VrijwilligerS uitgelicht; WAC (Winter Activiteiten Commissie)

V.V. Tricht is een vereniging die voor het grootste deel afhankelijk is van een ‘vrijwilligersleger’. Maar waarschijnlijk weet je niet wie nou die vrijwilliger is, die de lijnen op het veld zet, de kantine opent om 07.30 uur, het gras maait, de opstal beheert, de kleedlokalen schoonmaakt, de sponsoring regelt, de frietjes bakt of je koffie inschenkt? Daarom stellen wij enkele vrijwilligers voor en deze keer zijn dat de leden uit het WAC: Ineke Hakkert, Bea van Gameren, Linda Hakkert en Petra de Ruiter.

Vertel wat over jezelf.
Ik ben Ineke Hakkert, getrouwd met Cees Hakkert en we hebben een groentezaak in Geldermalsen.
Ik ben Bea van Gameren, getrouwd met Ron van Gameren. We hebben samen twee kinderen: Rick en Anouk.
Ik ben Linda Hakkert, getrouwd met Arco Hakkert. We hebben drie zonen: Arjan, Niels en Marc.
Ik ben Petra de Ruiter, moeder van Bart en Daan. Allebei al jaren natuurlijk voetballend bij VV Tricht. Als voetbalmoeder wil ik graag betrokken zijn en blijven bij de voetbal, en mijn steentje bijdragen waar het kan. Zo ben ik dus bij het WAC beland.

Hoelang zitten jullie al in het WAC?
Ineke: Ik zit bij het WAC sinds onze zoon Tim is gaan voetballen, zo’n 18 jaar geleden.

Bea: Ik zit bij het WAC omdat ik stopte bij de activiteitencommissie.  Ik wilde toch wat voor de vereniging blijven betekenen, zodoende ben ik hierin gestapt. Dat is ongeveer 17 jaar geleden.

Linda: Nadat ik gestopt ben in het jeugdhonk, ben ik bij het WAC gekomen. Ik denk ongeveer 7 jaar geleden.

Petra: Ik zit ongeveer 15 jaar bij het WAC.

Wat vinden jullie zo leuk aan het WAC?

Ineke: Het WAC is erg leuk omdat de kinderen zo enthousiast en blij zijn als er wat voor ze georganiseerd wordt. Daarnaast vind ik het leuk om betrokken te zijn bij de vereniging.

Bea: Het is goed dat er wat voor de jeugd georganiseerd blijft worden in de wintermaanden. Er is altijd een grote opkomst dus het speelt wel bij de jeugd dat er wat gedaan wordt.

Linda: Ik vind het leuk om met gezellige mensen iets te organiseren voor de jeugd en iets te doen voor de vereniging.

Petra: Het is een gezellig ploegje. In de wintermaanden organiseren we o.a. het Sinterklaasfeest, spelletjesavond, zwemmen e.d. voor de jeugd. Het enthousiasme van de kids is geweldig om te zien. Dit maakt het des te leuker om steeds weer iets te organiseren. Het WAC is dus gewoon hartstikke leuk!

Wat is het leukste/grappiste moment wat jullie hebben meegemaakt?
Hier hoeven de dames niet lang over te na te denken. Lachend vertellen ze dat het grappigste moment was dat Sinterklaas met zijn pieten aankwam en bijna gelanceerd werd doordat de bakfiets – die werd bestuurd door de fietspiet-  door een kuil reed.
Sinterklaas rolde bijna uit de bakfiets.

Daarnaast vinden ze het zwemmen een groot succes, ze genieten al van de voorbesprekingen.

Dames van het WAC, bedankt voor jullie vrijwilligerswerk!

Nb 1. We kunnen niet álle vrijwilligers uitlichten, maar weet dat jullie allemaal even belangrijk zijn voor onze club en evenveel gewaardeerd worden!
Nb 2. Vrijwilliger worden: https://vvtricht.nl/vrijwilliger-vvtricht