2e klasse F journaal (zaterdag 27 januari 2018)

Fanzone

omhoog
32 users have voted.

Wie had dit in de rust nog voor mogelijk gehouden ? Pelikaan zeker niet !!!

 

Heukelum komt met 1-0 goed weg tegen negental Brederodes:

HEUKELUM – In een wedstrijd die werd ontsierd door een overdosis gele en rode kaarten is het Heukelum gelukt om Brederodes te verslaan. De thuisclub dwong nagenoeg niets af en had er een strafschop voor nodig om drie punten bij te kunnen schrijven: 1-0.

In het eerste kwartier maakte Heukelum, dat veel feller was en kort op de bal zat, de dienst uit. Brederodes had behoorlijk wat pittige overtredingen nodig om de aanvallers van de thuisclub de doortocht te beletten. Het kwam de gasten op twee gele kaarten te staan. Een vrije trap van Sil van Putten verdween rakelings over de lat terwijl een schot van Ferry Meijdam door keeper Bastian Spriel tot hoekschop werd verwerkt.

Onrustig
Nadat de storm was gaan liggen kon Brederodes de verdedigende stellingen wat vaker verlaten. Beide elftallen leverden de nodige strijd, maar waren te onrustig aan de bal om opgelegde kansen te creëren. Pas na een half uur kregen de groengelen hun eerste mogelijkheid. Kevin Kroeze kopte de bal na een voorzet van links echter in de handen van doelman Yoerik van ’t Pad.

Inmiddels had ook de thuisclub twee keer aan de noodrem getrokken, met gele gevolgen voor Tim Verdier en Tim Schwebke. Kort voor rust kreeg Ruben de Gans zijn tweede prent, waardoor Brederodes in ondertal verder moest.

Fantasieloos
Dat zou kaasje moeten zijn voor Heukelum, maar het tegendeel was waar. De thuisclub werd geconfronteerd met een tegenstander die niet in zijn schulp kroop, maar zich het vuur uit de sloffen liep en vrijwel alle duels won. De roodwitten waren het spoor volledig bijster, voetbalden fantasieloos en leden keer op keer balverlies. Het gemor van de supporters was niet van de lucht.

Ofschoon Brederodes dominant was leidde dat alleen tot een grote kans voor Kroeze. De spits schoot de bal echter over de lat. Een kwartier voor tijd werd Schwebke goed bediend door de zwak spelende Marijn Hak. Voordat de aanvaller kon afdrukken werd hij onderuit gehaald door goalie Spriel. Scheidsrechter Quinten kon niets anders doen dan de zoveelste kaart trekken en de bal op de stip leggen. Sil van Putten voltrok het vonnis: 1-0.

Kort daarna miste de thuisclub een gigantische kans om zijn voorsprong te verdubbelen. Op slag van tijd plaatste René de Blok (Brederodes) een opmerking aan het adres van de arbiter die niet door de beugel kon, en met direct rood moest ook hij voortijdig vertrekken.

 

Oefenwedstrijdje
“Sinds 2 december hebben we nauwelijks kunnen trainen en los van een oefenwedstrijdje tegen Asperen was dit pas onze eerste wedstrijd”, merkte Heukelum-trainer Marco Verbeek op. “Er mocht niet meer worden verwacht dan we vandaag hebben laten zien. Brederodes liet ons het spel maken en daar waren we niet toe in staat, ook al doordat we slordig en onrustig voetbalden. Met deze overwinning zijn we goed weggekomen, want verdiend was het niet.”

Tegenslag
“We kwamen in de eerste helft niet in de wedstrijd doordat we onrustig speelden en veel balverlies leden”, analyseerde Brederodes-trainer Charly Olf. “We moeten kennelijk eerst een tegenslag hebben (rode kaart voor Ruben de Gans) voordat we de mouwen gaan opstropen. Ik ben tevreden over de werklust van mijn ploeg in de tweede helft, maar uiteraard niet over de onnodige nederlaag waar we tegen aan zijn gelopen.”

 

Tricht zet 0-2 achterstand tegen Pelikaan om in 3-2 zege:

TRICHT – In een wedstrijd met twee compleet verschillende helften behaalde Tricht zaterdag thuis tegen Pelikaan uit Zwijndrecht na een vroege 0-2 achterstand door twee strafschoppen dankzij een sterk herstel toch nog een kostbare 3-2 overwinning. Ruben Lambregts scoorde na de pauze tweemaal en tussendoor benutte Sven van Maurik een penalty. Komende zaterdag gaat Tricht op bezoek bij Almkerk, één van de drie titelkandidaten in de tweede klasse.

Voor de rust was Pelikaan in Tricht oppermachtig. Al vroeg moest keeper Glenn Robbemondt de thuisclub voor een achterstand behoeden. Na een kwartier veroorzaakte de Trichtse doelman bij een reddingspoging tegen de doorgebroken Adilson Dias de Barros een penalty, die door Sharog Susani hard in de hoek werd benut: 0-1. Bovendien kreeg Robbemondt een gele kaart.

Vijf minuten later gaf arbiter Ad van Drunen uit Papendrecht de gasten weer een penalty toen ditmaal Anouar Said onderuit werd gehaald. Opnieuw benutte Sharog Susani de strafschop: 0-2.

Pelikaan was in de eerste helft veel beter en Tricht stelde er alleen een schot van Marijn Bransen tegenover. Met de 0-2 pauzestand kwam de thuisclub gezien de vele kansen voor Pelikaan nog goed weg.

Herboren
Tegen de kille wind in was Tricht na rust echter ineens herboren. Met veel inzet werd een te laconiek spelend Pelikaan teruggedrongen. Ramon van Soelen kopte na een corner van Sven van Maurik nog over het doel en René van Soelen schoot uit een voorzet van Arjan Hakkert net naast. Twintig minuten na de pauze werd het toch 1-2. Ramon van Soelen lanceerde Ruben Lambregts die goed raak schoot: 1-2. Arjan Hakkert mikte nog net te hoog en bij een schot van Marijn Bransen redde Pelikaan-keeper Jeroen de Veij.

Kort na een schot van René van Soelen net naast het doel kwam Tricht in de 80e minuut aan de verdiende en fel begeerde gelijkmaker. Na hands van Pelikaan-speler Jesse de Raad kreeg ook de thuisclub een penalty, die door Sven van Maurik koel werd benut: 2-2.

Tijdens de spannende slotfase liet ook Pelikaan zich offensief eindelijk weer eens gelden en kon het duel alle kanten uit. Een corner van de gasten ging voor het Trichtse doel langs en een vrije trap van doelpuntenmaker Susani verdween net naast. In de 88e minuut greep Tricht na een solo van Marijn Bransen evenwel toch nog de zo kostbare 3-2 winst. Met zijn tweede doelpunt van de middag werd Ruben Lambregts matchwinner want ook in vier spannende minuten blessuretijd hield Tricht de zo zwaarbevochten winst knap vast.

Arbiter Ad van Drunen gaf Pelikaan één gele kaart en Tricht liefst vijf. Naast keeper Robbemondt kregen ook Kevin van de Bergh, Rick van Gameren, Arjan Hakkert en Sven van Maurik geel. Dat kon de grote vreugde in Tricht om de erg belangrijke 3-2 winst na de wederopstanding in de tweede helft echter niet temperen.

 

Woudrichem heeft bij Nivo Sparta weinig in de melk te brokkelen:

ZALTBOMMEL - Woudrichem kon het zaterdag bij runner-up Nivo Sparta niet bolwerken. De brigade van trainer Leon Elands droop met een 3-0 nederlaag af. Daar was ook weinig op aan te merken.

Voor de rust was Nivo Sparta de bovenliggende partij en uiterst effectief in de afwerking. Met een 2-0 voorsprong gingen de gastheren in Zaltbommel de rust in.

Na de rust gooide Woudrichem eindelijk de schroom van zich af. Twee keer stond de paal succes in de weg. Vervolgens scoorde Nivo Sparta de 3-0 en was het over en uit.

 

Wilhelmina'26 pakt punt tegen Roda Boys:

WIJK EN AALBURG - Wilhelmina’26 en Roda Boys moesten zaterdag niet alleen met elkaar afrekenen, maar ook met een slecht veld en de lastige wind. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord in een wedstrijd waarin Wilhelmina’26 wel de beste kansen had gehad.

Na een kwartier zette Kevin van Esch de thuisploeg op 1-0. Een kwartier voor tijd volgde de domper. Na een verre ingooi scoorde Roda Boys nog de 1-1. Daarmee moesten beide ploegen het doen. 

 

Almkerk maakt geen fout in Papendrecht:

ALMKERK - Koploper Almkerk kwam zaterdag met winst uit de winterstop. De Almkerkers konden met de 0-1 winst bij Papendrecht op huis aan.

“Over het geheel genomen hebben we verdiend gewonnen”, aldus trainer Robert Roest.

Almkerk moest aantreden op een hobbelige grasmat in Papendrecht, waarop goed voetbal niet mogelijk was. Voor de rust kreeg Almkerk vijf kansen, waarvan er een benut werd door Pascal de Vries met de 0-1.

Na de rust ging het gelijk op en in de stand kwam geen verandering meer.   

 

SV Meerkerk maakt sportieve malaise SVW nog groter (0-3):

GORINCHEM - SV Meerkerk toonde zich tegen hekkensluiter SVW uiterst effectief en keerde met een 3-0 zege huiswaarts. De geelhemden kwamen nauwelijks echt in de problemen en pakten daardoor belangrijke punten in de degradatiestrijd.

"Of we vandaag in de overlevingsstand stonden? Nou ja, we waren in ieder geval aardig effectief", erkende Michel de Raad. De trainer van SV Meerkerk merkte dat er veel spanning op de ploeg stond. "Vooral in de eerste helft. Deze wedstrijd moesten we tenslotte winnen. In balbezit waren we erg slordig, al ging dat in de tweede helft beter. Ik heb complimenten voor de getoonde werklust. Ze zitten nu helemaal kapot maar voldaan in de kleedkamer."

Wat opviel in de opstelling was dat Bart Koomans op de bank begon. "Ik vond dat hij gedurende de oefenwedstrijden in de winterstop minder scherp was", legde de oefenmeester, van wie nog niet bekend is of hij ook volgend jaar nog coach is in Meerkerk, uit. "Bovendien wilde ik met Youri van Blanken een balvaste spits inzetten. Maar dat kan volgende week zomaar weer anders zijn. Gelukkig hebben we concurrentie onderling en ben ik in de positie om keuzes te maken."

Eerste kans meteen raak
De eerste kans tijdens dit moeizaam verlopen degradatieduel was meteen raak. In de veertiende minuut kopte Floren Streefkerk de 0-1 binnen. SVW had wel meer balbezit maar de enige keer dat doelman Wilco den Tuinder zich echt moest strekken was net voor rust op een afstandsschot van Kenny Lagendijk.

SV Meerkerk kwam na rust sterk uit de kleedkamer en kwam al snel op 0-2 via Youri van Blanken. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, want de ploeg uit Gorinchem was zichtbaar niet bij machte om het tij nog te keren. Alleen Hicham Farhou stichtte nog gevaar met een mooie volley maar ook daarop had Den Tuinder een antwoord, zij het met moeite.Een kwartier voor tijd haalde Van Blanken vanaf de stip definitief de trekker over.

Foutjes
Cees Trapman neemt de honneurs waar bij SVW nadat trainer Frans Ceton is opgestapt. Al benadrukt hij dat ze het met z'n drieën doen. "Ik doe het samen met Kees van Baalen en Michael van Arkel."

Hij zag zijn ploeg redelijk acteren al volgde daarop geen resultaat. "Onze kleine foutjes werden direct afgestraft. Maar ik moet de jongens wel een complimentje geven. We probeerden ondanks de achterstand te blijven voetballen. Dat is ook wat we met ons trio in deze vijf weken erin proberen te krijgen: beleving in de positieve zin. Je kan van ons immers geen rare sprongen verwachten, we kennen onze plek."

 

Drechtstreek wint zespuntenduel:

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Sommige wedstrijden móet je winnen om niet meegezogen te worden in de degradatiezone. De uitbeurt bij Hardinxveld was zo'n duel voor Drechtstreek.

"En het liep gelukkig goed af", glimlachte trainer Miquel Munoz na de 2-3 winst. Vanwege de onbespeelbaarheid van Hardinxveld's hoofdveld werd uitgeweken naar het kunstgras elders op het sportpark.

Voor doelpunten moest het publiek wachten tot de tweede helft. Het in hevige degradatienood verkerende Hardinxveld kwam uit een counter op 1-0 (55e minuut). Nog in dezelfde minuut bezorgde Randy Kroos Drechtstreek met een 'lucky' de 1-1. Een nieuwe counter zorgde voor de 2-1, waarna Randy Kroos de stand op 2-2 bepaalde.

Michael Slingerland mocht zich laten feliciteren met de winnende treffer.

 

1 Almkerk 13 9 4 0 31 23 6
2 Nivo Sparta 13 8 3 2 27 39 16
3 Roda Boys/Bom. 13 7 3 3 24 31 14
4 Heukelum 11 7 0 4 21 23 20
5 Pelikaan 13 6 3 4 21 29 23
6 Wilhelmina'26 12 6 2 4 20 27 20
7 Papendrecht 12 5 2 5 17 26 20
8 Brederodes 12 5 2 5 17 28 25
9 Drechtstreek 12 5 2 5 17 21 19
10 Woudrichem 12 4 3 5 15 24 26
11 Tricht 13 3 4 6 13 22 33
12 SV Meerkerk 13 3 2 8 11 14 33
13 Hardinxveld 11 1 3 7 6 15 33
14 SVW 12 0 1 11 1 12 46

 

Programma 03 feb 2018

Roda Boys - Heukelum
Brederodes - Drechtstreek
Pelikaan - Nivo Sparta
Woudrichem - Wilhelmina'26
SV Meerkerk - Hardinxveld
Almkerk - Tricht
Papendrecht - SVW
2e klasse F journaal (zaterdag 27 januari 2018) | Voetbal Vereniging Tricht

Fout

Waarschuwingsbericht

The htaccess seems to be altered.
Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.