2e klasse F journaal (zaterdag 3 februari 2018)

Fanzone

omhoog
42 users have voted.

Verdienstelijk spel, maar geen punten !!!

 

IJskoud Wilhelmina’26 neemt labiel Woudrichem weer te grazen:

WOUDRICHEM – De derby tussen Woudrichem en Wilhelmina’26 stond in het teken van revanche voor de Bolwerkers. In de ijskoude entourage op het kunstgrasveld namen de bezoekers uit Wijk en Aalburg de labiele groen/witten echter weer te grazen met 2-3.

Beide ploegen maakten er een weinig enerverende derby van in de ijskoude entourage op het kunstgras bijveld op het Bolwerk. Voor de rust liet Woudrichem zich al inpakken door een gedrevener Wilhelmina’26, dat met 0-2 kon gaan rusten. Na de rust probeerde de thuisclub nog wel de zaken recht te trekken, maar trok Wilhelmina’26 -in goede positie in de strijd om de tweede periodetitel- met 2-3 toch aan het langste eind.

Trainer Leon Elands had weinig goede woorden voor over voor het optreden van zijn manschappen. “Als je geen beleving aan de dag legt en je wil geen duels winnen, dan heb je geen recht van spreken”, was Elands in de rust flink uit zijn plaat gegaan. “We hebben ons de eerste helft de kaas van het brood laten eten. Na de rust probeerden we het nog recht te zetten met veel meer opportunistisch voetbal, maar we brachten gewoon te weinig”, zat de 2-3 nederlaag de trainer van Woudrichem niet lekker.

“Na de 0-1 zakten bij ons de koppies. Dan komt de mentale weerbaarheid om de hoek kijken en moet je proberen om het om te krijgen. Het begint met passie en strijd en dan komt het voetbal vanzelf boven drijven. Die strijd heb ik de eerste helft niet gezien”, recapituleerde Elands.

De vreugde
Bij Wilhelmina’26 zat in ieder geval nog de vreugde over de winst, hoewel de bezoekers uit Wijk en Aalburg vergeten waren een grote score neer te zetten. “Dit is wel lekker, maar we maakten het onszelf wel moeilijk. Voor de rust hadden we al met 0-5 voor moeten staan. De tweede helft werd het nog een vechtwedstrijd, maar gelukkig hebben we het over de streep getrokken”, sprak aanvoerder Kevin van Esch.

Meteen na het beginsignaal zette Wilhelmina’26 in de derby al de toon. De Wijk en Aalburgers grepen het initiatief. Kort na het kwartier werden de bezoekers in het zadel geholpen door het onmachtige Woudrichem. Een vrije trap van Kevin van Esch werd door Danny Schaap in het eigen doel gewerkt.

Na de 0-1 bleef Wilhelmina’26 oppermachtig. Een tweede grote kans ging er niet in en bij de derde schoof Johnny Schouten de bal nog voorlangs. Bij de vierde kans op het half uur viel wel de 0-2. Schouten kon de bal vrij in het doel schuiven.

Bij het labiele Woudrichem bleef het zeuren tegen elkaar. Daarbij ketste de eerste mogelijkheid voor Tim Saaman ook nog naast. Ook een vrije trap van Saaman kort voor rust kwam op de vuisten van doelman Martijn Knoop. Op slag van rust had Woudrichem nog geluk, dat scheidsrechter Van Veelen de bezoekers een strafschop door de neus boorde, nadat Schouten onderuit werd gehaald door keeper Lex Kramers.

Meer gedrevenheid
Na de rust toonde Woudrichem meer gedrevenheid om de bakens te verzetten, al kwam in eerste instantie de dreiging van Wilhelmina’26. Johnny Schouten was echter twee keer de richting kwijt. Aan de andere kant kreeg Dillis de Vries geen richting in een mogelijkheid. Pas in het slot waarin het pompen of verzuipen werd, kwam Woudrichem eindelijk los en toverde De Vries de aansluitingstreffer 1-2 tevoorschijn. Aan de andere kant vergat de treuzelende invaller Fabio de Lang rust te brengen voor Wilhelmina’26.

Dat deed Gerben Vos in de blessuretijd wel na een curieuze beslissing van scheidsrechter Van Veelen. De arbiter meende van grote afstand te zien, dat keeper Lex Kramers bij een uittrap over de lijn was gegaan. Vanaf de rand zestien meter schoot Vos de 1-3 wel schitterend in de kruising.

De laatste oprisping van Woudrichem met de 2-3 uit een zondagsschot van Tim Saaman kon de verdiende nederlaag tenslotte voor Woudrichem niet meer verdoezelen.

Drie punten
“Ik denk dat vriend en vijand het er wel over eens is, dat wij dik en dik verdiend hebben gewonnen. Alleen de uitslag geen recht aan de kansenverhouding. Voor de rust had het al 0-4 of 0-5 moeten staan. Daar was ik wel pissig over in de rust. Gelukkig maakten we na de 1-2 snel 1-3 en dan wordt het in de laatste seconde nog 2-3. Maar ik denk dat als je het beter uitspeelt, hadden we hier een hartstikke grote uitslag neer kunnen zetten”, stak trainer Johan v/d Werff van Wilhelmina’26 de drie punten wel met een tevreden blik in de tas.

 

Nivo Sparta gaat onderuit na tien ongeslagen wedstrijden:

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta heeft zaterdag averij opgelopen in de jacht op koploper Almkerk. Op bezoek bij Pelikaan gingen de Zaltbommelaren met maar liefst 4-1 onderuit.

Nivo Sparta had het zaterdag volledig aan zichzelf te wijten dat het na een serie van tien ongeslagen wedstrijden onderuit ging. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Theo de Boon niet goed uit de verf en Pelikaan was duidelijk de bovenliggende partij. Toch leek het af te stevenen op een doelpuntloze ruststand, maar daar stak Pelikaan twee minuten voor de thee een stokje voor. Een afgeslagen cornerbal werd met een geplaatst schot achter doelman Ruud de Groot gewerkt.

Strafschop
Na rust kreeg Nivo Sparta de wedstrijd wat meer onder controle en dat drukte Frenk Schaap via een vrije trap op het uur uit in de score. Na die gelijkmaker gingen de manschappen van De Boon naarstig op zoek naar de 1-2, maar het was juist Pelikaan dat voor de tweede keer van de middag op voorsprong kwam. David Ruane ving rond de rand van het zestienmetergebied een bal op zijn arm op, waarna de arbiter van dienst naar de strafschopstip wees. De thuisploeg benutte het buitenkansje en dat bleek het breekpunt in de wedstrijd.

Nivo Sparta maakte fel jacht op de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus. Twee minuten voor het einde liep Pelikaan nog uit naar 4-1.

Geflatteerd
Verliezend trainer De Boon zag zijn ploeg vooral voor rust veel moeite hebben met Pelikaan: “De eerste helft van vandaag was één van de mindere van dit seizoen. In balbezit deden we het niet goed en zij hadden de bal ook meer dan wij. In tegenstelling tot normaal gesproken, waren wij nu de ploeg die moest jagen. In de tweede helft pakten we gelijk het initiatief op en gingen we doen waar we goed in zijn. We zaten na de gelijkmaker te wachten tot de 1-2 zou vallen, maar juist dan kom je op een 2-1 achterstand. Dat is wel een ‘douw’. Uiteindelijk is de overwinning wel terecht, maar het is wel wat geflatteerd. We hebben hiermee één slagje verloren, maar de oorlog nog lang niet.”

De nederlaag is bovendien een gevoelige in de jacht op Almkerk, dat nu uitloopt naar zeven punten voorsprong. Toch wil De Boon zich daar nog niet mee bezig houden: “We moeten niet naar Almkerk kijken. De competitie is nog lang. Natuurlijk verliezen we vandaag, maar daar kun je nu niks aan veranderen. Het is voor ons zaak om de draad na het carnavalsweekend weer op te pakken.”

 

Brederodes heeft het even niet meer:

VIANEN - Na de onnodige 1-2 nederlaag tegen Drechtstreek moet Brederodes pas op de plaats maken.

De thuisclub was in de openingsfase agressiever dan de gasten en nam in de achtste minuten de leiding. Na een voortreffelijke aanval was Kevin Kroeze het eindstation: 1-0. Brederodes bleef nog een tijdje toonaangevend. De ploeg was af en toe dreigend maar door een onzuivere eindpass leidde dat niet tot grote kansen.

Langzaam sloop nonchalance en onrust in het spel. Op het halve uur kreeg Drechtstreek, na slecht wegwerken van Tasos Iltsidis, zijn eerste kans. Het schot werd gepareerd door doelman Bastian Spriel, maar in de rebound was het wél raak: 1-1. Brederodes verloor de greep op het gebeuren en vanuit buitenspel werd het kort daarop 1-2.

Stootkracht
Na de pauze deden de groengelen er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar ze misten stootkracht. Drechtstreek hield veel spelers achter de bal en gokte op de beweeglijkheid van zijn spitsen. Ondanks gevaarlijke situaties uit scrimmages, een kopbal van Mike de Groot die werd gekeerd door de lat en een handsbal die de arbiter over het hoofd zag, slaagde Brederodes er niet om langszij te komen.

 

SV Meerkerk loopt punt in op concurrentie:

MEERKERK - Na de overwinning vorige week op SVW had SV Meerkerk z'n zinnen gezet op de volgende broodnodige driepunter. 

Maar de geelhemden bleven tegen lotgenoot Hardinxveld steken op 1-1. Een geluk bij een ongeluk was het verlies van de regelrechte concurrenten Woudrichem, Tricht en Brederodes. "We lopen dus een punt in. Het liefst had ik natuurlijk gewonnen, waardoor we over Tricht heen zouden gaan", vond De Raad na afloop. "Ik ben redelijk tevreden. Op een knollenveld hebben we niet veel weggegeven. Met dit spel gaan we meer punten pakken, die nodig zijn om van de nacompetitieplaatsen weg te geraken."

SV Meerkerk kwam op slag van rust door een goal van Vincent van Lopik op achterstand. Op het uur maakte de jonge talentvolle Melvin van den Heuvel op prachtige wijze gelijk. Maar ondanks aandringen kwam de thuisploeg niet veel verder en mocht zij in de slotfase nog haar handen dichtknijpen, dat Hardinxveld er niet sneaky met de winst vandoor ging.

 

Ongeslagen koploper Almkerk ramt ook door tegen Tricht:

ALMKERK – Op Almkerk staat nog steeds geen maat. De ongeslagen koploper in de tweede klasse ramde in een moeilijke wedstrijd tegen Tricht ook door met 2-1. 

Weer drie punten erbij voor de equipe van trainer Robert Roest. “Het ziet er nog steeds strak uit bij ons”, aldus Roest, die wel sprak van een moeilijke wedstrijd tegen Tricht. “Misschien hebben we iets teveel gekregen, maar er stond wel 2-1 op het scorebord”, sprak de trainer van Almkerk.

Het eerste half uur leek er voor Almkerk nog geen vuiltje aan de lucht. In de negende minuut zette Niels Nieuwesteeg de Almkerkers al op 1-0 na een assist van Willem Schelle. Kort na het half uur kwam Tricht echter terug tot 1-1 en kreeg Almkerk het moeilijk. In de blessuretijd zat het weer mee voor Almkerk en scoorde Willem Schelle op aangeven van Jelle Strijtveen de 2-1.

Na de rust bleef het alleen bij dreiging. Tricht kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

 

Moeizame thuiszege voor Papendrecht:

PAPENDRECHT - Een laat frommeldoelpunt van invaller Jelle Baan bezorgde Papendrecht uiteindelijk een driepunter tegen het onderaan de ranglijst van 2F bungelende SVW. De thuisclub mocht zijn handen dichtknijpen met de 2-1 overwinning.

Papendrecht speelde matig, maar kwam desondanks in de 29e minuut op 1-0 dankzij Jay Luciano die als eindpunt fungeerde voor een geslaagde combinatie met Justin Beemsterboer. Het ondanks de nakende degradatie opmerkelijk wilskrachtige SVW scoorde via Menno Dekker in de 69e minuut de 1-1.

Invaller Baan was daarna de reddende engel..

 

RODA BOYS - HEUKELUM       AFGELAST

 

 

1 Almkerk 14 10 4 0 34 25 7
2 Nivo Sparta 14 8 3 3 27 40 20
3 Roda Boys/Bom. 13 7 3 3 24 31 14
4 Pelikaan 14 7 3 4 24 33 24
5 Wilhelmina'26 13 7 2 4 23 30 22
6 Heukelum 11 7 0 4 21 23 20
7 Papendrecht 13 6 2 5 20 28 21
8 Drechtstreek 13 6 2 5 20 23 20
9 Brederodes 13 5 2 6 17 29 27
10 Woudrichem 13 4 3 6 15 26 29
11 Tricht 14 3 4 7 13 23 35
12 SV Meerkerk 14 3 3 8 12 15 34
13 Hardinxveld 12 1 4 7 7 16 34
14 SVW 13 0 1 12 1 13 48

 

Programma 17 feb 2018

SVW - Hardinxveld
Papendrecht - Woudrichem
Wilhelmina'26 - Brederodes
Heukelum - Drechtstreek
2e klasse F journaal (zaterdag 3 februari 2018) | Voetbal Vereniging Tricht

Fout

Waarschuwingsbericht

The htaccess seems to be altered.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.