VV Tricht domineert op zaterdagochtend op het GGZT

8 fans

Zaterdagochtend 30 december was het aan JO11-3 en JO11-4 van VV Tricht om een resultaat te behalen in hun poule op het Groot Geldermalsen Zaalvoetbal Toernooi. Hier bij het verslag van een insider…

De voetbalochtend begint meteen goed, er staat een spannend eerste potje op de agenda, een prestige strijd, VV Tricht JO11-4 moet aantreden tegen VV Tricht JO11-3. De wedstrijd begint en JO11-4 verweert zich met hand en tand; VV Tricht JO11-3 is voetballend beter, maar heeft het moeilijk om door defensie van VV Tricht JO11-4 te komen. Vooral het goede defensieve optreden van Rogier Bosman zorgde ervoor dat, de in het hele toernooi weer uitstekend keepende, Thomas Terpstra de nul kon houden. Echte grote kansen kende de wedstrijd niet, beide teams kende wel wat mogelijkheden, maar tot grote kansen kwam het niet. De wedstrijd eindigde met de stand waarin het begon, een verdiend punt voor VV Tricht JO11-4.

Het toernooi is in volle gang, echter door het ontbreken van MVV’58 JO11-3 vallen er helaas 5 wedstrijden uit het schema… ik vermoed dat de angst de reden is geweest, waardoor de tegenstander verstek heeft laten gaan zonder afmelding.

De volgende wedstrijd, tegen Beesd JO11-3, staat op het punt van beginnen. We weten dat VV Tricht JO11-3 al met 1-0 gewonnen heeft van deze tegenstander… het is dus aan VV Tricht JO11-4 om ook een resultaat te halen om zo de aansluiting te houden met JO11-3. En dit gebeurt ook, wederom door goed verdedigend werk van Rogier Bosman ondersteund door Tessa Rietbergen en vanuit het middenveld afwisselend door Ryan Besselink en Megan de Nooijer wordt wederom de nul gehouden. Echter ten opzicht van de eerste wedstrijd krijgen zowel Rian van Walderveen alsook Jonathan de Ruiter kansen. Er word duidelijk meer druk op het doel van de tegenstander uitgeoefend wat uiteindelijk ook leidt tot een goed doelpunt van Jonathan de Ruiter. In de laatste paar minuten van de wedstrijd ontstaan er toch nog een paar hachelijke situaties… het is Ryan Besselink die in deze fase averij voorkomt, door zeker twee keer goed de bal af te pakken van een opkomende speler van Beesd. Uiteindelijke weet ook VV Tricht JO11-4 de 3 punten te pakken door de wedstrijd met 1-0 te winnen… ze doen nog mee voor de eerste plek.
Vervolgens is het VV Tricht JO11-3 die weer de volle punten pakken tegen Rhelico JO11-3.
VV Tricht JO11-4 is weer aan zet en zal wederom de volle winst moeten pakken om VV Tricht JO11-3 bij te blijven in de strijd om de eerste plek. Dit moet dan gebeuren tegen GVV JO11-3. Ook hier speelde JO11-4 weer als een echt team, goed georganiseerd, de deur dicht houden en proberen om de kansen te verzilveren. En kansen waren er… Rian van Walderveen en Jonathan de Ruiter kregen de nodige kansen, maar helaas lukt het niet om er bij GVV eentje in te prikken. De wedstrijd eindigde in de brilstand, 0-0. Jammer maar helaas… op naar de volgende wedstrijd, want er is nog niets verloren.
Vervolgens zien we dat VV Tricht JO11-3 wel de kansen tegen GVV omzet in doelpunten, waardoor ze als eerste eindigen in de poule. Nu is het aan Tricht JO11-4 om ervoor te zorgen dat ze de  tweede plek, die ze op dat moment in handen heeft, vasthoudt.
Dit moet dan gebeuren tegen in de laatste wedstrijd in de poule, VV Tricht JO11-4 tegen Rhelico JO11-3. Alleen winst of een gelijkspel geeft Tricht de zekerheid van de tweede plek, dus de instelling is  gewoon weer om vanuit een gesloten defensie 3 punten te pakken.
Ook in deze wedstrijd kreeg VV Tricht JO11-4 voldoende kansen; Rian van Walderveen en Jonathan de Ruiter doken steeds vaker op voor het doel van Rhelico, echter het doelpunt liet op zich wachten… De helft van de tijd was al verstreken, dus er resteerde niet zoveel tijd meer, daar de wedstrijden maar 9 minuten duurden. VV Tricht JO11-4 voerde de druk op het doel van Rhelico op, Tessa Rietbergen en Megan de Nooijer doken ook op in het doelgebied van Rhelico, het vroege storen van de dames leidde al snel weer tot bal bezit voor de aanvallers van VV Tricht. Ook Tessa Rietbergen kreeg een grote kans en schoot goed in, helaas recht op de keeper van Rhelico. Enige tellen later was ze toch belangrijk voor het team door een goede steekbal te geven op Jonathan de Ruiter, die vervolgens de steekbal promoveerde tot een doelpunt en hiermee voor de 1-0 op het scorebord zorgde. In de slotfase kreeg Rhelico toch nog een paar dotten van kansen door dat de defensie van VV Tricht - die heel de ochtend stond als een huis – toch even wankelde. Maar goed, dan heb je als tegenstander nog geen doelpunt, want daar is ie weer, het duveltje uit het doosje, de sterk keepende Thomas Terpstra. In de laatste minuten van de wedstrijd was het toch zeker een keer of 3 à 4 dat Thomas zijn ploeg erdoor heen sleepte, door een paar uitstekende reddingen te verrichten. Weer een clean-sheet! VV Tricht wint deze wedstijd ook met 1-0 en verzekerd zichzelf daarmee van de tweede plaats. Top!

Vanaf de zijlijn wil ik VV Tricht JO11-3 feliciteren met de winst in de poule! Niet onbelangrijk om dat te doen, echter wil ik ook VV Tricht JO11-4 van harte feliciteren met haar tweede plek, dik verdiend. Een team prestatie waar je U tegen zegt!

Voor nu rest het mij om éénieder een goede jaarwisseling te wensen! Voorzichtig met vuurwerk en tot volgende jaar ;) op de club!

Een trotse insider