vvTricht E2 wint van Unitas de strafschoppenserie maar …

61 fans

Onze E2 won vandaag de strafschoppenserie bij Unitas E2 met 2-4. Mathijs, Raaft (zoals altijd), Thijmen en Maikel waren trefzeker. De wedstrijd die hieraan vooraf ging werd verloren van de scheidsrechter maar dat mag de pret niet drukken.

Met een druk programma voor de boeg (Bloesemwandeltocht, AH-moestuintjes, de wekelijkse boodschappen en het autowassen) gingen wij vandaag goed gemutst en al vroeg richting Gorinchem. Marijn van Dijk had bezigheden elders maar de resterende selectie had er zin in. Wij hebben immers nog steeds een belangrijke derde plaats te verdedigen. Bij Unitas aangekomen werden wij welkom geheten door een vrijwilliger die ons de spelregels van het sportterrein uitlegde en ons de weg wees richting kleedkamer, veld en kantine. Top. Wij voelden ons gelijk op ons gemak bij deze roemrijke club sinds 1898. De dames supporters waren dit keer thuis gebleven dus niets stond ons in de weg om er eens lekker voor te gaan. Speciaal voor deze wedstrijd was ook een voetbalscout uit Best overgekomen, Wytze super tof dat je ons kwam steunen.

Na een welkom op de middenstip van de scheidsrechter gericht aan onze jongens kon de wedstrijd van start. De supporters hadden een prima plaatsje op de tribune weten te bemachtigen vanwaar de wedstrijd uitstekend kon worden gevolgd. Nadat wij door slecht voetbal tegen een 2-0 achterstand aankeken was het de scheidsrechter die steeds nadrukkelijker de aandacht op zich eiste. Vanuit de middencirkel controleerde de beste man het veld en hij liet geen moment liggen om de spelers eens haarfijn te vertellen hoe de spelregels precies in elkaar zitten. Tot aan de rust gebeurde er verder weinig bijzonders.

Na rust ging de beste man echter helemaal los. Hij was de baas op het veld en duldde geen enkel commentaar laat staan een afwijzende blik. Na enkele minuten werd Finn naar de kant gestuurd omdat hij het niet kon opbrengen om gehoorzaam even te luisteren naar de tekst en uitleg omtrent een bepaalde spelsituatie. Ook onze coach moest het ontgelden en kreeg met een belerend vingertje te horen dat hij een voorbeeldfunctie moest aannemen en daarvoor zeer selectief moest zijn in zijn woordkeuzes. Het was Raaft die zich van dit alles weinig aantrok en in een skrimmage voor het doel de 2-1 scoorde, en ons weer hoop gaf in een “voetbal”wedstrijd. Kort daarna maakte de tegenstander een fraai doelpunt uit een hoekschop waardoor de marge weer werd vergroot 3-1. Onze jongens bleven knokken als leeuwen om er een overwinning uit te slepen ondanks dat wij allemaal aanvoelden dat wij deze wedstrijd kennelijk niet mochten winnen. De werklust van vvTricht werkte op de zenuwen bij onze tegenstanders. Enerzijds waren het de spelers van Unitas die om de haverklap als stervende zwanen naar de grond gingen en dan een minuutje of twee bleven liggen. Anderzijds was het de scheids die de longen uit zijn lijf blies bij iedere futiliteit. En o wee als wij (de spelers) daar wat van zeiden, dan ging het belerende vingertje weer omhoog. Na drie keer te zijn gewaarschuwd besloot Thijs om zelf maar het veld uit te stappen, voor hem hoefde het op deze manier niet meer. De overige teamleden gingen er nog even voor en Raaft maakte zijn tweede van vandaag 3-2. Kort daarna blies de scheidsrechter tevreden af, hij had het klusje geklaard!!!

Gelukkig bleven de kaarten tijdens deze wedstrijd tussen E-pupillen op zak maar dat scheelde niet veel. De effectieve speeltijd bedroeg niet meer als 10 minuten, maar we hebben veel geleerd zullen we maar zeggen.

Natuurlijk doet iedereen zijn best en moeten we er met elkaar met respect wat van maken. Een scheidsrechter moet echter ook aanvoelen dat jongens van 10 jaar oud met de allerbeste bedoelingen tegenover elkaar in het veld staan en een leuk potje voetbal willen spelen. Zo zijn wij dat tenminste gewend in Tricht en ik mag hopen dat ze daar in Gorinchem er sinds 1898 ook zo over denken. Volgende keer beter zullen we maar zeggen en dat is al snel. Maandagavond spelen we thuis de return. Wij leveren dan de scheidsrechter en dan gaan we lekker met elkaar voetballen.

Met vriendelijke groet namens de supportersvereniging van vvTricht E2