Vrijwilliger uitgelicht!

V.V. Tricht is een vereniging die voor het grootste deel afhankelijk is van een ‘vrijwilligersleger’. Maar waarschijnlijk weet je niet wie nou die vrijwilliger is, die de lijnen op het veld zet, de kantine opent om 07.30 uur, het gras maait, de opstal beheert, de kleedlokalen schoonmaakt, de sponsoring regelt, de frietjes bakt of je koffie inschenkt? Daarom stellen wij enkele vrijwilligers voor en deze keer is het Leon van den Bergh.

Wat doe je nu voor vrijwilligerswerk en hoelang doe je dit al?

Ik sta elke zaterdagmiddag aan het prijzenrad in de kantine om geld binnen te halen voor de club. Dit doe ik al 33 jaar. Ook draai en praat ik de jaarlijkse bazaar aan elkaar. Als Anton Veerkamp zaterdags niet kan dan lees ik ook de opstelling van het 1ste elftal op. En ik zit vanaf 2015 in de commissie van de club 50.

Wat vind je daar zo leuk aan?

Ik vind de bazaar leuk omdat het een jaarlijks iets is waarmee we een aardig bedrag binnenhalen voor de club. Let wel, ik ben maar een klein onderdeel. Het is een heel team die dit doet. Denk hierbij aan de inkoop van de prijzen, de administratie, de erwtensoep en natuurlijk de lotenverkopers. De gezelligheid op deze dag is Top!!

De club van 50 daar zat mijn vader in. Om zijn gezondheidsreden heb ik zijn plaats ingenomen. Het mooie hiervan is dat we sparen voor grotere uitgaven en hier ook een stem in hebben.

Het draaien op zaterdag aan het rad is een gewoonte geworden, maar eigenlijk zou ik het fijn vinden als er iemand opstaat en mij na 33 jaar aflost. Dus als iemand zich geroepen voelt spreek me dan gerust aan!

Wat voor vrijwilligerswerk heb je nog meer gedaan in het verleden?

Ik heb van 1987 tot 2010 in de activiteitencommissie gezeten. We organiseerden bijvoorbeeld de eindejaarsavonden met de playbackshow,  de slotdag in juni met de BBQ en de jubileum feesten.

Wat gaat goed en wat kan beter bij VV Tricht?

Er zijn altijd zaken die beter kunnen, maar ik denk dat het niet slecht gaat in Tricht. Er zijn veel mensen van andere verenigingen die opkijken tegen Tricht. We kunnen trots zijn op de club, de velden en het complex  zoals die nu is.

Heb je nog een leuke anekdote?

Wat mij het meeste is bijgebleven als vrijwilliger is dat bij het 50 jarig bestaan ons 1ste elftal tegen de A1 van Ajax speelde met toen nog de onbekende Patrick Kluivert.

Na afloop hebben we een geweldig feest gehad met voorop in de polonaise de moeder van Patrick. Ze zei toen tegen mij ik hoop dat mijn zoon het 1ste haalt bij Ajax. Een jaar later scoorde hij in de Champions League met Ajax de 1-0 in Wenen. De rest is geschiedenis.