JAN VAN ARKEL TRIBUNE

Ontwerp van de Jan van Arkel Tribune – 2021

V.V. Tricht was op zoek naar een passend eerbetoon aan Jan van Arkel, erelid en ere-voorzitter van onze vereniging, die in oktober 2019 is overleden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van december 2019 is er besloten dat een tribune, een grote wens van Jan, hier een mooie invulling aan kan geven. Na overleg binnen de PR & Sponsorcommissie is een werkgroep samengesteld met als leden: Gert van Brenk, Julian van Dijken, Glenn Robbenmond, Roef van de Poel en Cees Verrips.

Uiteindelijke keuze

Nadat de werkgroep verschillende opties heeft overwogen is zij tot de onderstaande keuze gekomen. De partij, die ons de materialen zal gaan leveren is SKW uit Groningen, waarmee wij al eens succesvol samen hebben gewerkt bij de aanleg van het pannaveld. Cees Verrips zal de bouwwerkzaamheden gaan coördineren.

  • Bouwpakket zelf bouwen: variant III (Tribune Olympia)
  • Afmeting: lengte 16 meter, hoogte 6 meter en diepte 5 meter
  • Stoeltjes worden groen en wit
  • Tribune zal worden verhoogd tot 1 meter boven maaiveld
  • Aantal stoelen: 144
  • Gemetselde zijwand, achterwand en voorzijde
  • Rolstoeltoegankelijk door middel van een hellingsopgang
  • Locatie: Westzijde, tussen de Dug-outs.

Voortgang

18 maart 2020
We hebben een reactie van de gemeente ontvangen, waarin zij aangeven bereid te zijn om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. Hierop hebben wij een deskundige gevraagd om een aanvraag in te dienen voor een omgevingsvergunning bij de Gemeente West Betuwe.
De verwachte doorlooptijd van de vergunning is circa 10 weken. Naarmate deze tijd vordert kunnen we de voorbereidingen treffen voor een campagne en een informatie avond op de club en zoals reeds is aangekondigd voor de club van 50. Het plaatsen van de bestelling van het bouwpakket moet nog op zich laten wachten tot we voldoende financiële zekerheid/basis hebben.

7 mei 2020
De aanvraag van de vergunning is naar de Gemeente West Betuwe gestuurd. In spanning afwachten of we goedkeuring krijgen…

Wordt vervolgd…