos Laurs net naast het doel waren de kansen voor Hardinxveld geteld.

In het eerste deel zorgde Brederodes vrijwel voor geen enkel gevaar. Daarmee bleef het treffen tot de pauze ook doelpuntloos.

Sleutelbeen
De WSB Solutions brigade kreeg direct na de rust een grote mogelijkheid om de score te openen, maar de vrije schietkans van Danny van den Bout verdween hoog in het zijnet. Een ongelukkige val van Jos Laurs die daarbij zijn sleutelbeen brak leidde voor Hardinxveld direct daarna ook het verlies van de wedstrijd in. Uit een kopbal vanaf de achterlijn voor het doel kopte Kevin Kroeze de 0-1 voor Brederodes binnen.

Toen een paar minuten later een misser in de Hardinxveldverdediging opnieuw werd afgestraft door Kevin Kroeze liep Brederodes binnen tien minuten na de pauze makkelijk uit naar 0-2. Ondanks de tegenslagen probeerde Hardinxveld terug te komen, maar konden de pogingen van Robin de Kok, Niels Nomen en Richard Zwakhals Brederodes niet echt verontrusten. Uit een counter kreeg namens de gasten Fernando Pique nog een open kans voor het doel die hij hoog over het Hardinxvelddoel joeg.

Vincent van Lopik had na een langdurige blessure zijn opwachting wel weer kunnen maken als invaller en voor het laatste kwartier kwam ook aanvaller Michael Visser voor verdediger Robert Zwakhals bij Hardinxveld in de ploeg. Een echt slotoffensief kwam er niet van tegen Brederodes dat de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. Door de 0-2 eindstand speelde Brederodes zich vrijwel definitief veilig en leed Hardinxveld de zesde nederlaag op rij. Met totaal acht punten en SVW dat door een gelijkspel tot op drie punten naderde, nemen de degradatiezorgen bij Hardinxveld op de voorlaatste (nacompetitie)plaats verder toe.

Voor Hardinxveld staat nu een reeks van vier uitwedstrijden op het programma. Te beginnen komende zaterdag 14 april bij middenmoter Drechtstreek in Papendrecht.

 

Heukelum niet langs SV Meerkerk:

HEUKELUM – Heukelum kwam tegen sv Meerkerk voor rust twee keer op voorsprong, maar gaf die voorsprong ook telkens weer weg. Na rust lukte het de thuisploeg niet om tegen tien man nog de drie punten te pakken: 2-2.

Trainer Marco Verbeek was na afloop realistisch. “Met onze ploeg mogen we niet twee keer een voorsprong weggeven. Het is zonde, want we hadden dicht bij de top-5 kunnen komen. Maar Meerkerk verdiende vandaag ook wel een punt.”

Al vroeg in de wedstrijd bracht Ferry Meijdam de thuisploeg aan de leiding. Na de gelijkmaker deed Benjamin Meijdam dat opnieuw, maar nog voor rust kwam sv Meerkerk opnieuw langszij. Na rust moest Meerkerk twintig minuten met tien man spelen, maar Heukelum wist niet te profiteren.

 

Roda Boys profiteert optimaal van puntenverlies concurrentie:

AALST – Roda Boys heeft zaterdag geen steken laten vallen in Papendrecht. Het uitduel bij Drechtstreek leverde de manschappen van trainer Frank Brands een 0-4 overwinning op.

Roda Boys zat al na een kwartier op rozen, toen Nils Loef en Rik van den Broek de 0-1 en 0-2 aantekenden. Nog voor rust zorgde Freek van Eembergen met een benutte strafschop voor de 0-3 en in de tweede helft deed ook Jordy de Wit met een doelpunt nog een duit in het zakje.

De 0-4 zege was een terechte afspiegeling van de verhoudingen, vond Brands: “We zijn geen seconde in de problemen geweest en het was uiteindelijk een makkelijke overwinning. We zijn ook de enige in de top-vier die vandaag gewonnen heeft, dus we hebben goede zaken gedaan. Het had slechter gekund”, aldus de trainer die ook nog ander positief nieuws had.

Rick van Pinxten, die tussen kerst en oud en nieuw plotsklaps werd geveld door een incomplete dwarslaesie, maakte zaterdag weer zijn rentree. “Hij heeft bij het tweede elftal weer minuten kunnen maken. Daar zag het een paar maanden geleden niet naar uit. Dit is mooi voor hemzelf en de club. Daar kan ik wel van genieten.”

Lang kan Roda Boys overigens niet nagenieten van de eclatante zege, want dinsdagavond staat het restant van de gestaakte thuiswedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Er moet nog een kwartier gevoetbald worden, bij een tussenstand van 2-2.

 

Wilhelmina’26 heeft er weer een puntje bij:

WIJK EN AALBURG - Wilhelmima’26 tegen Pelikaan, de nummers vijf en vier op de ranglijst in de tweede klasse, kende zaterdag op de Ebbe geen winnaar. Daarmee liet Wilhelmina’26 de kans lopen om zich nog in het gewoel om de nacompetitie te mengen. Het was en bleef 0-0.

Voor de rust was Wilhelmina’26 de bovenliggende partij. Na de rust drong Pelikaan meer aan. De Wijk en Aalburgers kregen nog wel een grote kans om het verschil te maken, maar de inzet van Johnny Schouten werd gekeerd door de sluitpost van Pelikaan.   

 

Papendrecht toont zich uitgeblust:

TRICHT - Papendrecht maakte een uiterst uitgebluste indruk in de uitwedstrijd tegen Tricht. De 2-0 nederlaag was dan ook volkomen terecht.

Waar de thuisclub zijn hang naar punten wist te vertalen in opgestroopte mouwen en fanatisme, maakte Papendrecht de indruk de wedstrijd op halve kracht te willen afwerken. Erg slim bleek dat niet.

In de 9e minuut was het al 1-0 voor de thuisclub. Marijn Brandsen profiteerde van slecht uitverdedigen. Papendrecht ervoor de vroege tegentreffer allerminst als ‘wake-up call’ en bleef in een laag tempo acteren. Een manier van voetballen die leidde tot exact nul kansen…

Kort na de pauze knalde Tricht het duel definitief in het slot met de 2-0 van aanvoerder René van Zoelen. Papendrecht-trainer Peter de Haan bracht nog Jay Luciano (als bankzitter begonnen vanwege het missen van een trainingsweek), maar die viel alleen maar op door het verprutsen van twee ideale scoringskansen.

 

1 Almkerk 19 11 8 0 41 32 13
2 Nivo Sparta 20 12 5 3 41 61 25
3 Roda Boys/Bom. 17 11 3 3 36 46 16
4 Pelikaan 18 10 4 4 34 41 25
5 Wilhelmina'26 20 10 3 7 33 40 33
6 Heukelum 18 10 2 6 32 35 27
7 Woudrichem 20 8 5 7 29 47 41
8 Drechtstreek 20 7 4 9 25 30 34
9 Papendrecht 18 7 3 8 24 34 30
10 Brederodes 19 7 3 9 24 38 43
11 Tricht 20 6 5 9 23 32 52
12 SV Meerkerk 19 3 5 11 14 18 44
13 Hardinxveld 19 1 5 13 8 22 54
14 SVW 19 0 5 14 5 23 62

 

DINSDAG 10 APRIL: RESTANT VAN RODA BOYS- PAPENDRECHT ( TUSSENSTAND 2-2 )

 

 

Programma 14 apr 2018

Brederodes - Heukelum
SV Meerkerk - SVW
Drechtstreek - Hardinxveld
Pelikaan - Tricht
Almkerk - Papendrecht
Woudrichem - Nivo Sparta
Roda Boys - Wilhelmina'26