Heineken

Geschiedenis:

1864
Gerard Adriaan Heineken koopt de Hooiberg op 15 februari. Het is de tijd van de Tweede Gouden Eeuw in Amsterdam en binnen korte tijd maakt de jonge ondernemer er een succesvol bedrijf van: Heineken & Co. 
1873
Op 11 januari wordt HEINEKEN’s Bierbrouwerij Maatschappij N.V (HBM) opgericht. In 1867 bouwde Gerard Adriaan Heineken een nieuwe brouwerij aan de Stadhouderskade. In 1873  volgde er een brouwerij in Rotterdam aan de Crooswijkse singel.
1889
HEINEKEN krijgt op de Wereldtentoonstelling in Parijs haar tweede “Diplome de Grand Prix”. In 1875 won HEINEKEN een eerste gouden medaille voor haar kwaliteitsbieren. De twee prijzen worden nog steeds vermeld op het etiket van ieder Heineken® flesje. 
1893
Op 18 maart overlijdt Gerard Adriaan Heineken. Hij laat een ijzersterk bedrijf achter. 
1914
Tweede generatie directeur Dr. Henry Pierre Heineken loodst zijn bedrijf vakkundig door de zware jaren heen met onder andere de oorlog en economische crisis in jaren ’30. 
1933
Na een verbod van 13 jaar zet Heineken® voet op Amerikaanse bodem. 
1937
HEINEKEN’s Nederlandsch-Indische Bierbrouwerij Maatschappij, Multi Bintang, wordt in gebruik genomen. 
1939
HEINEKEN is genoteerd op de Nederlandse beurs. Zowel Heineken Holding NV als Heineken NV is genoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs.
1964
Alfred Heineken treedt toe tot het hoofdbestuur en zet de succesvolle opmars verder door. Het logo van Heineken® kreeg de befaamde ‘lachende e’ en er werd veel geïnvesteerd in commercials en advertenties van topkwaliteit. 
1968
De producent Vrumona, voortgekomen uit het woord VRUchtenliMONAde wordt onderdeel van HEINEKEN Nederland. 
1968
HEINEKEN neemt Amstel over, haar grootste concurrent in Nederland. Daarmee kwam er een einde aan Amstels bestaan als zelfstandige brouwerij.
1975
Nadat de brouwerij in Rotterdam werd gesloten wordt een nieuwe brouwerij geopend in Zoeterwoude, de grootste en modernste brouwerij in Europa op dat moment.
1989
De Brand-brouwerij wordt op 19 april overgenomen. Brand was een van de eerste brouwerijen in Nederland die laaggistend pils produceerde. Het Brand bier wordt uiteraard nog steeds in het Limburgse Wijlre gebrouwen.
1991
De voormalige Amsterdamse brouwerij aan de Stadhouderskade werd een Heineken Museum en kreeg in 2001 de nieuwe naam: Heineken Experience.
2003
HEINEKEN neemt Brau Union in Oostenrijk, Roemenië, Hongarije, Tsjechië en Polen over. Met de overname wordt HEINEKEN in acht van de dertien landen in centraal Europa de grootste brouwer.
2008
HEINEKEN neemt Scottish&Newcastle over. HEINEKEN krijgt de binnenlandse activiteiten van Scottish&Newcastle in handen en wordt daarmee de grootste brouwer in het Verenigd Koninkrijk.
2010
HEINEKEN neemt FEMSA in Mexico en Brazilië over. HEINEKEN krijgt een sterkere positie in Latijns-Amerika met de koop van de producent van biermerken als Sol, Dos Equis en Tecate.
2012
HEINEKEN neemt Asia Pacific Breweries over. Asia Pacific Breweries is onder meer de fabrikant van het in Azië populaire Tiger Beer. Met de overname zet HEINEKEN een grote stap op de snel groeiende Aziatische biermarkt.

Reclamebord sponsor