Historie van V.V.Tricht

De voetbalgeschiedenis van V.V. Tricht dateert van 8 juni 1919. Hoewel de club in 1939 ter ziele ging en weer opgericht werd op 31 mei 1944 is het duidelijk dat we in Tricht een rijke voetbalhistorie hebben. De geschiedenis van onze vereniging is dan ook vastgelegd in twee jubileumboeken die zijn uitgegeven in 1984 en 1994. Een aantal jubileumboeken van 1994 zijn nog voor de liefhebber beschikbaar.

Het ledental van 600 geeft aan dat we in de regio aardig mee doen. Het was een belangrijke beslissing voor onze club om in 1964 over te gaan van het zondagvoetbal naar de zaterdag. Mede door die beslissing groeide de vereniging van 3 teams in de jaren '50 tot 30 teams nu, onderverdeeld in 9 herenteams, een damesteam en 20 jeugdteams, waaronder 4 meidenelftallen. De doelstellingen van onze vereniging zijn simpel. We gaan voor het echte amateurvoetbal, met als uitgangspunt zo hoog mogelijk spelen vanuit een goede organisatie en opleiding. De jeugdopleiding is daar heel belangrijk in voor doorstroming naar de senioren. Ondanks dat we een aardig en goed verzorgt complex hebben blijven er wensen voor de toekomst. We beschikken over 8 kleed- en 2 scheidsrechterslokalen. Om te kunnen spelen en oefenen hebben we de beschikking over 4 speelvelden, waarvan één kunstgrasveld en 3 trainingsstroken.

Het fundament van de vereniging zijn de vele vrijwilligers die zich al jaren inzetten. Die inzet is goud waard. We zijn trots op onze vrijwilligers die in al die jaren veel tot stand hebben gebracht. De voetbalresultaten waren in de bijna 80 voetbaljaren van Tricht wisselvallig. In de jaren '30 speelden we op een aardig niveau in de 3e klas van de KNVB. Moeilijke tijden kenden we in de jaren van 1950 tot 1960. Een hoogtepunt kwam in 1986 toen we het kampioenschap behaalden in de 3e klasse van de KNVB. We promoveerde naar de 2e klasse, in die tijd was dat het op één na het hoogste niveau in het zaterdag voetbal.

Momenteel spelen we met ons eerste team in de 2e klasse -F en dat is op dit moment een plaats waar we thuis horen. Er is natuurlijk heel veel te vertellen over onze vereniging maar wij nodigen U liever uit op ons sportcomplex om eens naar een (jeugd)wedstrijd te komen kijken.