2e klasse F journaal (zaterdag 12 mei 2018)

Fanzone

omhoog
20 users have voted.

Nog 2 wedstrijden om keizers baard !!!

 

Doffe dreun Almkerk: Roda Boys breekt titelstrijd open met 2-0:

AALST - Bij Almkerk sloeg zaterdag de kampioensstress toe. De koploper in de tweede klasse ging snoeihard onderuit bij belager Roda Boys met 2-0.

Met de winst brak Roda Boys de titelstrijd in de tweede klasse weer helemaal open. De gastheren in Aalst brachten het verschil op de ranglijst met nog twee wedstrijden te gaan terug tot een punt.

De dreun voor Almkerk was dubbel. Ook Pelikaan, dat won bij Woudrichem, hijgt nu in de nek. Wat er aan de hand was met Almkerk, dat geen moment in de wedstrijd kwam, bleef zaterdag een beetje in de lucht hangen.

“Ik weet niet wat er aan de hand was bij ons”, zocht Jelle Stalenhoef naar een verklaring. “Het was een dikverdiende overwinning voor Roda Boys. We gaven gewoon niet thuis vandaag. Vanaf de eerste minuut zat het er niet in. Gelukkig hebben we het nog in eigen hand”, probeerde de aanvoerder van Almkerk de scherven bij elkaar te rapen.

Trainer Frank Brands van Roda Boys kon de 2-0 winst als een mooie opsteker beschouwen in de titelstrijd. “Een aantal weken geleden hebben we tegen elkaar gezegd, dat de afstand met Almkerk niet groter mocht worden. Dan konden we de druk er op houden door hier te winnen vandaag. Dat is gelukt en daar viel niks op af te dingen”, had de trainer van Roda Boys helemaal gelijk. “Ik wil mijn ploeg dan ook een groot compliment maken voor de inzet en de strijd”, snoof Brands de winst met tevredenheid op.

Behoedzaam
Beide ploegen begonnen behoedzaam aan de krachtmeting in Aalst. Het was wel Roda Boys dat de wedstrijd het beste oppakte. Na een klein kwartier was ook de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Cristiaan van Aalst werkte de mogelijkheid nog over het Almkerkse doel. Vervolgens was Almkerk twee keer dicht bij de openingstreffer, maar Erwin Verbruggen kon niet afwerken.

Na het half uur brak Roda Boys de wedstrijd open, nadat Jordi de Wit over de voet ging bij de uitkomende keeper Maikel Korebrits. Vanaf de stip schoot Freek van Eembergen de 1-0 tegen het net. Daarmee was Almkerk het helemaal kwijt. De gasten hadden geluk, dat keeper Korebrits met de voet redde op een volgende kans voor Martijn de Wildt.

Ander vaatje
De verwachting was wel dat Almkerk na de rust uit een ander vaatje zou tappen. De plannen werden echter doorkruist met de snelle 2-0 van Roda Boys. Nils Loef slalomde door de Almkerkse verdediging en schoot snoeihard raak.

Almkerk liep hiermee achter de feiten aan en kon maar geen vuist maken. De overtuiging was ver te zoeken. Het bleef bij een kopballetje van de ingevallen Pascal de Vries en een vrije trap van Erwin Verbruggen vloog ook naast.

De beste kansen bleven voor Roda Boys waar Loef een uitstekende mogelijkheid nog voorlangs schoof. Ook Jordi de Wit schepte een uitstekende mogelijkheid nog over.

Het lukte Almkerk niet zich nog op te richten. Het bleef doelloos zoeken en het was onmacht troef. De Almkerkers kwamen gewoon niet in de wedstrijd en het liep voor geen meter. Bij Roda Boys vergat Martijn de Wildt de winst nog wat aan te dikken. Voor Almkerk waren een woest schot van Jurre van Laarhoven en een vrije trap van De Vries de laatste wapenfeiten. Die brachten ook geen verandering meer in de 2-0 stand.

Realiteit
Trainer Robert Roest toonde zich niet echt aangeslagen door de doffe dreun, maar kon niet om de realiteit heen. “Het is positief dat dit pas de eerste nederlaag is dit seizoen. Thuis hebben we het ook lastig gehad”, verwonderde Roest de uitslag niet helemaal. “Dit kan gebeuren. Roda Boys stond beter georganiseerd en ze hebben de waarde van deze wedstrijd beter ingeschat dan wij. Het kan veroorzaakt zijn door de spanning. Als ploeg moeten wij veel weerstanden overwinnen. We staan al lang op kop en iedereen jaagt op ons en Roda Boys is dat nu gelukt”, sloot Roest aan bij de werkelijkheid.

“Het verschil is nu nog een punt. Ik had liever eerder in het seizoen een keer verloren. Dan heb je wat meer wedstrijden om dat recht te trekken. Nu wordt dat moeilijker. Natuurlijk is het een tik en je hebt maar kort om te herstellen. We staan nu nog een punt voor op Roda Boys en drie punten op Pelikaan. Dus wij moeten ons richten op de volgende wedstrijd en zorgen dat we die gaan winnen. We spelen elke wedstrijd na de winterstop al met spanning en Roda Boys pakte het goed aan vandaag. Ze waren vandaag gewoon beter”, moest Roest de pijnlijke dreun wel toegeven.

 

Nivo Sparta weet na vier zegeloze duels weer te winnen:

ZALTBOMMEL – Na een uitermate schamele reeks van vier duels waarin in totaal slechts één punt werd behaald, mocht Nivo Sparta zaterdag weer het zoet van de overwinning proeven. Hardinxveld werd op eigen veld met 1-3 verslagen.

Vijf minuten voor rust kreeg Nivo Sparta aan de Sluisweg de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De Hardinxveld-keeper had echter een antwoord op de strafschop van Roel de Kruijk. Het bleek uitstel van executie, want uit een vrije trap schoot Jordi Ruijsch op slag van rust alsnog raak. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Robin de Boon bezorgde zijn vader met die tegengoal flinke kopzorgen. Nivo Sparta voorkwam in het vervolg via twee goals van De Kruijk dat het er na afloop pittig aan toe zou gaan in huize De Boon.

Spaak in het wiel
De overwinning is bovendien een flinke opsteker richting volgende week, de rivalenstrijd tegen Roda Boys. Hoewel Nivo Sparta daar zelf puntsgewijs weinig belangen bij heeft, zal het maar wat graag een spaak in het wiel willen steken van de ploeg uit Aalst. Zij bliezen zaterdag immers weer leven in de titelstrijd door Almkerk op haar eerste nederlaag van het seizoen te trakteren.

 

Brederodes legt Tricht over de knie:

VIANEN – Voor Brederodes was winst tegen Tricht een absolute voorwaarde om in de race te blijven voor een ticket voor de nacompetitie. De groengelen wonnen gedecideerd met 5-2.

De bezoekers hadden hun plaats in de tweede klasse al veilig gesteld. Het was voor hen dan ook geen noodzaak om nog door het vuur te gaan. Tricht kreeg te maken met een frisse, energieke en scherp startende thuisclub, die al in de tweede minuut de leiding nam. Na een afgeslagen bal werd Luuk Roubos op maat bediend door Kevin Kroeze en met een schot uit de tweede lijn gaf hij doelman Glenn Robbemondt het nakijken: 1-0.

Controle
Een minuut of wat later werd Kroeze in de diepte aangespeeld, en zijn voorzet werd door Dennis Kruyk, nota bene de kleinste man op het veld, keurig ingekopt: 2-0. Brederodes had daarna wel controle over de wedstrijd, maar het spel werd slordiger. Er werd veel ruimte weg gegeven en er werd in een te traag tempo gevoetbald om het de gasten lastig te maken.

Die kregen, met name via de nadrukkelijk aanwezige aanvaller Martijn Bransen, diverse mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over. Pal voor rust werd Kroeze diep gestuurd. Hij legde de bal prima terug op Mike de Groot die met een intikkertje voor 3-0 zorgde. In blessuretijd profiteerde Tricht van een slordigheidje in de Viaanse afweer: 3-1.

Bij de les
Na de thee maakte Tim van der Waal, na bijna twee maanden blessureleed, zijn rentree bij Brederodes. De groengelen waren meteen bij de les, en al snel zorgde Mike de Groot na een hoekschop met een schitterende kopbal voor 4-1. Tricht geloofde het daarna wel. De thuisclub verzuimde om aan zijn doelsaldo te werken, want De Groot, Kroeze en Mohammed Arbid misten opgelegde kansen.

Na een verkeerde terugspeelbal van Van der Waal kreeg ook Tricht een beste kans, maar het harde schot werd gekeerd door de lat. Tien minuten voor tijd speelde invaller Fernando Piqué de bal goed in op De Groot die, na een prima loopactie, zijn derde van de dag in de touwen jaste: 5-1. Twee minuten later bracht Tricht de eindstand met een kiezelhard schot op 5-2.

Vinkentouw
“Eigenlijk hadden we met veel grotere cijfers moeten winnen”, vond Brederodes-trainer Charly Olf. “Maar in de derde periode staan we er niet slecht voor. We zitten op het vinkentouw en hebben we nog steeds iets om voor te spelen.”

 

Eindelijk weer winst voor Heukelum, SVW heeft er een hard hoofd in:

HEUKELUM – Voor Heukelum stond er na het mislopen van de tweede periode afgelopen donderdag weinig meer op het spel. Tegen SVW wist de ploeg na zes wedstrijden wel eindelijk weer eens te winnen. De gasten, die nog tegen degradatie vechten, hielden open huis: 6-1.

Het zat SVW voor rust niet echt mee. Naast een strafschop op de paal van Kenny Lagendijk (bij een 2-0 stand) raakten de Gorinchemers nog twee keer het aluminium. Ook een kans vrij voor Heukelum-doelman Yoerik van ’t Pad ging net naast de verkeerde kant van de paal. De manier waarop de gasten de kansen weg gaven, was echter wel heel kinderlijk en vragen om problemen. Heukelum had weinig moeite om voldoende cadeautjes uit te pakken om met een geruststellende 3-0 voorsprong te gaan rusten.

Strafschop
Sil van Putten tekende van elf meter voor de 1-0, nadat Tim Schwebke was neergeschoffeld.

Menno Beusekamp knalde daarna de 2-0 binnen, waarbij de geroutineerde doelman Edwin van de Zouwen niet vrijuit ging. Benjamin Meijdam zorgde voor de 3-0.

Een minuut na rust lag de 4-0 er al in, toen Ferry Meijdam bediend werd door Benjamin Meijdam en na een goede aanname rustig binnen schoof. Twintig minuten voor tijd zorgde Ferry Meijdam met twee treffers binnen een minuut dat hij een loepzuivere hattrick maakte. Jordi Melkert maakte met de 6-1 nog een eretreffer voor de gasten.

Ontgoocheld
SVW-trainer Cees van Bavel was na afloop ontgoocheld. “Het geloof is een beetje weg bij ons. Ik heb er een hard hoofd in dat we het nog gaan halen.”

De achterstand van SVW op concurrent Hardinxveld is drie punten, waarbij het doelsaldo van Hardinxveld een stuk beter is. Beide ploegen staan op de laatste speeldag nog tegenover elkaar. “En dat is het gekke van voetbal. Het is nog niet gespeeld. Moeilijk wordt het echter wel.”

Marco Verbeek kon weinig conclusies aan de zege verbinden. “We willen de competitie goed afsluiten en zo hoog mogelijk eindigen. Daarvoor moet je winnen en dat hebben we gedaan. En dat was ook wel weer even nodig. We hebben te veel punten laten liggen in de laatste weken.”

 

Wilhelmina’26 moet de punten aan Drechtstreek laten:

PAPENDRECHT - Wilhelmina’26 incasseerde zaterdag een 3-1 verlies bij Drechtstreek. Veel zal het de Wijk en Aalburgers, die al veilig zijn, niet meer deren. 

De Wijk en Aalburgers begonnen wel goed in Papendrecht. Binnen zeven minuten toverde Robert Bouman al de 0-1 op het scorebord. Bij de rust had Drechtstreek de score echter omgedraaid naar 2-1.

Na de rust hield Wilhelmina’26 de kans op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet. Uit een uitval scoorde Drechtstreek nog wel de 3-1.

 

Woudrichem komt net tekort tegen titeljager Pelikaan:

WOUDRICHEM - Woudrichem kwam zaterdag tegen titeljager Pelikaan net tekort. Het werd 0-1 op het Bolwerk. 

Trainer Leon Elands is geen klager, maar baalde wel van de warrig leidende scheidsrechter. Waar de leidsman een penalty had moeten geven, deed de leidsman het niet en waar het geen penalty was, gaf hij hem wel. Pelikaan profiteerde ervan en schoot de strafschop raak om het verschil met de 0-1 te maken.

 

Sv Meerkerk doet zichzelf tekort tegen Papendrecht:

MEERKERK - Met Ruben Versluis en Jeremy van Dijk als twee invallende junioren leverde SV Meerkerk een prima partij voetbal af. "Jammer dat we onszelf niet belonen en met 1-2 van Papendrecht verliezen", sipte het interim-duo Arwin van Dijk en Michael de Boon na afloop. 

Na een 0-0 ruststand schoot Youri van Blanken de thuisploeg op het uur op 1-0. Niet veel later kwamen de Papendrechters op gelijke hoogte.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Versluis een dot van kans, maar hij miste. In de tegenaanval scoorden de West-Alblasserwaarders. "Dit is zo sneu voor de jongens, je gunt ze een keer een overwinning. We zijn bezig met het projectje 'de neuzen allemaal de goede kant op'. Want over drie weken gaat het om het 'echie', tegen De Alblas of Streefkerk."

 

1 Almkerk 24 15 8 1 53 41 16
2 Roda Boys/Bom. 24 16 4 4 52 62 24
3 Pelikaan 24 15 5 4 50 59 31
4 Nivo Sparta 24 13 5 6 44 69 35
5 Heukelum 24 11 4 9 37 50 41
6 Papendrecht 24 11 4 9 37 49 40
7 Woudrichem 24 10 5 9 35 52 46
8 Drechtstreek 24 10 4 10 34 38 40
9 Wilhelmina'26 24 10 3 11 33 42 40
10 Brederodes 24 9 5 10 32 53 56
11 Tricht 24 8 5 11 29 40 62
12 SV Meerkerk 24 3 6 15 15 21 55
13 Hardinxveld 24 2 5 17 11 24 65
14 SVW 24 1 5 18 8 28 77

 

19-05-2018

Heukelum - Hardinxveld
Wilhelmina'26 - SV Meerkerk
Nivo Sparta - Roda Boys
Tricht - Woudrichem
Papendrecht - Pelikaan
Almkerk - Drechtstreek
SVW - Brederodes

26-05-2018

SV Meerkerk - Nivo Sparta
Woudrichem - Papendrecht
Brederodes - Wilhelmina'26
Roda Boys - Tricht
Pelikaan - Almkerk
Drechtstreek - Heukelum
Hardinxveld - SVW