2e klasse F journaal (zaterdag 24 februari (2018

Fanzone

omhoog
40 users have voted.

HEEL snel vergeten, en de neuzen weer de juiste kant op !!!

 

Duur puntverlies voor Almkerk tegen hekkensluiter SVW:

ALMKERK - Koploper Almkerk liet het zaterdag flink afweten bij hekkensluiter SVW. De manschappen van trainer Robert Roest kwamen in Gorinchem niet verder dan 1-1.

“Het lijkt op onderschatting, maar dat weet je nooit zeker”, stelde trainer Roest. Met andere woorden zou je kunnen zeggen, dat het blamerend was. Met name de eerste helft was heel slecht en rommelig met weinig kansen.

Na de rust werd het iets beter en opende Thomas Blankers de score met de 0-1. Verder kwam Almkerk niet. Een kwartier voor tijd sloeg SVW terug uit een penalty. Kenny Lagendijk benutte de strafschop voor de verdiende 1-1.

 

Papendrecht zegeviert enigszins gelukkig bij Wilhelmina'26:

PAPENDRECHT - Groots was het zeker niet, wat Wilhelmina'26 en Papendrecht het publiek zaterdag voorschotelden in een koud en winderig Wijk en Aalburg. De gasten konden er niet om malen, want zij verlieten het Brabantse land met een lekkere 1-2 zege.

De eerste helft van het duel was niet om aan te zien. In 45 minuten wintervoetbal was er slechts op één moment opwinding voor één van de doelen. Wilhelmina'26 probeerde te scoren uit een scrimmage, maar zag Papendrecht-verdediger Michael van Rooijen de bal uit het doel koppen.

Snelle gelijkmaker
In de 46ste minuut was het wél raak. Nick Kamerling knikte namens de gasten een voorzet tegen de touwen: 0-1. Tien minuten later was de stand alweer gelijk, toen Johnny Schouten van buiten de zestien Papendrecht-doelman Timo Kurpershoek verraste: 1-1.

Papendrecht kwam drie minuten voor tijd op lucky wijze aan de winnende treffer. Justin Beemsterboer liet een voorzet in de doelmond ploffen, waarna Wilhelmina-speler Gerald Vos de bal in eigen doel werkte.

 

Drechtstreek kan leven met brilstand tegen Meerkerk:

PAPENDRECHT - Het kan niet altijd feest zijn. Zelfs bij het vrijwel altijd gezellige Drechtstreek moet men het beamen na de 0-0 van afgelopen zaterdag tegen Meerkerk. "Deze uitslag klopt aardig", stelde Drechtstreek-trainer Miquel Munoz in alle nuchterheid vast.

"Meerkerk doet er alles aan om degradatie te ontlopen en hanteerde daarom tegen ons een compacte speelwijze. Dat is absoluut hun goed recht. Wij op onze beurt missen net de kwaliteiten om een tegenstander die zich zo opstelt, te verschalken. Als je dat constateert dan kun je er vergif op innemen dat je een lastig middagje tegemoet gaat.

Dat beeld werd bewaarheid. Vanauit dat licht bezien is 0-0 niet slecht. De uitslag zorgt er in ieder geval voor dat we onze voorsprong van acht punten op Meerkerk hebben behouden. Fijn was ook dat we Jillroy Ruiz weer negentig minuten hebben laten spelen. Hij is teruggekeerd van een lange stage op Aruba.

 

Afstraffing voor gehavend Tricht bij Nivo Sparta:

TRICHT - Met een door invallers gehavend team kreeg Tricht in de tweede klasse in Zaltbommel met liefst 9-0 een ware afstraffing. Tot de 2-0 ruststand weerde Tricht zich nog aardig, maar na de pauze scoorde het sterke Nivo Sparta zelfs nog zeven keer. Daardoor zakte Tricht door een ongunstiger doelsaldo dan Meerkerk nu onder de streep.

Al in het begin kreeg Willem Looijen voor Nivo Sparta diverse kansen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Bij het gehavende Tricht ontbrak voorin de stootkracht. Halfweg de eerste helft kopte Frenk Schaap de sterkere thuisclub uit een corner van Roel de Kruijk wel op voorsprong: 1-0.

Snelle achterstand
Een kwartier later kopte topscorer Willem Looijen uit een voorzet van Mo Nikbakht de 2-0 binnen. Behoudens één vroege poging van Ramon van Soelen, die door Bommels keeper Ruud de Groot werd gekeerd, stelde Tricht er in de eerste helft weinig tegenover. Trichts keeper Nicky Janssen voorkwam kort voor rust met hulp van de lat zelfs knap dat Willem Looijen nogmaals raak kopte.

Tweede helft
Al vroeg na de thee kwam Marijn Bransen bij Tricht als eerste invaller binnen de lijnen. Vijf minuten na rust maakte Roel de Kruijk er 3-0 van. Willem Looijen zorgde al snel nadien voor 4-0. Na een directe rode kaart voor Kevin van de Bergh moest Tricht ook nog eens met tien man verder. Het werd 5-0 door Willem Looijen die het meest attent reageerde op een bal die na een schot van Erik van Beekveld vanaf de lat eerst recht omhoog sprong.

Na een Bommelse corner en fouten in de Trichtse defensie trof Willem Looijen nogmaals in een kluwen van spelers doel: 6-0. Daarna kwam Remco de Haan bij Tricht als tweede invaller in actie. Met een treffer van de dus vijfmaal scorende Willem Looijen en doelpunten van Roel de Kruijk en Jente Roorda liep de score in de slotfase nog tot liefst 9-0 op.

Geen dubbele cijfers
Gelukkig bleef Tricht voor een debacle met dubbele cijfers bespaard. Voor Tricht zal het zaak zijn om zich snel te herstellen want in de felle strijd in de onderste regionen zullen nog heel wat punten nodig zijn om veilig te komen.

 

Roda Boys haalt hard uit na vormdipje:

 

AALST – Roda Boys heeft zaterdag hard uitgehaald op bezoek bij Brederodes. In Vianen eindigde het in een 1-7 overwinning.

Na de dip van de voorbije periode (vier punten uit de voorgaande vijf wedstrijden) was het de vraag of Roda Boys zich staande zou houden op bezoek bij Brederodes. Al snel bleek dat het spel van de bezoekers vele malen beter was dan in het onderlinge duel met Wilhelmina’26, drie weken geleden.

Ruime voorsprong
In de openingsfase in Vianen bracht Jordy de Wit zijn ploeg na een kwartier op voorsprong. Toen twee minuten later Freek van Eembergen al voor de 0-2 zorgde, leek het een ‘walk in the park’ te zijn voor de ploeg van trainer Frank Brands. Niets bleek minder waar, want weer tien minuten later scoorde Brederodes de aansluitingstreffer. De 1-2 voorsprong voor Roda Boys bleef tot de thee gehandhaafd.

Nekslag
Direct na rust kwam Roda Boys op 1-3 via Nils Loef. Bijna niemand was daar getuige van, aangezien het kunstgrasveld waarop gespeeld werd op een behoorlijke afstand van de kantine was gelegen. Kort na die goal moest Brederodes na een rode kaart met tien man verder en dat bleek de nekslag. Martijn de Wildt, Richard Palm, Sjors Maas en Van Eembergen lieten in het restant de score oplopen naar 1-7.

Roda Boys-clubman Bert Crielaard toonde zich uitermate content met de overwinning: “Over het geheel gezien is deze overwinning dik- en dikverdiend. Dit is natuurlijk een geweldige opsteker na het dipje waar we in zaten. En aangezien Almkerk punten heeft laten liggen, kan het misschien nog wel spannend gaan worden bovenin de tweede klasse.”

 

Woudrichem drukt Hardinxveld dieper in de problemen:

WOUDRICHEM - Woudrichem veerde zaterdag op met een 1-4 overwinning bij het in degradatienood verkerende Hardinxveld. De blijheid heerste dan ook bij Woudrichem, dat de eerste overwinning na de winterstop boekte.

Met de driepunter nam Woudrichem ook afstand van de gevarenzone. Het was min of meer kat en muis zaterdag in Hardinxveld en de thuisploeg had weinig in te brengen. Binnen zes minuten scoorde Tim Saaman al zijn eerste treffer van de middag. Vervolgens liet Woudrichem na verder uit te lopen. Plotseling was het 1-1 uit de enige kans van de middag voor Hardinxveld.

Woudrichem raakte even van slag, maar hervond zich snel met de 1-2 door Dillis de Vries. Na de rust heerste hetzelfde spelbeeld. Woudrichem miste nog wat kansen, voordat Tim Saaman zich liet gelden met zijn tweede treffer van de middag. Saaman schoot tenslotte ook de 1-4 er nog in.

 

1 Almkerk 15 10 5 0 35 26 8
2 Nivo Sparta 15 9 3 3 30 49 20
3 Wilhelmina'26 15 8 2 5 26 34 26
4 Heukelum 12 8 0 4 24 25 21
5 Roda Boys/Bom. 13 7 3 3 24 31 14
6 Pelikaan 14 7 3 4 24 33 24
7 Papendrecht 15 7 3 5 24 33 25
8 Drechtstreek 15 6 3 6 21 24 22
9 Woudrichem 15 5 4 6 19 33 33
10 Brederodes 14 5 2 7 17 31 30
11 SV Meerkerk 15 3 4 8 13 15 34
12 Tricht 15 3 4 8 13 23 44
13 Hardinxveld 14 1 5 8 8 20 41
14 SVW 15 0 3 12 3 17 52

 

Programma 03 mrt 2018

Papendrecht - Nivo Sparta
Almkerk - Wilhelmina'26
Woudrichem - Heukelum
Tricht - SVW
SV Meerkerk - Brederodes
Pelikaan - Drechtstreek
Roda Boys - Hardinxveld