Verlies voor JO17-2 in bekerthriller

Afgelopen woensdagavond speelde Tricht JO17-2 de uitgestelde beker wedstrijd thuis tegen Wadenoijen JO17-1. Het werd een bekerwedstrijd met heel veel spanning. Dat zag er in het begin niet erg naar uit. Wij kwamen maar moeilijk in ons spel en na 11 minuten spelen kon een speler van Wadenoijen nogal gemakkelijk door onze defensie heen komen en zo de 0-1 maken. Langzamerhand kwamen we wat beter voor de dag en konden we ook wat speldenprikjes uitdelen aan de andere kant.Tot aan de de 28 ste minuut, toen gebeurde er in 6 minuten heel veel. Allereerst kwam er weer zo'n diepe bal waar de verdediging nogal moeite mee had, om hem weg te werken. Dat lukte ook niet goed en het stond 0-2. Vervolgens kregen wij onze eerste echte kans en uit de corner kon Thomas de 1-2 maken. Maar een minuut later stonden we er weer 2 achter, We verdedigden niet goed uit, wat balverlies in het midden betekende en de weg naar 1-3 lag open. Maar de jongens hadden de geest gekregen,want een minuut later stond het alweer 2-3. Het was Jules-Louis in samenwerking met een tegenstander en met de onverzettelijke Thomas en die uiteindelijk het laatste duwtje kon geven. Het had even later 3-3 moeten zijn, nadat Radwan met een prachtig pasje was vrijgezet voor het doel, maar i.p.v. de bal rustig in de hoek te schuiven haalde hij wild uit en schoot tegen de keeper op. De beste stuurlui staan aan wal, maar dit had toch echt een doelpunt moeten op leveren. In de rust onze beide vleugelspelers vervangen, om de snelle buitenspelers beter aan banden te leggen. In de tweede helft waren wij ook de meest aanvallende ploeg, maar was het oppassen met steeds de lange bal van achter uit op hun snelle buitenspelers. 20 Minuten voor tijd maakte Radwan zijn fout goed door 3-3 te maken. Daar bleef het bij, al waren we in de laatste minuut nog bijna geklopt, maar Ramon kon gelukkig de inzet keren. We moesten dus penalties nemen om tot een winnaar te komen. Wadenoijen begon als eerste. Hun aanvoerder ging hem nemen, maar met een schitterende save voorkwam Ramon een doelpunt. Menno maakte koelbloedig de 0-1.Wadenoijen scoorde daarna ook, maar ook Radwan scoorde weer dus 1-2 voor ons. Het leek er helemaal goed voor ons uit te zien, toen de speler van Wadenoijen de bal via de vingertoppen van Ramon op de kruising schoot. Maar vervolgens misten wij, door zowel Roan en Wessel. Zij scoorden wel 2x en stonden we met 3-2 achter. Ruben moest scoren en dat deed hij netjes. 3-3 dus en stonden we na allebei 5 pogingen weer gelijk. Vervolgens moesten we om en om. Wadenoijen schoot naast en zou Thomas scoren, dan waren wij de winnaar, maar helaas ging die bal er niet in. Zij scoorden daarna 5-4 en ging onze aanvoerder Corné zijn verantwoording toch nemen, ondanks dat hij met een blessure was uitgevallen. De keeper stopte zijn pingel en het was meteen klaar. Heel erg jammer, maar ik was blij met de veerkracht die we getoond hadden. Vandaag waren we vrij van competitie verplichtingen, want na Rhelico is nu ook Lexmond bij ons uit de competitie gehaald. Dat is erg jammer, weer 2 wedstrijden minder. Maar volgende week pakken we de draad weer op uit bij Stedoco.

De coach.