vvTricht JO13-1 blijft meedoen voor het podium!

24 fans

Met nog maar een paar wedstrijden te spelen blijft het spannend in onze competitie. De eerste en tweede plaats lijken vergeven maar wij zijn nog steeds in de race voor een mooie derde plaats. Met een zware uitwedstrijd tegen de koploper voor de boeg moest er dan nog wel even op een doordeweekse dinsdag gewonnen worden bij Wilhelmina in den Bosch. Thuis hadden wij dit team met grote cijfers verslagen, maar na zo’n lange dag weet je het nooit.

Onze tegenstander had zich goed voorbereid op deze wedstrijd en wij mochten aantreden op het prachtige hoofdveld. Nadat alle supporters hoog en droog plaats hadden genomen op de tribune kon de wedstrijd aanvangen. Voor het geval de wedstrijd op een nederlaag zou uitlopen hadden wij ons excuus al klaar want Elise kon er helaas dit keer niet bij zijn. De jongens moesten het deze keer dus helemaal  zelf opknappen. Onze tegenstander daarentegen had meerdere dames in het veld en op de bank beschikbaar die voor de nodige afleiding konden gaan zorgen en die het hoofd van onze mannen op hol moesten gaan brengen.

Terwijl het spel zich gedurende de eerste tien minuten voornamelijk afspeelde rond de middellijn werden er op de tribune goede zaken gedaan. De onroerend goed markt van Tricht werd eens kritisch doorgenomen en onder toeziend oog van veel deskundigheid (3 deskundigen) was een keuze (uit de 8 objecten) snel gemaakt. Inmiddels kunnen wij u ook melden dat het bod (dat werd afgerond op 5) geaccepteerd is waarmee een mooi resultaat voor de eigenaar is geboekt. Ook de verbouwing (lees investering) werd even doorgenomen en nog voor de gelukkige koper het wist was hij aardig wat duiten armer maar kan hij binnenkort een prachtig stulpje betrekken met zijn gezinnetje.

Ondertussen werd ook op het veld een mooie slag geslagen. Rick scoorde de 0-1 en dan kan Levi natuurlijk niet achterblijven dus nog voor het rustsignaal stond er 0-2 op het scorebord. Voordeel van zo’n ruststand is dat je het ongegeneerd kunt vieren dus in plaats van de gebruikelijke koffie werd er dit keer wat anders door de vele meegereisde supporters genuttigd.

Zoals eerder reeds gezegd was onze tegenstander echter niet bereid om zich geheel te laten inpakken. Vol strijd begon men aan de tweede helft en binnen 15 minuten stonden we weer gelijk 2-2. Het werd stil op de tribune. Waar was Elise? Waar waren de stroopwafels? Hadden we het bier maar beter niet kunnen bestellen? Waarom spelen we zo laat? Hebben ze last van de file? Waarom is Sven er niet?

Langzaam maar zeker speelde het spel zich steeds meer af op onze helft en nam de druk op onze achterhoede toe. Onze spitsen werden niet of slecht aangespeeld en de keren dat wij voor het vijandige doel kwamen zat het ons ook niet mee in de afronding. Gelukkig had Levi nog de macht voor één flitsende uitbraak en scoorde hij de 2-3. Wilhelmina bleef druk zetten en kwam met nog wat verrassende omzettingen in het veld. De voorsprong motiveerde echter onze mannen en op basis van pure wilskracht behield men de voorsprong. Natuurlijk heeft iedereen zijn best gedaan en verdiend iedereen een pluim. Maar misschien mag er dit keer wat harder dankjewel gezegd worden tegen onze achterhoede die zijn mannetje stond en het hoofd ogenschijnlijk koel hielden. Milan, Joris, Ruben, Lars en Sebastiaan een dikke 10 voor jullie, top!

Deze avond hebben wij als team laten zien dat we absoluut willen strijden voor ieder punt, ook als het voorin even niet mee zit in de afronding of als het spel niet helemaal lekker loopt.

Zaterdag spelen wij uit tegen Haarsteeg, de ongeslagen koploper. Deze wedstrijd begint pas rond het middaguur. De nummer twee, BMC uit Berlicum, is dan al ruimschoots klaar en kan ons mooi komen aanmoedigen. Misschien lukt het ons dan om de competitie (net als in de eredivisie) weer spannend te maken tot het eind. Overigens, mochten de mensen uit Berlicum naar Haarsteeg komen dan kunnen ze rekenen op onze stroopwafels. Wij nemen een extra pakje mee.

PS: vergeet niet op uw favoriete club te stemmen via www.rabowestbetuweleden.nl

Met vriendelijke groet namens de supportersvereniging van vvTricht JO13-1