2e klasse F journaal (zaterdag 5 mei 2018)

Fanzone

omhoog
16 users have voted.

Een echte bevrijdingsdag op sportpark Crayenstein.

 

Koploper Almkerk krijgt Wilhelmina’26 in slijtageslag net op tijd klein:

ALMKERK – Almkerk moest zaterdag alles uit de kast trekken om Wilhelmina’26 neer te sabelen. Pas in de slotfase maakte Thomas Blankers het verschil met de 1-0.

Met de 1-0 winst kreeg Almkerk loon naar werken. De winst tegen Wilhelmina’26 was in een ware slijtageslag wel op het nippertje. De opluchting was af te lezen op de gezichten van de spelers, die moegestreden van het veld kwamen.

“Het was moeilijk, heel moeilijk en ik was blij dat die kans er eindelijk in ging. Het was een slijtageslag en we moesten blijven pressen”, kon Erwin Verbruggen als de man van de assist op Thomas Blankers, die in de eindfase het verschil nog maakte, recapituleren.

Ook trainer Robert Roest was opgelucht dat de koploper het verschil toch nog had gemaakt. “Het was een mooie strijd, zoals je ook wel kon verwachten in een derby. Wij zijn de koploper en Wilhelmina’26 kwam naar Almkerk om hier te winnen. Ze namen de stellingen in en het was voor ons heel lastig om daaruit kansen te creëren. Op enig moment na de rust voelde ik wel, dat er een goal aan kwam. We moesten wel alles op alles spelen”, was Roest blij dat Wilhelmina’26 nog moest buigen voor de druk van Almkerk.

“We moesten als kampioenskandidaat winnen en dat hebben we ook gedaan”, stelde Roest. Almkerk is weer een stap dichter bij de lonkende titel.

Defensieve muur
De derby kwam stroef op gang. Trainer Johan van der Werff van Wilhelmina’26 had zijn huiswerk goed gedaan en tactisch was er niets aan te merken op het feit dat de Wijk en Aalburgers vanuit de verdedigende stellingen opereerden en de gevaarlijke mensen bij Almkerk als Bart Dirven en Niels Nieuwesteeg in de houdgreep namen.

Pas na het kwartier kwam er wat leven in de brouwerij, nadat keeper Martijn Knoop per ongeluk een terugspeelbal opraapte. De uitgelezen mogelijkheid voor Bart Dirven klutste nog naast. Even later was Knoop wel attent bij een grote kans voor Jelle Stalenhoef. Meer gebeurde er eigenlijk niet voor de rust, aangezien Wilhelmina’26 de defensieve muur gesloten hield en Almkerk niet de creativiteit had om het gaatje te vinden. 

Toenemende druk
Na de rust zette Almkerk een tandje bij en de druk groeide en groeide. Dirven kon een kopbal echter geen kracht meegeven en kon een aangever van Erwin Verbruggen ook niet binnen werken. Trainer Robert Roest gooide er ten einde raad maar target man Pascal de Vries bij. Het bleef spannend of Almkerk het verschil nog zou maken. Bijna had De Vries succes, maar hij raakte de paal.

Met nog een kwartier te gaan begon ook Wilhelmina’26 de aanvalslinie te versterken met Nick Linnenbank. Het werd dan ook een spannende slotfase. Acht minuten voor tijd trok Almkerk aan het langste eind, na een onnodige overtreding van Gerben Vos. Weer slingerde Erwin Verbruggen de vrije trap in de doelmond van Wilhelmina’26. Precies op het hoofd van de mee opgekomen Thomas Blankers, die raak kopte voor de 1-0.

Tijd voor Wilhelmina’26 om de stellingen te verlaten. Bijna kwamen de Wijk en Aalburgers nog langszij. Ruben Siland stak de armen al omhoog, maar de uitstekend fluitende arbiter Elissen besliste dat de inzet niet over de lijn was gegaan bij de grabbelende sluitpost Maikel Korebrits. Daarmee was het ook gedaan en konden de uitgeputte matadoren even later de kleedkamer opzoeken. Bij Almkerk ging de muziek vol aan en bij Wilhelmina’26 was het even stil.

Vrede mee
“Wij wilden er toch een wedstrijd van maken, ondanks dat we nergens meer voor speelden. Ik kan hier wel vrede mee hebben en heb ook diep respect voor mijn spelers. Het verschil in kwaliteit komt er dan uit met een vrije trap. Dat is wel lullig. Maar ik kan ze niks verwijten. Binnen onze mogelijkheden hebben we er alles aan gedaan. Thuis verloren we met één doelpunt verschil en dat gebeurde nu ook”, recapituleerde trainer Johan van der Werff van Wilhelmina’26.

 

Nivo Sparta haakt nog verder af na derde opeenvolgende nederlaag:

PAPENDRECHT – Er was Nivo Sparta zaterdag alles aan gelegen om de slechte serie te doorbreken, maar daarin slaagde de ploeg van trainer Theo de Boon niet. Papendrecht was in eigen huis met 3-2 te sterk.

Nivo Sparta was vooraf gewaarschuwd. De thuiswedstrijd eindigde in het begin van het seizoen in een niet mis te verstane 0-5 nederlaag. Waar Papendrecht destijds bovenin meedraaide, is dat nu allerminst het geval met een zevende plaats. Nivo Sparta zelf herstelde zich na die zware uitglijder met een sterke ongeslagen reeks van maar liefst tien wedstrijden, maar inmiddels is de klad erin gekomen. Uit de voorgaande drie wedstrijden werd slechts één punt gehaald; ontegenzeglijk een veel te mager resultaat voor de ploeg die dit seizoen voor het kampioenschap zou moeten gaan strijden. 

Eerste klap
De Zaltbommelaren deelden zaterdagmiddag in Papendrecht overigens wel de eerste klap uit. Willem Looijen opende de score, wat alweer zijn 25e doelpunt van het seizoen betekende. De thuisploeg kwam nog voor rust langszij, via een schot dat al dan niet de lijn had gepasseerd.

In de tweede helft greep Nivo Sparta wederom de voorsprong. Frenk Schaap profiteerde van een assist van Looijen. Weer twee minuten later kwam Papendrecht echter weer langszij, om in het vervolg ook nog eens de 3-2 aan te tekenen.

Rode kaart
Nivo Sparta moest met tien man verder na een directe rode kaart voor David Ruane. De Zaltbommelse jacht op de gelijkmaker was vervolgens tevergeefs, waarmee niet alleen puntenverlies werd geleden in de strijd om een plaats in de top-drie, maar ook nog eens de eventuele tweede periodetitel niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Een pijnlijke constatering, al ziet De Boon nog perspectieven voor nacompetitievoetbal: “We moeten vierde worden. Dan nemen we hoogstwaarschijnlijk een periode over, dus we gaan ons daar vol op focussen.”

Dat klinkt Nivo Sparta-onwaardig, maar daar is De Boon het niet mee eens: “Nee, dat vind ik niet. Je ziet dat het effe wat minder is. De jongens hebben alles gegeven, maar het kwartje valt de verkeerde kant op. Da’s voetbal. Het is niet anders. Wil je kampioen worden, dan moet alles meezitten en dat is gewoon niet zo. Je kunt niet zeggen ‘we halen de beste spelers en dan winnen we even alles’. Zo werkt het gewoon niet. Maar we laten ons niet gek maken. We gaan gewoon weer verder. Het moet beter. En dat gaat ook gebeuren.”  

 

Winnend Roda Boys blijft enigszins in kielzog van koploper:

AALST – Voor Roda Boys was er zaterdag in de inhaalwedstrijd tegen Hardinxveld slechts één devies; winnen, om zo nog enigszins in het spoor van koploper Almkerk te blijven.

Dat lukte, maar overtuigend was de 2-0 zege dankzij doelpunten van Nils Loef en Freek van Eembergen zeker niet, vond trainer Frank Brands: “Het was van onze kant geen goede wedstrijd. Teveel fases waren we te onzorgvuldig en dat is niet zoals we dat normaal gesproken kunnen in balbezit. Het was trouwens wel heel degelijk; we zijn geen moment echt in de problemen geweest.”

Waardeloos
De overwinning is een belangrijke driepunter richting de rechtstreekse confrontatie met Almkerk. Tussendoor zal Roda Boys het echter op donderdag nog op moeten nemen tegen SVW, tot zeer groot ongenoegen van Brands: “Daar ben ik absoluut niet gelukkig mee. Ik vind het waardeloos vanuit de KNVB. Op de cursussen hebben ze altijd de mond vol over periodisering, maar als het ze even niet uitkomt vergeten ze alles. Ik vind het belachelijk, want er waren zeker andere momenten geweest. Nu speel je binnen 48 uur twee wedstrijden.”

Stom
Hoewel SVW de hekkensluiter in 2F is, kan Brands het belang van die doordeweekse inhaalwedstrijd niet genoeg benadrukken: “We zijn alleen nog maar met die wedstrijd bezig. Als we daarin een misstap maken, dan is die wedstrijd tegen Almkerk voor de titelstrijd al niet meer van belang. Ploegen onderin pakken in de laatste weken altijd punten. Het zou wel heel stom en respectloos zijn om te denken dat we die wedstrijd zomaar even gaan winnen.”

 

Heukelum ziet periode uit zicht verdwijnen:

WOUDRICHEM – Heukelum wist voor de vijfde wedstrijd op rij niet te winnen. Door de 2-0 nederlaag bij Woudrichem is de titel in de tweede periode een wel erg lastige opgave geworden.

Desalniettemin heeft Heukelum alles nog in eigen hand, al is de opgave erg moeilijk: Heukelum moet met drie doelpunten verschil winnen van Pelikaan om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen.

Trainer Marco Verbeek baalde, maar was realistisch. “Natuurlijk is dit jammer, maar wij zijn niet de ploeg die moet promoveren of een periode moet pakken. Pelikaan is nu echt favoriet, maar wij gaan er alles aan doen om te stunten.”

Heukelum ging volgens Verbeek bij Woudrichem terecht onderuit. “Over negentig minuten gezien waren we niet goed genoeg. We hebben niet gebracht wat we zouden moeten brengen en eerder dit seizoen wel gebracht hebben.”

 

Munoz laat humeur niet verpesten:

ZWIJNDRECHT - "Een geflatteerde nederlaag", noemde Miquel Munoz het 4-0 verlies van Drechtstreek tegen nummer drie Pelikaan. "2-0 was een betere afspiegeling geweest."

Feit was dat Drechtstreek niet echt een vuist kon maken tegen de op promotie azende ploeg van trainer Ron Tempelaar.

"Dat was dan wel zo, maar toch ben ik trots op onze totaalprestatie dit seizoen. We kwamen nieuw in de tweede klasse en hebben ons al vijf duels voor het einde in veiligheid weten te spelen. Dan heb je het toch gewoon goed gedaan."

 

SV Meerkerk pakt punt tegen Brederodes:

MEERKERK - SV Meerkerk heeft tegen Brederodes met 1-1 gelijk gespeeld.

"Zij hebben een lastige en fysiek sterke ploeg", wist Arwin van Dijk. "Uit verloren we met 6-1."

Het elftal van het interim-trainersduo Van Dijk en Michael de Boon speelde met Melvin van den Heuvel in de spits en Bart Koomans op de bank. Binnen een minuut kwamen de geelzwarten al aan de leiding via Youri van Blanken. Even later miste de aanvaller een strafschop.

Collectief
In de tweede helft zette Brederodes aan, kwam op gelijke hoogte en bezorgde SV Meerkerk een lastige slotfase. "We vormen inmiddels een aardig collectief", vindt Van Dijk. "We worden een taaie in de nacompetitie."

Ruud Vink
Het trainersduo heeft Ruud Vink gevraagd om mee te trainen, zodat hij fit is om mee te kunnen doen in de nacompetitie.

 

SVW geeft het na rust lelijk weg tegen Tricht:

TRICHT - De beslissende fase van de competitie is aangebroken en SVW moet punten gaan pakken om concurrent Hardinxveld voorbij te steken en zo het felbegeerde ticket voor de nacompetitie te grijpen. Op deze zonnige Bevrijdingsdag bleef de teller echter op nul punten staan voor de Gorcumse formatie. Na een 0-1 ruststand zakte men in de tweede helft volledig door het ijs en was de 3-1 nederlaag een feit.

In de 7e minuut lag de bal al op de penaltystip. Arbiter Felix wees naar de stip, nadat de linksbuiten van Tricht gretig naar het gras was gegaan. SVW-doelman Onur Inan ranselde de strafschop van Sven van Maurik echter uit zijn doel en ook de rebound was een prooi voor de sterk keepende Inan.

Nadat SVW een lastige openingsfase had overleefd, wist het in de slotfase van de eerste helft zelfs de leiding te pakken. Fitim Meha tikte de bal goed door naar Hicham Farhou, die dwars door het Trichtse centrum kon opstomen en de bal in de verre hoek prima binnen prikte, 0-1.

In de blessuretijd moest Bjorn Trapman de bal van de eigen doellijn halen bij een Trichtse aanval en even later krulde Kenny Lagendijk een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal.

Door het ijs
Na rust zakte SVW in een tijdsbestek van drie minuten volledig door het ijs. In de 52e minuut kopte Rick van Gameren de 1-1 in de touwen. In de 54e minuut stond de thuisclub zelfs al met 2-1 voor, toen Rene van Soelen raak schoot. In de 76e minuut was de wedstrijd volledig gespeeld via een doelpunt van Rani Abouna, 3-1.

SVW was nog wel dicht bij de 3-2, via een kopbal van Bjorn Trapman en een schot van Farhou, dat net over het doel vloog, maar de Trichtse zege kwam nooit meer in gevaar.

SVW heeft komende week twee uitwedstrijden voor de boeg. Donderdag om 14.30 uur is het Roda Boys - SVW en zaterdag om 14.30 staat Heukelum - SVW op het programma.

Tricht - SVW 3-1 (0-1)
40. Hicham Farhou 0-1
52. Rick van Gameren 1-1
54. Rene van Soelen 2-1
76. Rani Abouna 3-1

 

1 Almkerk 23 15 8 0 53 41 14
2 Roda Boys/Bom. 22 14 4 4 46 56 23
3 Pelikaan 22 13 5 4 44 56 30
4 Nivo Sparta 23 12 5 6 41 66 34
5 Woudrichem 23 10 5 8 35 52 45
6 Heukelum 22 10 4 8 34 43 38
7 Papendrecht 23 10 4 9 34 47 39
8 Wilhelmina'26 23 10 3 10 33 41 37
9 Drechtstreek 23 9 4 10 31 35 39
10 Brederodes 23 8 5 10 29 48 54
11 Tricht 23 8 5 10 29 38 57
12 SV Meerkerk 23 3 6 14 15 20 53
13 Hardinxveld 23 2 5 16 11 23 62
14 SVW 22 1 5 16 8 26 67

 

STAND IN DE 3E PERIODE:

 

1 Pelikaan 6 4 2 0 14 16 6
2 Almkerk 6 4 2 0 14 13 5
3 Brederodes 6 3 2 1 11 14 12
4 Roda Boys/Bom. 5 3 1 1 10 12 6
5 Nivo Sparta 6 3 1 2 10 13 9
6 Woudrichem 6 3 1 2 10 13 11
7 Tricht 6 3 1 2 10 9 10

 

Programma 10 mei 2018

Heukelum - Pelikaan
Roda Boys -

SVW

 

12-05-2018

Brederodes - Tricht
Hardinxveld - Nivo Sparta
Drechtstreek - Wilhelmina'26
Roda Boys - Almkerk
SV Meerkerk - Papendrecht
Woudrichem - Pelikaan
Heukelum - SVW

19-05-2018

Nivo Sparta - Roda Boys
Heukelum - Hardinxveld
Almkerk - Drechtstreek
Wilhelmina'26 - SV Meerkerk
Tricht - Woudrichem
Papendrecht - Pelikaan
SVW - Brederodes

26-05-2018

Hardinxveld - SVW
Roda Boys - Tricht
Drechtstreek - Heukelum
SV Meerkerk - Nivo Sparta
Brederodes - Wilhelmina'26
Pelikaan - Almkerk
Woudrichem - Papendrecht

 

2e klasse F journaal (zaterdag 5 mei 2018) | Voetbal Vereniging Tricht

Fout

Waarschuwingsbericht

The htaccess seems to be altered.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.