We zijn er weer

46 fans

Bijna vergeten hoe je een verslag schrijft na maanden geen voetbalwedstrijd te hebben gespeeld, al is de vraag ‘mag je spreken over een verslag’ zeker legitiem. Want laten we eerlijk zijn, de randzaken omtrent het wel edele voetbalspelletje worden maar al te graag opgeschreven en getransformeerd tot een kolderiek verhaal maar daadwerkelijk een gedegen verslag van de wedstrijd met al zijn statistieken, bijzonderheden en wetenswaardigheden is ver te zoeken.
Direct de wedervraag stellen dan maar: kan je bij Tricht 4 wel spreken over een voetbalwedstrijd? Ik ga nu niet van de daken schreeuwen dat ik verstand van voetbal heb en op een veel te laag niveau acteer met slechts nitwits om mij heen die het voetbalverstand van Henk Krol bezitten maar zie toch echt wel in dat je van voetbal niet mag spreken bij dit helden team.
Balaanname: kansloos
Passing: waardeloos
Conditie: Slecht
Inzicht: lachwekkend
Tactiek: niet
Samenwerking; nooit gezien
Nu ik dit zo opnoem bedenk ik me wel dat ik al 7 jaar probeer dit allemaal bij te brengen?? Maar eerlijk gezegd was ik slechts een assistent van Arinho. De man die altijd sprak over ‘Het proces’. Iets waar hij al jaren aan werkte. Helaas kwam er op een mooie dag wat vrouwelijk schoon voorbij en verliet hij plots ‘Het proces’. Snel werd ‘Mister Tricht 4’ Peter naar voren geschoven om de boel op de rit te krijgen. Met als resultaat dat we nu op een 10e plaats staan…
Ik zal mijn best doen om wat woorden vuil te maken aan het vertoonde spel wat mijn voetbalvriendjes op de mat hebben gelegd afgelopen zaterdag.
Tegenstander was Nivo Sparta welke een 6e plaats bezet op de ranglijst. Wedstrijd stond onder leiding van Meester bakker Wim van Walderveen. Wim had deze wedstrijd net voor de neus van Addy weggekaapt die ook graag eens op niveau had gefloten. Met maar liefst 4 wissels op de bank begonnen we vol goede moed. Tim wist na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd de score te openen na een iet wat slechte voorzetting van de Bommelse keeper. Sociaal als Mike, onze nieuwe aanwinst, is deed hij het zelfde als de andere ballenvanger en liet een balletje pardoes uit zijn handjes vallen en gaf de spits een niet te missen kans. Dit was het teken voor Nivo om ons helemaal niet meer te laten voetballen. Een behendige jongeling van de rood-witten slalomde door het veld alsof hij bezig was met de super-G. Waar vroeger dit soort problemen nogal eens werd opgelost met een ferme schop net onder de knie kan dit tegenwoordig niet meer. De heren van VI, het gepeupel van de NOS en Joost Jan van Fox liggen immers altijd op de loer om dit vanuit 8 camerapunten vast te leggen. Buiten dat is het misschien ook niet helemaal sociaal wenselijk om het daglicht uit iemand zijn ogen te trappen en laten we die oude verhalen maar voor mannen aan de bar die uit de tijd komen waar sowieso beter gevoetbald werd.
Maar zonder die doodschop wist de tegenstander ons met een 1-4 naar de warme thee te sturen. Gelukkig was het ditmaal thee met beschuit. Beschuit met muisjes! Onze veteraan Jan Willem is namelijk trotse vader van een zoon geworden. Keurig de geboorte in de winterstop gepland zodat wij er zo min mogelijk last van hebben. Wat een held!
Peter had een heel betoog in de rust maar met een mond vol beschuit was daar geen zak van te verstaan en konden de knaapjes weer zonder plan aan de tweede helft beginnen. Ondanks het beschuit was wel heel goed te verstaan dat het Bas Gradisen werd aangerekend en hij mocht dan ook op de bank plaats nemen. Dit scheelde enorm en zo kregen we ook nog maar 1 tegendoelpuntje de tweede helft. Uiteindelijk dus wederom verloren en weet Peter de erfenis van Arinho nog steeds niet om te zetten in punten. Wie weet vinden we ooit nog eens een hobby die wel bij ons past. Tot die tijd blijven we gewoon wekelijk maar een beetje aanmodderen en planten we ons voort. Er is namelijk nog een Tricht 4 baby op komst!!!!! Wie weet kunnen onze nazaten wel voetballen. Nou ja, die van Roel en ondergetekende hebben allang bewezen ons niveau ver voorbij te zijn. Dus dames en heren, ER IS HOOP!!!!

Gerhard