2e klasse F journaal (zaterdag 10 maart 2018)

Fanzone

omhoog
28 users have voted.

Nuttige 3 punten voor Tricht !!!

 

Gehavend Hardinxveld na rust onderuit tegen Pelikaan

 

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een gehavend Hardinxveld is in de thuiswedstrijd tegen Pelikaan na de rust met 0-3 onderuit gegaan.

De ploeg van trainer Arjan de Vries moest opnieuw aantreden in een gewijzigde formatie vanwege een aantal blessures. Tegen de beter combinerende gasten uit Zwijndrecht bood Hardinxveld niettemin in de eerste helft goed partij. Na de rust viel de 0-1 wat onfortuinlijk en toen Hardinxveld echt risico moest gaan nemen in de slotfase liep Pelikaan uiterst effectief uit naar 0-3. Door dit verlies komt de situatie op de ranglijst er voor Hardinxveld als voorlaatste steeds benauwder uit te zien.

As
Hardinxveld dat de complete as van het team langs de kant moest laten wegens blessures en Richard Zwakhals die zijn laatste schoring uitzat, kreeg met Pelikaan een middenmoter op bezoek, die uitzicht had op de subtop. De eerste echte kans was voor de gasten toen Anouar Said na een steekbal de korte hoek zocht, maar Hardinxvelddoelman Marc Koning wist te redden. 

Na een klein half uur kreeg  Pelikaandoelman Jeroen de Veij net een hand achter een kopbal van Aron Eijkelboom. Ook een gebogen schot van gelegenheidsaanvoerder Robin de Kok pareerde de Pelkaandoelman. Op slag van rust dook de gevaarlijke Anouar Said na een korte combinatie vrij op voor Marc Koning, maar stopte de Hardinxvelddoelman zijn inzet knap.

Forceren
Na de 0-0 bij de rust was Pelikaan in het tweede deel opnieuw dreigender. Een schot dat doelman Marc Koning in eerste instantie wegtikte viel via de lat precies voor het hoofd van Anouar Said, die geen moeite had om de 0-1 binnen te knikken. Hardinxveld kon Pelikaan niet echt onder druk zetten, maar leek een kwartier voor tijd toch langszij te komen. Uit een pass draaide Aron Eijkelboom weg van zijn  man en schoof de bal tegendraads in het doel. Het ogenschijnlijk dubieuze vlagsignaal voor buitenspel van de Pelikaangrensrechter werd door de verder prima leidende arbiter Elissen overgenomen en zo bleef de gelijkmaker uit.

Met aanvaller Niels Nomen die eerder al zijn opwachting maakte en Johan Woltman voor verdediger Robert Zwakhals probeerde Hardinxveld nog iets te forceren. Pelikaan bleef gevaarlijker en profiteerde van de ruimte en liep in een tijdsbestek van twee minuten tijd uit naar 0-3. Eerst mikte Sharog Susani een vrije trap niet onhoudbaar in de hoek en uit de volgende uitgespeelde aanval kon Jeffrey Nossent helemaal vrij aanleggen voor de derde treffer. Verder dan een schot van Johan Woltman in de korte hoek dat de Pelkaandoelman stopte kwam Hardinxveld in de slotfase niet.

Door deze 0-3 nederlaag en het verrassende gelijkspel van nummer laatst SVW tegen Nivo Sparta slonk de voorsprong van Hardinxveld als voorlaatste naar vier punten.

Komende zaterdag 17 maart gaat Hardinxveld op bezoek bij middenmoter Papendrecht. 

 

Roda Boys lachende derde door zege op ‘weiland’

 

AALST – Het kostte Roda Boys zaterdag de nodige moeite, maar de 1-2 overwinning bij SV Meerkerk bleek achteraf van grote waarde te zijn.

De ploeg van trainer Frank Brands kon in Meerkerk niet het voetbal laten zien dat ze begin november thuis wel konden. SV Meerkerk werd destijds met 6-0 totaal overlopen, maar daarvan was zaterdag geen enkele sprake. Het werd een vechtwedstrijd, waarin Roda Boys pas in de 63e minuut de leiding nam via een goal van Freek van Eembergen. Een kwartier voor tijd kwam Meerkerk echter langszij. Vijf minuten voor tijd kroonde Van Eembergen zich alsnog tot matchwinner.

Dramatisch veld
De reden van het slechte spel van beide ploegen was voor trainer Brands overduidelijk: “In de thuiswedstrijd speelden we op een voetbalveld. Vandaag speelden we op een weiland. Het veld was dramatisch en daardoor werd het ook een wedstrijd op karakter en vechten. Ik had van tevoren van de teammanager begrepen dat het veld vorig jaar ook al slecht was. Daar hou je dan rekening mee, maar zó slecht had ik ook niet verwacht. De mensen binnen de club zullen er alles aan doen, maar als je een goede wedstrijd wil zien, moet je niet naar Meerkerk gaan.”

Gevoelig
De zwaarbevochten overwinning van Roda Boys kon niet op een beter moment komen. Almkerk en Nivo Sparta leden immers beiden gevoelig puntenverlies. Almkerk deed dat op bezoek bij Heukelum, terwijl Nivo Sparta niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen hekkensluiter SVW. Die ploeg wist twee weken geleden ook Almkerk al op een gelijkspel te houden. Roda Boys, dat de Gorinchemse ploeg volgende week ontvangt, is dus gewaarschuwd.

“Het mag duidelijk zijn dat er bij SVW echt iets gebeurd is sinds de nieuwe staf er is. Dat is duidelijk in de resultaten te zien. Ze hebben best wel spelers die wat kunnen, dat zagen we in de uitwedstrijd al, maar toen speelden ze erg open. Ik verwacht dat ze dat nu veranderd hebben. We moeten volgende week maar zien de winst te pakken”, besluit Brands.

 

Heukelum houdt koploper Almkerk in bedwang

 

HEUKELUM – Heukelum blijft prima resultaten halen. Koploper Almkerk werd op eigen veld in bedwang gehouden. De 1-1 eindstand betekende Heukelums eerste gelijkspel in deze competitie.

Hoewel trainer Marco Verbeek over het resultaat wel tevreden was, hield hij een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. Dat had alles te maken met een schot van Sil van Putten. Heukelums aanvoerder knalde vlak voor tijd op de lat. “Anders hadden we hem gewoon nog gewonnen”, wist Verbeek. “Maar met 1-1 kunnen wij goed leven. Dat is tegen Almkerk een prima prestatie.”

De uitgedokterde tactiek bleek weer te werken, al duurde het lang voordat Heukelum in aanvallend opzicht van zich af kon bijten. Het eerste uur was Almkerk de, veel, betere ploeg. De gasten lieten echter na dat in de score uit te drukken. Alleen Jurre van Laarhoven wist, na een kwartier, het doel te vinden.

Mooie voetbeweging
Na rust was het bij Almkerk echter ook allemaal een stuk minder en Heukelum geloofde in een goed resultaat. Een kwartier na rust kwam de gewenste gelijkmaker. Ferry Meijdam werd diep gestuurd en zette ineens voor op Tim Schwebke. Schwebke kwam goed voor zijn tegenstander en stuurde de bal met een mooie voetbeweging de lange hoek in.

Daarna was Heukelum simpelweg de betere ploeg. Yoerik van ’t Pad moest één keer echt gestrekt toen hij een vrije trap van Pascal de Vries uit de kruising dook. Heukelum had echter het gevoeld dat de 2-1 nog ging vallen en bijna lukte dat via Van Putten dus ook. “Dat was helemaal prachtig geweest”, zei Van Putten na afloop. “Ik raakte de bal ook gewoon goed, maar de keeper pakt hem prachtig. Zonde.”

 

Drechtstreek de gelukkigste in Papendrechtse derby

PAPENDRECHT - Een immens vuurwerk, de opening van een horeca-blokhut met terras, een ballonnenwedstrijd en zo'n duizend toeschouwers langs de lijn; de randvoorwaarden waren dik voor elkaar bij de derby Drechtstreek - Papendrecht. De thuisclub won met 2-1.

 

"Een dikverdiende zege", oordeelde Drechtstreek-trainer Miquel Munoz over de felbevochten driepunter waarmee zijn team zich wat steviger in de middenmoot nestelde naast 'dorpsrivaal' Papendrecht. "In de eerste helft hadden we het duel al kunnen en moeten beslissen. Na de pauze kregen we het alleen nog even moeilijk nadat Papendrecht vanaf de stip op 2-1 was gekomen. Al met al mag ik vaststellen dat we naar onze kwaliteiten gespeeld hebben."

Kolderiek misverstand
Om het Papendrecht extra lastig te maken had Munoz zijn middenveld uitgerust met Ton Groffen als extra mannetjesputter naast Bjorn van Ingen. In ontregelend opzicht werkte die aanpak prima, maar daar stond tegenover dat de aanvallers van Drechtstreek weinig toevoer kregen.

Dat de thuisclub desondanks toch op 1-0 kwam had men te danken aan een kolderiek misverstand tussen Papendrecht's linksback Xavier Leenheer en keeper Timo Kurpershoek. Leenheer wilde de bal in een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie achterwaarts terug koppen naar zijn doelman, maar die was al uitgelopen. Tergend langzaam rolde de bal vervolgens over de doellijn: 1-0 in de 26e minuut.

Ook de 2-0 had een hoog schlemieligheidsgehalte. Ditmaal blunderde centrale verdediger Nick Kamerling met Michael Slingerland in zijn buurt De topscorer van Drechtstreek schoof de bal koeltjes tegen de touwen. 

Rode kaart
Papendrecht was ondertussen zijn voorstopper Bright Adouvi al met een rode kaart kwijt geraakt. Kort na rust vergreep hij zich aan de doorgebroken Michael Slingerland, een overtreding die binnen het strafschopgebied werd gemaakt, maar door scheidsrechter Metsemakers werd gehonoreerd met een vrije trap er net buiten.

Op de bank
Het pleitte voor Papendrecht dat het met een 2-0 achterstand en een numerieke minderheid niet bij de pakken ging neerzitten. De ploeg rechtte de rug en ging fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 68e minuut en werd gescoord vanaf de stip door Tomas de Brito, technisch gezien met afstand de beste speler op het veld.

De gasten roken dat er een remise in zat, maar misten in de slotfase de accuratesse om een viertal scoringskansen om te zetten in een doelpunt.

"Echt jammer", vond trainer Peter de Haan. "We missen het scorend vermogen op zulke momenten." De man die hem had kunnen helpen het probleem op te lossen - Jay Luciano- bleef ruim zestig minuten op de bank. "Te weinig getraind", verklaarde De Haan. "En dan houdt het even op."

 

Sensationele winst Tricht bij Wilhelmina'26

 

WIJK EN AALBURG - Tricht verrichte zaterdag in Wijk en Aalburg een stunt door tegen Wilhelmina’26 in de slotfase een 2-0 achterstand in een knappe 2-3 zege om te zetten. De broers Wesley en Sven van Maurik en Ramon van Soelen schoten Tricht naar de sensationele winst. Daardoor staat Tricht in de tweede klasse weer net boven de streep en zag Wilhelmina’26 haar kansen op de tweede periodetitel verschrompelen.

Door de plotse absentie van de vaste keeper Nicky Janssen moest routinier Rian Drost het Trichtse doel verdedigen. Hij deed dit prima en redde al na ruim een kwartier bij een kopbal van de Brabantse topscorer Nick Linnenbank na een voorzet van Sjoerd de Fijter. Ook bij diverse corners en hoge voorzetten was Drost steeds paraat.

Tricht, dat ook de geblesseerde topscorer Marijn Bransen miste, stelde er een aanval via Leonardo Aguiar en Ramon van Soelen, een kopbal na een vrije trap van Rick van Haarlem en een voorzet van Arjan Hakkert tegenover. Wilhelmina’26 was evenwel sterker en nam vlak voor rust de verdiende 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van Gerben Vos schoot Johnny Schouten raak : 1-0.

Reddingen
Ook na de pauze bleef keeper Drost bij de gasten steeds goed redden, eerst bij een nieuw schot van Schouten en later zelfs één keer uit balans keurig met zijn voet. Met Gerjan van Haarlem en Wesley van Maurik zette Tricht ruim een kwartier na de thee twee verse krachten in. Het zag er voor de bezoekers somber uit toen Kevin van Esch er uit een voorzet van Nick Linnenbank in de 72e minuut met een schot in de verste hoek 2-0 van maakte.

Wilhelmina’26 wilde toen die voorsprong gaan consolideren, maar Tricht strafte die behoudende tactiek prima af. Invaller Wesley van Maurik schoot al in de 78e minuut fraai diagonaal 2-1 in de verste hoek. Ramon van Soelen kwam al dichtbij de gelijkmaker maar de thuisclub kon nog net voor de doellijn redden.

Slotfase
Tricht zette met Kevin van Burk zijn derde wisselspeler in en kwam in de 87e minuut tot 2-2 langszij. Door een domme Brabantse overtreding werd René van Soelen onderuit getrapt en de prima leidende, nog pas 19 jarige arbiter Boel uit Vlissingen wees terecht naar de stip. Sven van Maurik benutte die strafschop met een hard schot: 2-2.

Kort voor tijd werd de sensatie compleet toen Ramon van Soelen in de diepte werd gelanceerd en goed naar de zijkant uitweek. De te driest uitgelopen keeper van Wilhelmina’26 werd daarna met een diagonaal schot in het verlaten doel gepasseerd: 2-3. In twee minuten extra tijd hield Tricht die kostbare 2-3 winst knap vast. Daarmee ging het net andersom als in Tricht toen Tricht thuis in de slotfase juist een voorsprong liet glippen en met een gelijkspel genoegen moest nemen. Des te fraaier was deze revanche zaterdag in Wijk en Aalburg met de 2-3 winst.

Komende zaterdag speelt Tricht thuis de streekderby tegen Heukelum.

 

Ook Nivo Sparta verslikt zich in opgeleefde hekkensluiter

 

ZALTBOMMEL – De uitdrukking ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’ gold zaterdag voor Nivo Sparta. Toch bleef de ploeg van trainer Theo de Boon bij hekkensluiter SVW op een 2-2 gelijkspel steken.

SVW kwam op het eigen sportpark Molenvliet al na vijf minuten door miscommunicatie in de Zaltbommelse defensie op een 1-0 voorsprong. Nivo Sparta kwam via Willem Looijen’s 19e doelpunt van het seizoen weer langszij. Kort na rust redde Nivo-doelman Ruud de Groot na een goede vrije trap en niet veel later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Maikel van Opijnen kon na een goede actie van Frenk Schaap de 1-2 binnenschieten. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor Nivo Sparta, maar schijn bedroog. SVW scoorde op welhaast identieke wijze de gelijkmaker. Daarna waren er voor beide ploegen nog kansen om de overwinning binnen te slepen, maar die troffen geen doel.

Tijdrekken
De hekkensluiter wist met dat gelijkspel in twee achtereenvolgende wedstrijden de koploper en de runner-up kostbare punten af te troggelen. Onnodig volgens Nivo-trainer De Boon: “We waren vooraf gewaarschuwd. Maar als je binnen een paar minuten al de 1-0 tegen krijgt, speel je tegen een ploeg die het achterin dicht wil houden. SVW speelde vanmiddag naar hun mogelijkheden en hebben ons het voetbal onmogelijk gemaakt. We hadden moeite om SVW op de knieën te krijgen. En natuurlijk gaan zij op het laatst tijdrekken, maar wij moeten zelf de overwinning binnenhalen.”

Het bleek gevoelig puntenverlies te zijn, want Almkerk had eveneens punten laten liggen, weet ook De Boon: “Dit is een gemiste kans voor ons. We wisten dat de wedstrijd tegen Heukelum een lastige wedstrijd voor Almkerk zou worden en dat blijkt ook wel. We hadden op drie punten kunnen komen. Maar we zitten niet in zak en as. Je ziet dat Almkerk nu ook punten gaat verspelen.”

 

Woudrichem slaat los met 1-4 bij Brederodes

VIANEN - Woudrichem begint zich aardig te roeren in de tweede klasse. De manschappen van trainer Leon Elands sloegen los bij Brederodes met 1-4. 

Het spel vond Elands minder belangrijk. “Je moet nu zorgen dat we de punten binnen halen en dat hebben we goed gedaan. Ik heb er dus een goed gevoel over.”

Voor de rust kwam Woudrichem tegen een sterker Brederodes al op 0-1 door Yoeri Duyzer. Na de 1-1 kort voor rust bracht Bori Secreve de Woercummers na de rust op 1-2. Vervolgens zorgde Danny Schaap voor de 1-3. De slottreffer op het scheiden van de markt was weer voor Bori Secreve met de 1-4.

 

 

1 Almkerk 16 10 6 0 36 27 9
2 Nivo Sparta 16 9 4 3 31 51 22
3 Roda Boys/Bom. 15 9 3 3 30 40 16
4 Pelikaan 15 8 3 4 27 36 24
5 Wilhelmina'26 16 8 2 6 26 36 29
6 Heukelum 13 8 1 4 25 26 22
7 Papendrecht 16 7 3 6 24 34 27
8 Drechtstreek 16 7 3 6 24 26 23
9 Woudrichem 16 6 4 6 22 37 34
10 Brederodes 16 5 2 9 17 33 41
11 Tricht 16 4 4 8 16 26 46
12 SV Meerkerk 16 3 4 9 13 16 36
13 Hardinxveld 15 1 5 9 8 20 44
14 SVW 16 0 4 12 4 19 54

 

Programma 17 mrt 2018

Papendrecht - Hardinxveld
Almkerk - SV Meerkerk
Woudrichem - Drechtstreek
Nivo Sparta - Wilhelmina'26
Tricht - Heukelum
Pelikaan - Brederodes
Roda Boys - SVW