2e klasse F journaal ( zaterdag 4 november 2017 )

Fanzone

omhoog
29 users have voted.

Te weinig gekregen boys !!!

 

Brederodes krijgt Woudrichem in laatste kwartier op de knieën:

WOUDRICHEM – Woudrichem, goed begonnen aan de competitie, zocht zijn heil vooral in de lange bal. Brederodes, dat daar weinig moeite mee had, was goed in de omschakeling en kreeg meer mogelijkheden dan de thuisclub.

In de twintigste minuut liet de Vianense defensie zich evenwel verrassen en met een schotje van dichtbij nam Woudrichem de leiding: 1-0. Amper twee minuten later werd een crosspass van Tasos Iltsidis prima ingekopt door Mike de Groot: 1-1. In het resterende gedeelte van de eerste helft hadden de bezoekers een licht veldoverwicht.

Poort dicht
Na rust maakte Brederodes de dienst uit. Woudrichem werd vastgezet op de eigen helft en hield de poort tot twintig minuten voor tijd dicht. Op aangeven van Dennis Kruijk scoorde Robbert Bakker met een schuiver in de hoek: 1-2. Kort daarop werd een verdediger van Woudrichem dusdanig in de problemen gebracht door een voorzet van Bakker dat hij zijn eigen keeper passeerde: 1-2.

Sloop
Nadat een speler van de thuisclub zijn tweede gele kaart had gekregen was de thuisploeg rijp voor de sloop. Ivo Toxopeus kreeg de bal zeven minuten voor tijd na zwak wegwerken in de voeten en met een bekeken schot van bijna veertig meter mikte hij de bal over de doelman in de touwen: 1-4.

“Er is met man en macht gevochten. Dit was een zege van het collectief, met Mike de Groot als uitblinker”, complimenteerde trainer Charly Olf zijn ploeg. 

 

Heukelum heeft niets in te brengen bij Almkerk:

ALMKERK – Dankzij Heukelums uitstekende competitiestart kon de wedstrijd bij Almkerk als topper bestempeld worden. Dat werd het echter geen moment. Almkerk was simpelweg te sterk voor de ploeg van Marco Verbeek (4-0). “En dat is geen verrassing”, vond Verbeek. “Dit was gewoon een terechte overwinning en zo is het.”

Heukelum won hiervoor al zijn uitwedstrijden en met een vierde plek op de ranglijst ging de ploeg niet zonder vertrouwen naar Almkerk.

“Maar die eerdere uitwedstrijden zeggen niets. Op Met de wind van gisteren kun je niet zeilen”, wist Verbeek. “Wij weten dat we een leuke ploeg hebben die leuk kan voetballen. We zijn lastig te verslaan, maar zullen zeker ook eens op ons bek gaan. We hebben gewoon terecht verloren van een heel goed Almkerk.”

 

Wilhelmina’26 nog naar 3-3 puntendeling bij Tricht:

 

TRICHT - Wilhelmina’26 had zaterdag het geluk aan de zijde. De Wijk en Aalburgers bogen een 3-1 achterstand nog om naar 3-3. Daarmee kregen beide kemphanen nog een punt. 

De wedstrijd begon wel voortvarend voor de Wijk en Aalburgers. Binnen de minuut zorgde Sjoerd de Fijter, die na vier maanden zijn rentree maakte, voor de 0-1.

Vervolgens hielp Wilhelmina’26 echter Tricht in het zadel met de 1-1 en de 2-1. Pas na de 3-1 na de rust voor Tricht ging de knop om bij Wilhelmina’26. Kevin van Esch zorgde voor de 2-3 en Samuel Hartgers voor de 3-3.

“Eigenlijk had er nog meer ingezeten, maar anderzijds moet je in de handen klappen, dat we nog terug zijn gekomem”, stelde leider Richard van Veen. 

 

Zevenklapper voor Nivo Sparta tegen hekkensluiter:

 

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta lijkt na een stroeve seizoensstart de slag te pakken te hebben. Thuis won het zaterdag met overtuigende cijfers van hekkensluiter SVW.

Al na een half uur stond Nivo Sparta op een comfortabele 3-0 voorsprong. Jasper de Wit had de score al na vijf minuten geopend, waarna Roel de Kruijk zeven minuten later uit een strafschop de 2-0 aantekende.

Willem Looijen zorgde op het half uur voor de derde goal van de middag. Die stand zou ook de ruststand betekenen, waarmee de buit lang en breed binnen leek te zijn.

Toch was het SVW dat op 3-1 en 3-2 kwam en om een eventuele gelijkmaker te voorkomen besloot Nivo Sparta-trainer Theo de Boon een omzetting te plaatsen. Hij haalde middenvelder Frenk Schaap naar de kant en liet een extra verdediger opdraven. Kort daarop kwam de thuisploeg via nog tweemaal Looijen op een 5-2 voorsprong. Nadat De Wit zijn tweede goal van de middag had aangetekend was het slotakkoord voor Jente Rooda.

De uitslag kon De Boon bekoren, maar hij zag wel zijn ploeg bijna een 3-0 voorsprong uit handen geven: “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren we gewoon echt beter en voor ons voelde het alsof de wedstrijd bij rust al in de knip zat. Geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft hebben we in een kwartier tijd toch nog bijna de wedstrijd weggegeven. Na die wissel, waarbij we van 3-4-3 naar 4-3-3 gingen, kwam de balans weer in de ploeg. We moeten nu deze lijn doorzetten. De aansluiting naar de subtop is gevonden, dat geeft de burger moed.”

 

Oppermachtig Roda Boys troeft schutterend SV Meerkerk op alle fronten af:

AALST – Als koploper had Roda Boys zaterdag de plicht om te winnen van middenmoter SV Meerkerk. Daaraan voldeed het met een eclatante 6-0 overwinning met verve.

Roda Boys liet er zaterdag op een nat sportpark De Maaskant geen enkele twijfel over bestaan welke van de twee ploegen de koploper in de tweede klasse F is. Vanaf het begin af aan waren de manschappen van trainer Frank Brands overduidelijk de bovenliggende partij. Meerkerk wist dat met de nodige werklust nog redelijk te compenseren, maar na dertien minuten kwam de openingstreffer al op het gloednieuwe scorebord. Een vrije trap van Martijn de Wildt werd slecht verwerkt door Meerkerk-doelman Wilco den Tuinder,waarna het voor Jordi de Wit een koud kunstje was om de 1-0 binnen te schieten.

Inzakken
Na die goal zakte het spel van Roda Boys wat in, waardoor SV Meerkerk zich meer op de Aalsterse helft meldde. Toch bleven goede kansen uit voor de nummer negen in de tweede klasse. Aan de andere kant was het na een half uur te hebben gespeeld plots wel tweemaal raak: Freek van Eembergen profiteerde slim van ondoortastend verdedigen van Meerkerk en nog geen minuut later tekende De Wit op aangeven van Sjors Maas al de 3-0 aan. In die fase kreeg Roda Boys kans op kans om de score nog voor rust hoger op te doen lopen.

Keeperswissel
Één van die mogelijkheden, een afstandsschot van Maas, werd ternauwernood gekeerd door Den Tuinder, die vervolgens met een van pijn vertrokken gezicht naar de grond ging. Een elleboogblessure die hij een aantal weken had opgelopen speelde hem zodanig parten, dat trainer Michel de Raad noodgedwongen al vroeg in het duel de 19-jarige Joeri den Ouden op doel moest zetten.

SV Meerkerk stelde in de eerste helft bar weinig tegenover de aanvalslust van de thuisploeg en dat beeld zette zich ook na rust voort. Daarop besloot De Raad een dubbele wissel door te voeren, maar veel plezier beleefde hij daar niet aan. Tien minuten na de ingreep moest Floren Streefkerk het veld namelijk geblesseerd verlaten.

Panenka
Roda Boys haalde vervolgens optimaal profijt uit die man-meer-situatie. Vooral de snelle vleugelaanvallers Nils Loef en Jordi de Wit waren een niet te stoppen plaag voor de wanhopig ogende Meerkerk-defensie. Toen René van Genderen in het zestienmetergebied ongelukkig een bal tegen zijn arm kreeg, kwam het meest curieuze moment van het duel: Sjors Maas, die vorige week tegen SVW nog een strafschop miste, besloot het ditmaal met een ‘panenka’ te doen. Zijn inzet belandde echter op de lat en na een onoverzichtelijke scrimmage werd de marge alsnog vergroot naar vier goals.

Lijdensweg
Een kwartier voor tijd kreeg Roda Boys ook nog een tweede strafschop, die Martijn de Wildt beheerst in de rechterhoek schoot.

 

Het slotakkoord was in de laatste minuut voor Rik van den Broek. De verdediger kopte de 6-0 tegen de touwen na een scherp aangesneden hoekschop. Daarmee was de lijdensweg van Meerkerk ten einde.

Die ploeg had in Aalst niks in te brengen, geeft De Raad toe: “We hebben gewoon heel erg slecht gevoetbald, laten we dat vooropstellen. Vorige week stond het met nagenoeg dezelfde mensen prima en dan is dit onverklaarbaar. We hebben veruit ons niveau niet gehaald en dat moet wel, willen we puntjes kunnen sprokkelen. Als je ziet hoe makkelijk we vandaag die eerste drie goals weggeven. Echt weggeven. Dan is het gebeurd; wedstrijd gespeeld na een half uur. Dat is zo zonde.”

Rendement
Roda Boys-trainer Brands had daarentegen graag meer goals gezien: “Ik kan moeilijk zeggen dat we het slecht gedaan hebben, maar natuurlijk hadden we de score verder kunnen en moeten opvoeren. We hebben voldoende kansen zelf gecreëerd, waarin we een hoger rendement moeten halen. Maar goed, trainers hebben altijd iets te zeiken hè”, aldus de oefenmeester grijnzend.

Periodetitel
Door de overwinning blijft Roda Boys koploper in de tweede klasse en aangezien medekoploper Almkerk met 4-0 wist te winnen is het doelsaldo van Roda Boys nu drie goals beter. Dat daarmee de periodetitel over twee weken voor het oprapen ligt, ziet Brands zonder al te veel opwinding tegemoet: “Ik ben er niet mee bezig. Ik ben bezig met het proces met mijn elftal en het team. We hebben niet alles gefixeerd op de periode, wij moeten verder kijken. Als we de kans krijgen, willen we hem pakken, maar het is niet dat ik daar heel geforceerd mee bezig ben. Als trainers willen we stappen blijven maken. We kunnen een heel moeilijk te kloppen ploeg zijn en daar moeten we aan blijven werken. Daar worden de resultaten dan vanzelf wel aan gekoppeld.”

 

Drechtstreek zegeviert in boeiende Papendrechtse derby:

PAPENDRECHT - Papendrecht en Drechtstreek hebben er een prachtige derby van gemaakt. De bezoekers gingen met de drie punten aan de haal: 0-2.

Sportpark Slobbengors stond afgeladen vol en de spelers werden onthaald met vuurwerk in de kleuren van beide clubs. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een prachtige derby van te maken en daarin werd niemand teleurgesteld.

"Dit was genieten", klonk het logischerwijs bij de winnende trainer Miguel Muñoz. "Vandaag kijk je niet alleen naar de punten. Het was een echte voetbalwedstrijd met twee ploegen die aanvallend willen spelen."

Zijn collega Peter den Haan stond er wat beteuterd bij. "De lokale eer stond vandaag op het spel. Helaas waren de mooiste kansen niet aan ons besteed."

Het duurde een klein kwartier tot de wedstrijd ontbrandde met een eerste kopkans voor Papendrecht-aanvoerder Nick Kamerling waarop doelman Joris Moesman redding bracht. Nadat Justin Beemsterboer naast schoot ontstond er ook aan de overzijde gevaar. Joey Hakkesteeg werd diep gestuurd maar Kamerling kon ternauwernood zijn schot eruit halen. Michael Slingerland had vervolgens de 0-1 op zijn schoon. Door de zenuwen knalde hij hoog over.

Power
"Hakkesteeg had dit jaar nog geen minuut in het eerste gestaan", gaf Muñoz aan. "Ik had hem nodig om meer ruimte te creëren voor Slingerland, die achter hem kwam te spelen. Hakkesteeg bracht veel power in de spits."

Het zou zich uitbetalen maar niet voor Papendrecht nog tweemaal gevaarlijk werd. Eerst stuitte Koen Lighaam vanuit een hoekschop van dichtbij op Moesman en kort daarop kon de linksbuiten net zijn voet niet tegen de bal krijgen bij een voorzet van Jay Luciano. 

Na een halfuur spelen opende Drechtstreek de score. Mark Kunst zette voor en Randy Kroos kopte in. Keeper Timo Kurpershoek kon deze inzet nog keren maar liet de bal los, zo voor de voeten van Slingerland: 0-1.

Papendrecht antwoordde meteen maar de goal van Beemsterboer werd afgekeurd wegens vasthouden. Kort voor rust eindigde een gevaarlijk ogend schot van de spits in de handen van Moesman.

Slof
De tweede helft begon met wat kansen voor Papendrecht, maar met een klein uur op de klok sloeg Drechtstreek toe. Een voorzet van Kunst werd prachtig in één keer via de paal binnengeschoten door Kroos. "Soms moet je niet nadenken maar gewoon uithalen", lachte de rechtsbuiten na afloop. "Je moet hier een beetje geluk bij hebben. Ik nam 'm vol op de slof en raakte 'm perfect."

Papendrecht moest op zoek naar de aansluitingstreffer en vond die bijna. Na een voorzet van Lighaam kon invaller Jearlon Martina vrij inkoppen. In plaats van een hoek uitkiezen kopte hij recht in de handen van Moesman.

De gastheren bleven het nadien wel proberen maar de blauwwitte meer kon niet worden geslecht. Lighaam was nogmaals vanuit een corner gevaarlijk maar zijn schot werd bij de tweede paal van de lijn gehaald door Björn van Ingen. Kenneth Klaverweide zorgde voor een laatste kansje maar mikte net naast.

"We waren een paar keer gevaarlijk in de scrimmage", weet Lighaam. "Maar de bal viel voor ons steeds ongelukkig. Elke keer zat er wel iemand tussen en dat is zonde. Of we niet scherp waren voor de goal? In zo'n wedstrijd staat iedereen op scherp. Het is jammer dat je verliest maar met zoveel publiek en zo'n opkomst, dan is iedereen er klaar voor. Hier doe je het voor. In de wedstrijd is de rivaliteit enorm maar daarbuiten is de sfeer onderling geweldig. Het is alleen voor ons even flink balen."

Zeer gevaarlijk
De Haan vond dat vooral zijn ploeg bleef aanvallen en daarom wel meer had verdiend. "Nadat Drechtstreek op voorsprong kwam zakten ze steeds verder in. Lighaam was een paar keer zeer gevaarlijk en die kopbal van Martina had er ook in gemoeten. We hebben mogelijkheden genoeg gehad om er meer uit te halen."

Na twee gelijke spelen en nu een verlies geeft Papendrecht even pas op de plaats in 2F. "We staan nu op vijf punten van de koppositie. Het is misschien niet reëel dat we om het kampioenschap kunnen meestrijden", vindt De Haan. "Maar we willen wel zo hoog mogelijk meespelen."

Muñoz genoot na afloop uiteraard van de overwinning. "We zaten goed in de wedstrijd en in zo'n derby geeft de vorm van de dag de doorslag. Ik ben er trots op dat we een goede ploeg als Papendrecht onze wil hebben opgelegd."

 

PELIKAAN - HARDINXVELD         2-2  ( NOG GEEN VERSLAG GEVONDEN )

 

 

1 Roda Boys/Bom. 7 6 1 0 19 22 5
2 Almkerk 7 6 1 0 19 16 2
3 Papendrecht 7 4 2 1 14 21 9
4 Heukelum 7 4 0 3 12 15 14
5 Nivo Sparta 7 3 2 2 11 15 13
6 Drechtstreek 7 3 1 3 10 14 11
7 Woudrichem 7 3 1 3 10 15 16
8 Brederodes 7 3 0 4 9 17 19
9 Pelikaan 7 2 2 3 8 17 17
10 Wilhelmina'26 7 2 1 4 7 13 15
11 SV Meerkerk 7 2 1 4 7 9 22
12 Hardinxveld 6 1 2 3 5 10 14
13 Tricht 6 1 2 3 5 11 17
14 SVW 7 0 0 7 0 9 30

 

ZATERDAG 11 NOVEMBER: 

 

TRICHT - HARDINXVELD

 

 

Programma 18 nov 2017

Brederodes - Papendrecht
Drechtstreek - Tricht
Hardinxveld - Almkerk
Roda Boys - Woudrichem
SVW - Wilhelmina'26
SV Meerkerk - Pelikaan
Heukelum - Nivo Sparta