Vrijwilliger uitgelicht; Amber Bransen

Vv Tricht is een vereniging die voor het grootste deel afhankelijk is van een ‘vrijwilligersleger’. Maar waarschijnlijk weet u niet wie nou die vrijwilliger is, die de lijnen op het veld zet, de kantine opent om 07.30 uur, het gras maait, de opstal beheert, de kleedlokalen schoonmaakt, de sponsoring regelt, de frietjes bakt of uw koffie inschenkt? Daarom stellen wij elke maand één vrijwilliger voor en deze keer is dat Amber Bransen.
Amber Bransen is al 18 jaar lid van vv Tricht, in de jeugd heeft ze gevoetbald bij de jongens tot aan de C-junioren en daarna is ze gaan spelen bij de meiden. Sinds haar zestiende de overstap naar Dames 1 gemaakt en daar is ze nog steeds actief.
Amber heeft ook verschillende meidenelftallen getraind, meidentoernooien en meidendagen georganiseerd bij de club en is ze ook nog coordinator voor de meiden in het jeugdbestuur.

Als je het voor het zeggen hebt bij vv Tricht, wat zou je dan veranderen?
“Dat er meer middelen beschikbaar zijn, zodat we eigen trainers kunnen opleiden voor een diploma. Deze trainers kunnen we dan inzetten in de jeugd voor een hoger aanbod in trainingen. Vrijwilligers zijn momenteel een groot probleem, om deze te kunnen behouden en te werven voor de club. Dit geldt ook voor vrijwilligers die een elftal willen trainen/begeleiden.
Ook zou ik het leuk vinden als er meer aanbod komt naast de huidige trainingen, zoals clinics, workshops, open dagen en proeftrainingen. Dit zou ook kunnen zorgen voor nieuwe aanmeldingen van (jeugd)spelers.”

Wat is je mooiste moment?
“Het kampioenschap met Dames 1 in het seizoen 2013-2014. We hadden dat seizoen niet een fantastisch elftal, maar omdat we iedere wedstrijd er voor de volle 100% voor gingen pakte het goed uit. Henk de Ridder, onze trainer, wilde dat we de laatste paar wedstrijden gingen beschouwen als finales. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd van onze concurrent Hoevelaken Dames 1 met 1-3 en hadden we het kampioenschap binnen handbereik. De wedstrijd thuis tegen DOVO werd ook gewonnen en het feest barstte los.
Andere mooie momenten waren twee toernooien in het buitenland, eentje als speelster en eentje als coach.”

Bedankt voor al je vrijwilligerswerk, Amber!

Nb 1. We kunnen niet álle vrijwilligers uitlichten, maar weet dat jullie allemaal even belangrijk zijn voor onze club en evenveel gewaardeerd worden!
Nb 2. Vrijwilliger worden: https://vvtricht.nl/vrijwilliger-vvtricht