2e klasse F journaal ( zaterdag 23 februari 2019 )

Fanzone

omhoog
11 users have voted.

Het 2e klasse F journaal is er een tijdje niet geweest, maar nu we in de beslissende fase terecht gekomen zijn, wordt het tijd om alle wedstrijdverslagen weer op een rijtje te gaan zetten. Tricht deed in ieder geval goede zaken, en Tricht 2 ook !!!

 

Roda Boys genadig voor zwak Brederodes:

aalst – Tegen Roda Boys had een ongeïnspireerd Brederodes niets in te brengen. Met een 4-0 nederlaag kwamen de gasten er genadig af.

Veredeld
Door veel vakantiegangers en geblesseerden beschikten de groengelen over slechts vier basisspelers. Met een veredeld tweede elftal begonnen de bezoekers aan een bij voorbaat kansloze missie. Brederodes deed weinig meer dan tegenhouden en kwam niet toe aan offensieve daden. Ook bij Roda Boys mankeerde het aan scherpte. Los van een treffer in de achttiende minuut, die voortkwam uit niet fel genoeg dekken bij een voorzet, spande de thuisclub zich niet bovenmatig in en hield zijn gasten daardoor tot de rust in leven.

Sleeptouw
In de tweede helft begon Brederodes wat brutaler, maar tot kansen leidde dat niet. René de Blok en Dylan Warmenhoven waren de enigen die zich positief onderscheidden maar ook zij waren niet in staat hun zwalkende teamgenoten op sleeptouw te nemen. Toen Roda Boys na een kwartier, opnieuw door slecht verdedigen, op 2-0 kwam was het over en sluiten. Dat de thuisclub daarna nog twee keer scoorde, en de eindstand op 4-0 bracht, had alles te maken met collectief Viaans falen.

Teleurgesteld
“Dat we kwalitatief een stuk minder waren was voor iedereen duidelijk. Ik ben echter heel teleurgesteld dat mijn spelers, ook al gezien de precaire stand op de ranglijst, weinig beleving en inspiratie lieten zien”, liet trainer Hans van Doorn weten.

 

Tricht doet goede zaken:

TRICHT – Tricht deed zaterdag in de tweede klasse goede zaken door in Lage Zwaluwe verdiend met 0-2 van Zwaluwe te winnen. Marijn Bransen en Tim van Dijken maakten na rust de goals. Daardoor staat Tricht nu drie punten boven de streep in de onderste regionen.
 
Voor rust had Tricht meer balbezit. Toch moest keeper Rian Drost, die de afwezige Nicky Janssen in het doel verving, een voorzet van Yanick Vos tegen de lat tikken. Bij schoten van Ramon van Soelen en Tim van Dijken voorkwam Zwluwe-keeper Wesley Dekkers nog dat Tricht de leiding nam.Vlak voor rust kwam Tricht na een te zachte terugspeelbal van Rani Abouna goedweg omdat Pim Schonk alleen voor doel naast schoot.
 
Doelpunten
In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er weinig. Achttien minuten na de thee nam Tricht met 0-1 de leiding. Tim van Dijken lanceerde Marijn Bransen die naar binnen liep, een man passeerde en goedraak schoot: 0-1. Bij een schot van Wouter de Laat voorkwam keeper Rian Drostde gelijkmaker. Kort nadat Gerjan van Haarlem als eerste verse kracht bijTricht was ingebracht, liep Tricht in de 70e minuut tot 0-2 uit. Na een verre pass van Ruben Lambregts bediende Marijn Bransen op maat Tim van Dijken die vanaf rechts diagonaal raak schoot: 0-2. Een vrije trap van Zwaluwe werd door keeper Rian Drost tegen de lat gewerkt en bij de rebound maakte de thuisclub een overtreding waarvoor arbiter Matthijs Klerks uit Waalwijk terecht affloot. Met Harm van Brenk en Bjorn Bambacht bracht Tricht tijdens de slotfase nog twee verse krachten in het veld. Het bleef 0-2 waardoor Tricht in Brabantdrie heel kostbare punten pakte. Scheidsrechter Klerks kon volstaan met twee gele kaarten voor Zwaluwe. Voor Tricht waren er geen kaarten. Over twee weken vervolgt Tricht in Dordrecht tegen EBOH de competitie.

 

Koploper Nivo Sparta rekent in tamme topper af met achtervolger Woudrichem:

ZALTBOMMEL – Dankzij twee goals van Frenk Schaap wist Nivo Sparta zaterdag met 2-0 te winnen van concurrent Woudrichem. Een verdiende driepunter, ondanks het feit dat het van beide kanten geen sprankelende wedstrijd was.

Op sportpark De Watertoren nam Nivo Sparta het heft al snel in handen. Toch liet de eerste kans een kwartier op zich wachten. Frenk Schaap lobte de bal over het doel van Woudrichem-keeper Aljan Dekker, na een slimme snelle ingooi van Gianni Romano. Nog geen vijf minuten na die mogelijkheid, kreeg de thuisploeg een vrije trap aan de rechterkant. Schaap bracht de bal voor en bediende zo Dennis van Meurs, wiens kopbal op de lat belandde. Een kleine tien minuten daarna raakte ook Schaap het houtwerk, toen hij na een hoekschop de afvallende bal vol op de slof nam. Zijn inzet spatte op de paal uiteen, waarna de bal via een carambole in de handen van Dekker eindigde.

Woudrichem voetbalde in de eerste helft vooral vanuit de tweede bal, maar dat leverde Nivo Sparta zelden tot nooit problemen op. Het was dan ook tekenend dat de eerste grote kans van de bezoekers uit een vrije trap kwam. Specialist Tim Saaman legde vanaf een meter of achttien aan en krulde geplaatst richting de linkerhoek. Nivo-doelman Rob Goesten was bij de les en pareerde de inzet van de zoon van de Woudrichem-trainer met verve, waarmee de brilstand tevens de ruststand betekende.

De wedstrijd was na de rust amper twee minuten hervat, of Nivo Sparta kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Nick van Giessen haalde Mo Nikbakht binnen het zestienmetergebied tamelijk onbeholpen neer en dat vond scheidsrechter Kevin Konings voldoende reden voor een strafschop. Schaap verzilverde het buitenkansje door koel en onberispelijk in de rechterhoek binnen te schieten. Na die goal was het de verwachting dat Nivo Sparta door zou gaan drukken om de score op te voeren, maar dat lukte geen moment. De wedstrijd verzandde in een strijd op en rond het middenveld en het zou tot 25 minuten voor het einde duren, voordat er weer iets noemenswaardigs voorviel. Met een lange bal wist Danny van der Matten de vrij lopende Dillis de Vries te bereiken. Hij bediende vervolgens Yoeri Duyzer, maar in de één-op-één met Goesten mikte hij de bal op de bovenkant van de lat. Dat benarde moment schudde de thuisploeg weer wakker en met nog een kwartier te spelen waren er twee grote kopkansen voor achtereenvolgens Willem Looijen en Nikbakht. Beiden wisten ze doelman Dekker niet te passeren. Ook Daan Schreuders, die voornamelijk in de eerste helft met zijn acties en voorzetten vanaf de linkerflank een plaag was voor de Woudrichem-verdediging, wist de goalie met een geplaatst schot niet te testen. Pas drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gooide Frenk Schaap de wedstrijd definitief in het slot. Na een combinatie tussen Nikbakht, Rewien Ramlal en invaller Jente Roorda, zette hij met een droge schuiver de 2-0 op het scorebord. In de laatste seconde liep Ramlal nog een knieblessure op, wat een smetje was op de dikverdiende overwinning.

Nivo Sparta-trainer Theo de Boon zag dat zijn ploeg vooral voor rust het betere van het spel had: “Ik vond ons in de eerste helft wel aardig spelen. Vijf kansen gecreëerd, dus je had ook zomaar 2-0 voor kunnen staan. Dan was het een makkelijkere wedstrijd geworden. In de tweede helft kom je als een komeet uit de startblokken. En daarna besluit Woudrichem om alleen lange ballen te spelen, daardoor was de tweede helft moeizaam. Maar al met al een regelmatige overwinning, zonder sprankelend voetbal.”

De Boon’s formatie doet goede zaken op de ranglijst en in de tweede periode. Bij een overwinning in het nog niet ingeplande inhaalduel met NOAD’32 is Nivo Sparta, dankzij een beter doelsaldo, verzekerd van nacompetitievoetbal. Na de carnavalsbreak starten de Zaltbommelaren over twee weken de derde periode met een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Drechtstreek. Ogenschijnlijk een makkie, maar De Boon weet wel beter: “Als Roda Boys een week geleden met 1-5 verliest van Drechtstreek, zijn dat voor ons ook geen makkelijke wedstrijden. Je moet achterin zo min mogelijk fouten maken, zodat je niet op achterstand komt. Dat zag je vorige week bij Roda Boys fout gaan. Dan word je er gelijk uitgecounterd. We zijn gewaarschuwd.”

Verliezend trainer Piet Saaman toonde zich na afloop overigens verre van ontevreden: “Ik vind dat we naar onze mogelijkheden hebben gespeeld. We toonden inzet en het is misschien raar na een nederlaag, maar ik ben diktevreden met hoe we ons verkocht hebben vanmiddag. Vooral ook omdat we toch wat spelers misten”, verwijst Saaman naar de afwezigheid van basisspelers Danny Schaap, Bori Secrève en Jamy Goemaat. “Een aantal jongens hebben daardoor de kans gekregen om minuten in Woudrichem 1 te maken en als ik die vanmiddag zie spelen, dan is dat iets waar we mee verder kunnen. Ik ben een trotse Woudrichem-trainer.”

Overigens twijfelt Saaman hardop over het beslissende moment; de penalty vlak na rust. “Ik vond het een gezochte strafschop. Nick (van Giessen, red.) stapt net iets te laat en de speler maakt daar slim gebruik van. Maar goed, de scheids kan hem geven. En dat deed hij ook.”

 

Papendrecht ploetert en komt boven:

Uit bij Wilhelmina26 maakte Papendrecht zijn hoge ranglijstpositie niet bepaald waar. 

In de eerste helft liet men zich meeslepen door het fysieke spel van de thuisclub en kwam Papendrecht vooral op het middenveld niet in het stuk voor. Na de rust ging het een stuk beter. Het inbrengen van Stefan Bravenboer kon daar niet los van worden gezien. De kleine middenveldstrateeg na zijn ploeg bij de hand en zag in de 60e minuut Jay Luciano knap de 0-1 aantekenen. Wilhelmina kwam vervolgens in de 80e minuut op 1-1. Lang mocht men niet van dat succes genieten, want slechts dertig seconden na de gelijkmaker scoorde Djerrel Saffignani Papendrecht's luid bejubelde 1-2.

 

Drechtstreek boekt bemazzelde zege:

De ene wedstrijd is de andere niet, zo bleek zaterdagmiddag bij het duel Drechtstreek -NOAD'32.

Maakten de Papendrechters een week eerder nog diepe indruk door titelkandidaat Roda Boys Bommelerwaard met 1-5 af te serveren, tegen NOAD'32 was het optreden een stuk minder verheffend. De enige overeenkomst met het duel van de week ervoor: een driepunter, super handig in de strijd om handhaving in 2F. Drechtstreek-trainer Bart Toom had een prima verklaring voor het verschil in optredens van zijn ploeg. Tegen Roda Boys hoefden wij het spel niet te maken en konden we voetballen vanuit de omschakeling. Dat ligt ons een stuk beter dan dat we zelf het spel moeten maken, zoals vanmiddag tegen NOAD. In het opleggen van druk bij tegenstanders zijn we nog niet sterk genoeg."

Dat bleek inderdaad in het duel met degradatiekandidaat NOAD'32, dat overigens verrassend goed voetbalde en verzorgd spel op een curieuze manier wist te combineren met het betere fysieke beukwerk. Drechtstreek stelde daar 'juffertjesvoetbal' tegenover: bangig, traag en zonder enige creativiteit. Het wachten was dan ook op de 0-1 van de gasten. Nadat de beste man van het veld  NOA-spits Soufiane Bakkali- bij drie riante kansen net de scherpte miste om doeltreffend af te ronden, was het in de 23e minuut wél raak. Middenvelder Yannick Schuurmans passeerde met een ziedend schot van net buiten 'de zestien' Drechtstreek-doelman Joris Moesman. Vijf minuten voor rust slaagde Drechtstreek er via een vrije trap van Victor Rijneveen in de 1-1 aan te tekenen, een goal waarbij NOAD-keeper Denzel de Wit niet bepaald vrijuit ging. Een doelpunt ook dat nauwelijks verdiend genoemd mocht worden zien het uiterst magere en voorspelbare spe van de thuisclub.

Na de pauze pakte Drechtstreek zijn zaakjes energieker aan. Wat aanvallende aanpassingen leverden meer beweging en diepgang op in het spel met als hoogtepunt de 2-1 van de voet van de ijverige, maar niet altijd even gelukkig opererende, spits Jillroy Ruiz die met een spijtende dieptepass van centrale verdediger Dion Warner oog in oog met doelman De Wit kwam te staan. Ruiz sloeg vervolgens toe met een fraai lobje. 

Het dappere NOAD liet zich niet gek maken door deze treffer en ging onverdroten en vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. De 2-2 van Bakkali (54e minuut) vormde de terechte beloning. De ijzersterke spits ontdeed zich simpel van zijn zwakke cipier Jelle Schievink en knalde raak in de kruising. Objectief gezien had hetbij die 2-2 stand moeten blijven, maar 'goudhaantje' Ties van Aggelen dacht daar anders over. Hij bezorgde Drechtstreek uit een scrimmage (82e minuut) de 3-2 en daarmee een bemazzelde zege.

 

Heukelum wint weer eens met opvallende uitblinker:

DORDRECHT – Heukelum won weer eens een wedstrijd. Het mocht overigens meer dan tevreden zijn dat het bij EBOH met drie punten van het veld stapte. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 1-0. In de laatste minuut betekende een eigen doelpunt de 1-1. In blessuretijd maakte invaller Tim Schwebke nog de 1-2.

Opvallende uitblinker bij de gasten was doelman Youssef Chouay. Wegens blessures bij Yoerik van ’t Pad en Kevin den Adel kampte Heukelum met een acuut keepersprobleem. “En toen kwam ik Yoessef tegen in de supermarkt in Culemborg. Hij heeft bij Fair Play en FC Lienden gekeept en had nu geen club. Gisteren is hij lid geworden en vandaag stond hij in het doel”, zei trainer Marco Verbeek. Chouay hield Heukelum met een paar prima reddingen, waaronder een gestopte strafschop twintig minuten voor tijd, op de been.

Chouay moest zich tien minuten voor tijd dus toch gewonnen geven. Heukelum kwam langszij toen een verkeerde terugspeelbal bij de thuisploeg binnen rolde. Tim Schwebke bekroonde zijn invalbeurt met de 1-2. “Dit was overigens niet de verhouding in de wedstrijd, maar ik vond wel dat we op basis van onze weerbaarheid een punt verdienden”, zei Verbeek.

 

Missen strafschop komt Altena duur te staan:

Altena was zaterdag niet opgewassen tegen Pelikaan. Het werd 2-1 in Zwijndrecht. Voor de rust vergaten de Nieuwendijkers wel een strafschop te benutten. 

Julian Geelhoedt miste. Vervolgens kwam Pelikaan middels een frommelgoal wel op 1-0. Na de rust werd het ook 2-0. Altena scoorde nog wel uit een weer strafschop middels Edwin Pluijsters de 2-1. Vervolgens kon de keeper van Pelikaan vertrekken met een tweede gele kaart en dus rood. Altena begon nog wel te drukken tegen het Zwijdrechtse ondertal, maar creëerde weinig meer.

 

 

1 Nivo Sparta 16 10 5 1 35 46

14

 

2 Papendrecht 17 9 7 1 34 34 13

 

3 Pelikaan 17 10 2 5 32 31 17

 

4 Roda Boys/Bom. 16 9 4 3 31 40 23

 

5 Woudrichem 17 9 2 6 29 32 25

 

6 EBOH 17 8 3 6 27 30 24

 

7 Wilhelmina'26 17 8 2 7 26 34 31

 

8 Heukelum 15 6 3 6 21 28 34

 

9 Altena 17 6 3 8 21 22 26

 

10 Drechtstreek 16 5 5 6 20 27 34

 

11 Tricht 17 5 2 10 17 29 39

 

12 Brederodes 17 3 4 10 13 17 38

 

13 Zwaluwe 17 3 2 12 11 17 42

 

14 NOAD'32 16 2 2 12 8 18 45

 

 

Seizoensprogramma09-03-2019

Wilhelmina'26 - Woudrichem
Pelikaan - Heukelum
Papendrecht - Altena
Zwaluwe - Brederodes
Roda Boys - NOAD'32
EBOH - Tricht
Nivo Sparta - Drechtstreek