Vrijwilliger uitgelicht; Gert-Jan Voorneveld

V.V. Tricht is voor een groot deel afhankelijk van een ‘vrijwilligersleger’. Maar wie zijn dat dan? Elke maand stellen wij één vrijwilliger voor en deze keer is dat Gert-Jan Voorneveld.

Gert-Jan is al 33 jaar lid van V.V. Tricht. Hij is bij de D pupillen begonnen en heeft  20 jaar (!) bij ons 1e elftal gespeeld. Gert-Jan heeft al heel wat mooie momenten meegemaakt bij VV Tricht.
Zo heeft hij tijdens de playbackshow in de kantine zijn vrouw Saskia ten huwelijk gevraagd. Wel was Saskia iets minder blij toen Gert-Jan 2 weken voor de bruiloft zijn achillespees afscheurde bij de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta. Wel vond hij het bijzonder dat zijn trainer Marcel Steenis (die toen ook trainer was van het 1e elftal) als eerste bij zijn ziekenhuisbed zat toen hij wakker werd na de operatie.

Wat doe je nu aan vrijwilligerswerk?
Ik draai nu ongeveer 15 jaar bardienst en vanaf volgend seizoen ben ik ook lid van de  activiteitencommissie.

Wat vind je zo leuk aan bardienst draaien?
Vooral het contact dat je hebt met iedereen. Het is gewoon gezellig!
Zo hebben Jan Huygen en ik vorige maand een frikandellenavond georganiseerd op een donderdagavond. We kregen leuke reacties van iedereen, daar doe je het voor. Gezellige sfeer creëren in de kantine.

Wat is je mooiste moment?
De promotie van de 3e klasse naar de 2e klasse van het 1e elftal, onder leiding van Johan van den Berg. Het was een mooi voetbalseizoen en dan wordt het zo bekroond, geweldig.
Maar ik kijk ook met plezier terug naar de periode met Rob Jacobs ‘derde klasse D’.
Ik ben toen iets later teruggevraagd bij het 1e elftal, maar dat was mooi om mee te maken.

Wat zou jij graag anders zien bij V.V. Tricht?
Het moet weer meer worden zoals vroeger; meer respect voor elkaar, ook naar de trainers. Vroeger vond je het bijvoorbeeld een eer als je mocht voetballen bij het eerste elftal. Je ging dan echt niet eisen hoe het anders moest.

Bedankt voor al je vrijwilligerswerk, Gert-Jan!

Nb 1. We kunnen niet álle vrijwilligers uitlichten, maar weet dat jullie allemaal even belangrijk zijn voor onze club en evenveel gewaardeerd worden!
Nb 2. Vrijwilliger worden: https://vvtricht.nl/vrijwilliger-vvtricht