VIP ziet MO13 winnen

Eindelijk mochten de heldinnen van de MO13-1 weer eens de wei in. Het was alweer enkele weken geleden dat ze tegen een bal aan hadden getrapt. Tegenstander was Nivo Sparta. Afgelopen woensdag hadden we getraind en als dat een voorbode moest zijn van het niveau van vandaag dan had ik grote angst. Zelden een zo belabberd team gezien als afgelopen week. Zelf heb ik niet het idee dat ik voetbaloefeningen uitleg als een Louis van Gaal en mijn preken zijn ook niet een gelijkenis aan een willekeurige songtekst van Bløf maar als ik de blikken in de ogen van de meiden zie nadat ik ze verteld heb dat ze 5 meter moeten dribbelen en dan in de handen van de keeper moeten schieten begin ik toch sterk te twijfelen of ik het niet per ongeluk in het Chinees heb verteld. Tja, voetbal en meiden van rond de 13, het blijft een interessante combinatie. Gelukkig kunnen de meiden zelf erg lachen om hun eigen concentratievermogen en lach ik maar lekker met hen mee en weet ik dat wanneer ze er echt moeten staan ze dat gelukkig ook echt doen.

We misten vandaag Yana en Michaela en daarom was Lieke aan de selectie toegevoegd. Eerst even op de foto want ook ver buiten Tricht is de interesse gewekt van onze heldinnen en het welbekende voetbaljournaal wil een item aan dit bijzondere team wijden. Eind mei zal dit in veel voetbalkantines zijn te aanschouwen.

Scheidsrechter Mark van soelen was de gelukkig die vandaag mocht fluiten.

Vanaf de eerste minuut zagen we een beter Tricht en direct de eerste kansjes. Na 10 minuten wist Guusje de 1-0 te maken na goed voorbereiden van Jo-Ann. Maar wat er daarna gebeurde!! Isa, je weet wel onze rechtsback, is tegenwoordig heimelijk verliefd en dat geeft haar vleugels. We hebben het nu dus echt over een Wingback. Sinds Cupido raak heeft geschoten stoomt ze mee op naar voren en vandaag haalde ze zelfs verwoestend uit wat resulteerde in de 2-0. Jo-Ann soleerde even vanaf eigen helft door de hele verdediging en scoorde de 3-0. Toen was de beurt aan Emma om in te vallen. Haar eerste minuten in het heilige Groen-Wit.  Opnieuw een pareltje op de Hollandse velden. Samen met Senna en Liz probeerde ze het de verdediging van Nivo lastig te maken. Als ze bij elkaar op de nek gingen zitten waren ze net zo groot als hun tegenstander. Ons duveltje uit een doosje Inge liet weer eens zien waar ze goed in is namelijk scoren. 4-0. Het ging allemaal wat te makkelijk en zo kwam de klad er een beetje in. Een mooi schot van Nivo verdween achter Isabel A en zo gingen we rusten met 4-1. In de rust gehamerd op het feit dat het wat te tam was en we meer power wilde zien. De enige power die we de tweede helft hoorde was het geblèr van Martine en Laura. Ook zij deden dit waarschijnlijk in het Swahilisch want het kwam niet over. Het wandelvoetbal is steeds meer in trek bij de senioren van ons Land maar zij zouden dit zelfs te traag vinden gaan. Nivo scoorde op een gegeven moment zelfs de 2-4 en het was dat Lieke even haar kwaliteiten liet zien en de 5-2 eindstand op het scorebord zette. Reza, Isabel, Amy en Isa hielden gelukkig de boel goed dicht achter in. Uiteindelijk een prima eerste helft en een draak van een tweede maar wel een mooie overwinning.

Ik ben weer trots op die draken!

Ik verwacht bij Studio voetbal van de NOS ook wel een eervolle vermelding want deze wedstrijd werd gespeeld onder toeziend oog van Ronald Waterreus, al had hij waarschijnlijk wat meer oog voor Nivo Sparta gezien zijn innige band met een van de moeders.

Gerhard